Pozvánka: Tour de Prešov – medzinárodné etapové preteky na Slovensku

6. júla 2019 v centre mesta Prešov odštartujú jedinečné dvojdňové etapové cestné cyklistické preteky s názvom Tour de Prešov.


Štart piateho ročníka je naplánovaný o 13. hodine prvou rovinatou etapou dlhou 147 kilometrov. Druhá etapa s dĺžkou 100 kilometrov a viac ako 1 500 v.m., so štartom o 10:30 h, preverí nohy pretekárov v prvom stúpaní na Žipov a v druhom stúpaní na už tradičný kopec Tour de Prešov, Dubník. Pretekári v celkovom poradí budú bojovať o štedrú finančnú hotovosť a atraktívne ceny.

„Meníme koncept, chceme ukázať novú ideovú líniu, skvalitniť zázemie pre pretekárov a ponúknuť divákom kvalitné cyklistické preteky.” uviedol Matúš Goga, riaditeľ pretekov.

Táto jedinečná udalosť priláka na štart pretekárov z Poľska, Ukrajiny, Ruska, Maďarska, Čiech či Anglicka a samozrejme aj zo Slovenska.


Účasť na akcii prisľúbil aj bývalý profesionálny pretekár Michael Kolář, ktorý pretekal za tím Bora-Hansgrohe (predtým Tinkoff-Saxo). 

Novému konceptu organizátor prispôsobil aj rozpočet, ktorý sa v porovnaní s minulými ročníkmi strojnásobil, garantuje tak jedinečný cyklozážitok.

Hotovostné odmeny


Podujatie podporuje aj Česko-Slovenské zastúpenie Hansgrohe CS, s. r. o., ktoré sponzoruje aj zelený dres (100 €) pre najrýchlejšieho pretekára v pelotóne. Pretekári môžu súťažiť o ďalšie štyri dresy.

Prvé miesto v celkovej klasifikácii HYUNDAI/Motor-Car Prešov, s. r. o. s celkovou hotovostnou odmenou 400 €. Vyhodnocované bude aj druhé (200 €) a tretie (140 €) miesto. Najlepší vrchár si odnesie bodkovaný dres od VIRBA, s. r. o., s hotovosťou 100 €. Najlepší pretekár v celkovej klasifikácii do 23 rokov si odnesie od O.S.V.O. Prešov, s. r. o. hotovosť 100 €. Motiváciou pre pretekárov zo Slovenska je 100 € odmena od DS service, s. r. o. pre najlepšieho Slováka. Nakoľko organizátorom záleží na tom, aby konkurencieschopnosť slovenských pretekárov neustále rástla, pridávajú BONUS 250 € pre Slováka, ktorý vyhrá celkovú klasifikáciu. Najlepší tím získa trofej Swietelsky – Slovakia, spol. s. r. o. a hotovosť 250 €. Celkovo pretekári súťažia až o 2 040 € v hotovosti na finančných odmenách. Hotovostné ceny sú rozdelené v pomerných čiastkách pre prvú a druhú etapu. Zároveň súťažia aj o špeciálne 50 € bonusy, ktoré pretekári obdržia, ak dokážu obhájiť svoju pozíciu aj v druhom súťažnom dni. Ide o jediné cyklistické preteky pre licencovaných a zároveň aj pre nelicencovaných pretekárov v strednej Európe, ktoré majú najvyššie hotovostné odmeny.

Charitatívny rozmer podujatia podporí už tradične tombola o atraktívne ceny. V centre mesta Prešov organizátor pripravil nový koncept cieľovej rovinky, ktorý vychádza z najprestížnejších pretekov. Pre divákov je pripravená VIP zóna s catteringom a občerstvením. Pre návštevníkov a okoloidúcich bude otvorená FREE a FAN zóna. Výťažok z podujatia organizátor venuje na nákup bicyklov v projekte Michaela Kolářa „DETI POTREBUJÚ BICYKLE.”


Sprievodný program

Počas čakania na príchod balíka v prvý deň Prešovskej tour bude sprievodný program venovaný prezentácii produktov generálneho partnera podujatia Hyundai a bicyklov Maxbike. Mesto Prešov ponúkne Prešovskú 49-tku, ktorá bude sprevádzať návštevníkov po meste. Večer sa uskutoční VIP párty s vystúpením Michaela Kolářa. V exkluzívnom rozhovore priblíži život profesionálneho cyklistu, ktorý pretekal s trojnásobným majstrom sveta Petrom Saganom, víťazom bodkovaného dresu Rafalom Majkom či fenomenálnym víťazom Tour de France, Albertom Contadorom. V nedeľu sa bude konať už neodmysliteľný kilometrový šprint priamo na Hlavnej ulici. Čerešničkou na torte bude živé vysielanie z etáp priamo v mieste štartu resp. cieľa, čo umožní divákom sledovať dianie v pelotóne (absolútna novinka na Slovensku).


