O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

O tohtoročných domácich majstrovských tituloch sa rozhodne posledný júnový víkend v Trnave

Slovenský Rím sa stane dejiskom bojov o tituly majstrov Slovenskej i Českej republiky v cestnej cyklistike. Naživo tak budeme môcť vidieť a povzbudzovať víťazov etáp Tour de France a iných veľkých podujatí.

Po úspešných majstrovstvách, ktoré sme mali možnosť vidieť a zažiť posledné roky v Dubnici, Žiline či Žiari nad Hronom, prebrala štafetu organizovania spoločného šampionátu Trnava. Pre fanúšikov cyklistiky netreba "Malý Rím" špeciálne predstavovať. Naposledy sme v jej historickom centre povzbudzovali profesionálov v roku 2017, počas dvoch etáp Okolo Slovenska. Pamätníci zase spomínajú na etapy pretekov Hlas ľudu, ktoré križovali okolie Trnavy.

Také hviezdy, aké budú v rámci podujatia štartovať koncom júna v Trnave, však toto mesto ešte vo svojich bránach neprivítalo. Záštitu nad spoločným šampionátom prebrali Peter Bročka, primátor mesta Trnava a priekopník „zelenej dopravy“ a Jozef Viskupič, predseda Trnavského samosprávneho kraja. V utorok 12.3. prebehlo na meste prvé spoločné stretnutie organizátorov, zástupcov mesta, kraja, polície a niektorých mestských organizácií. Na ňom organizátori predstavili prípravné práce na tomto projekte.


Program pretekov je rozvrhnutý do troch dní. Vo štvrtok 27.6.2019 sa jazdci všetkých kategórií postavia na boje proti chronometru. Trať časovky bude situovaná mimo Trnavu, k fabrike Samsung Voderady. Má rovinatý profil, len s miernymi „hupkami,“ zaúradovať však môže trnavský vietor. V pretekoch s hromadným štartom sú na sobotu 29.6. o 9:00 hodine ráno ako prví na programe juniori, poobede o 14:00 hodine zas samostatná kategória U23. Deti si svoje cyklistické zručnosti môžu otestovať v promenáde počas Detskej Tour Petra Sagana. Hobby cyklisti môžu využiť cesty bez áut a vyskúšať „malý“ okruh počas charitatívnej cyklojazdy. Vrcholom podujatia budú súboje elitných mužov, ktoré sú na programe v nedeľu, od 11:00 hodiny.


Úvodný okruh pretekov je situovaný mimo mesta, smerom k „brtkom“ Malých Karpát. Je veľmi podobný trati poslednej etapy Okolo Slovenska 2017. U23 a muži sa mimo mesta zdržia až čiastočné 2 okruhy, juniori ho pôjdu iba raz. Po návrate do Trnavy čakajú na jazdcov mestské okruhy, zaujímavé najmä pre divákov. Srdce pretekov, celé zázemie bude situované na Hlbokej ulici, ktorou pôjdu jazdci každé kolo až dvakrát. Spolu s priľahlými plochami poskytne divákom skvelé zázemie a organizátorom dostatočný priestor na zabezpečenie všetkých potrebných plôch. Počnúc parkovaním pre organizátorov, tímy, prenosové vozy RTVS, tribúnu pre VIP hostí, priestory pre občerstvenie i fanúšikov.


„Po vzájomnej výmene informácií môžem len konštatovať, že vybrať práve toto mesto a región na organizáciu tak veľkého športového eventu s medzinárodným presahom, bolo veľmi dobré rozhodnutie. Veľmi si cením prístup a záujem primátora mesta Trnava aj predsedu TTSK. Našli sme tu nápomocných ľudí, ktorí nehľadajú prekážky ale riešenia. Veľmi sa na spoločné majstrovstvá v Trnave teším,“ povedal po stretnutí Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky.

„Som naozaj veľmi rád, že Trnava sa stane počas júna dejiskom majstrovstiev Čiech a Slovenska v cyklistike. Diváci sa budú môcť tešiť nielen na esá, ako je Peťo Sagan, ale aj na viaceré európske tímy. Súčasťou tohto podujatia bude aj veľké množstvo aktivít a doplnkových akcií, kde si určite každý z divákov príde na svoje,“ dodal na margo stretnutia aj primátor Trnavy Peter Bročka.

Zdroj fotografií: Facebook/SZC, TRNAVA.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
keyboard_arrow_up