Prídi si dobre zajazdiť a možno odídeš aj na novom aute

Cyklistika je najmä o radosti z pohybu a prekonaní sa, no dobrá motivácia môže výrazne pomôcť. Práve takou je cena v rámci série ŠKODA BIKE OPEN TOUR.

V prvom rade treba pripomenúť, že séria ŠBOT je robená pre všetkých, čomu sú prispôsobené nielen trate ale aj kategórie. Tú svoju si teda môže vybrať úplný začiatočník aj skúsenejší jazdec. Celkovo sa bude súťažiť v týchto kategóriách:

Muži
  • kadeti 15 – 16 rokov
  • juniori 17 – 18 rokov
  • muži 19 – 39 rokov
  • muži 40 – 49 rokov
  • muži 50 – 59 rokov
  • muži 60 rokov a viac

Ženy
  • kadetky 15 – 16 rokov
  • juniorky 17 – 18 rokov
  • ženy 19 – 39 rokov
  • ženy 40 – 49 rokov
  • ženy 50 rokov a viac

Zmyslom série je v prvom rade motivovať, na čo slúži zbieranie bodov do celkového poradia. Počet bodov, ktoré jazdci za jednotlivé preteky získajú, sa vypočítava podľa vzorca, pričom o finálnom poradí rozhoduje celkový počet bodov za 4 najlepšie odjazdené preteky. Jednotlivé trate budú ohodnotené keoficientom od 700 bodov za ľahký variant až po 1 600 bodov za extrémne náročnú trať. Na každom podujatí získajú tí najlepší ceny, pričom hodnotné ceny nechýbajú ani v rodinnej kategórii Family. Rovnako je odmenené aj celkové poradie v sérii. 


Bez ohľadu na vašu výkonnosť ale môžete hrať o tú najhodnotnejšiu cenu zo všetkých. V prípade, že sa zúčastníte aspoň na štyroch podujatiach série, budete mať šancu zapojiť sa do finálovej tomboly. Práve tam sa bude hrať o nový automobil ŠKODA Fabia Combi. To už je celkom dobrá motivácia trochu si dať do tela a zabojovať...


Nezabudnite, že všetko začína už túto sobotu na maratóne ŠKODA Svätojurský MTB maratón. Pre pretekárov sú pripravené štyri trasy vrátane novej Family kategórie. Krátka trasa meria 21 kilometrov s prevýšením 550 metrov, stredná trasa je dlhá 42 kilometrov s prevýšením 1200 metrov a na najdlhšej trase pretekári absolvujú 70 kilometrov s prevýšením 2000 metrov. Pre rodinné tímy je pripravená trať v dĺžke 5 kilometrov s prevýšením 60 metrov. Čakajú na vás viaceré novinky, tak si prídite zajazdiť a užiť si úvod sezóny s ostatnými fanúšikmi cyklistiky. 


Viac o sérii, cenách a bodovaní sa dozviete aj na stránke We Love Cycling.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Svätojurský MTB maratón

calendar_today 13.04.2019
format_list_numbered 2. kolo - Župný pohár
format_list_numbered 1. kolo - Slovenský pohár XCM
format_list_numbered 1. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Svätý Jur (Slovensko)

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Reportáž: ŠKODA Svätojurský MTB maratón je späť

Obľúbený maratón sa vrátil po vynútenej trojročnej prestávke a je rovnaký, ak nie ešte lepší, ako si ho pamätáme. Moje zážitky, očistené od blata, som sa rozhodla spísať v krátkom článku.
Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Pozvánka: ŠKODA Svätojurský MTB maratón 2023 - otvorenie 10. ročníka série

Maratón vo Svätom Jure bude po trojročnej pauze písať už svoju 14. edíciu a bude súčasťou série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Nenechajte si to ujsť.
keyboard_arrow_up