Propozície

Dátum a miesto: 6. – 7. júl 2019, Hlavná ulica mesta Prešov
Záštitu nad podujatím prevzali:
MILAN MAJERSKÝ, predseda Prešovského samosprávneho kraja,
ANDREA TURČANOVÁ, primátorka mesta Prešov.
Ambasádor pretekov: MICHAEL KOLÁŘ,BORA – hansgrohe
Riaditeľ pretekov: MATÚŠ GOGA
Tajomník pretekov: MARTIN MARTON
Hlavný rozhodca: ZUZANA SUBOVITSOVÁ

Prihlášky:
Prostredníctvom oficiálnej web stránky podujatia tourdepresov.sk v sekcii „REGISTRÁCIA“. V deň pretekov 6. júl 2019, v stánku s označením „REGISTRÁCIA“, za predpokladu, že nebude prekročený limit 200 pretekárov!

Limit účastníkov:
200 pretekárov

Minimálny/maximálny počet členov jedného tímu:
3/5 pretekárov

Trať pretekov
Prvá etapa 6.7.2019, 13:00 hod.


Prešov, Kapušany, Lada, Lipníky, Hanušovce n/T, Bystré, Čierne n/T, Hlinné, Soľ, Čaklov, Vranov n/T, Kamenná Poruba, Sačurov, Sečovská Polianka, Vičňov, Albinov, Sečovce, Zbehňov, Malé Ozorovce, Velké Ozorovce, Zemplinska Teplica, Slanské Nové Mesto, Slanec, Rákoš, Bohdanovce, Nižná Hutka, Košice -Krásna, Košická Polianka, Sady n/T – Byster, Košické Oľšany, Rozhanovce, Vajkovce, Kráľovce, Ploské, Nová Polhora, Šarišské Bohdanovce, Drienov, Petrovany, Prešov

Druhá etapa 7.7.2019, 10:30 hod.


Prešov, Vydumanec, Rokycany, Žipov, Klenov, Miklušovce, Sedlice, Suchá Dolina, Ľubovec, Ruské Pekľany, Obišovce, Drienov, Šarišské Bohdanovce, Varhaňovce, Bunetice, Kecerovce, Opiná, Červenica, Zlatá Baňa, Kokošovce, Dulova Ves, Záborské, Prešov

Čas štartu:
Slávnostný štart prvej etapy 6. júl 2019 o 13:00 h.
Slávnostný štart druhej etapy 7. júl 2019 o 10:30 h.

Štartovné:
Výška štartovného je definovaná v sekcii „REGISTRÁCIA“ na oficiálnej web stránke podujatia tourdepresov.sk.

Štartujú:
Všetci pretekári, ktorí pri registrácii dostali štartovné číslo a zaplatili za neho.

Účasť na pretekoch:
Dobrý zdravotný stav a súhlas s podmienkami štartu, potvrdí každý pretekár pri online registrácii alebo svojim podpisom do registračnej listiny.


Vyhodnotenie:
V mieste štartu a cieľa pretekov, tj. Hlavná ulica mesta Prešov.

Ceny a kategórie:
Ceny a kategórie sú definované v sekcii „CENY“ na oficiálnej web stránke podujatia tourdepresov.sk.

Neutrálne servisné vozidlo:
Vozidlo bude zabezpečené organizátorom.
Vozidlo bude riadne označené s nápisom „neutrálne servisné vozidlo“.

Horské a rýchlostné prémie:
Horská a rýchlostná prémia bude označená 5 (slovom: päť) kilometrov a 1 (slovom: jeden) kilometer pred cieľovou čiarou.

Cieľ etapy:
Bude označený 20, 10, 5 kilometrov a 1 kilometer pred cieľovou čiarou.


Tento ročník bude naozaj výnimočný. Viac informácií nájdete na stránke organizátora pretekov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Tour de Prešov

calendar_today 06.07.2019 - 07.07.2019
label Cestný maratón
place Prešov (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

Pozvánka: L'Etape Slovakia by Tour de France 2022 - zaži atmosféru Starej dámy

V Bratislave sa v nedeľu 21. augusta uskutoční druhý ročník cestných pretekov L’Etape Slovakia by Tour de France. Názov napovedá, že ide o akúsi „zdrobneninu“ Starej dámy so všetkým, čo k tomu patrí.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
keyboard_arrow_up