Enduro World Series odštartovalo sezónu na Novom Zélande

Uplynulý víkend v nedeľu (24.3.2019) sa v Rotorua na Novom Zélande konalo prvé kolo Enduro World Series (EWS).

Vďaka suchému letu na Novom Zélande sa dalo predpokladať, že trate enduro pretekov budú rýchle a veľmi prašné. Ani sobotný nočný dážď podmienky veľmi neovplyvnil, čo bolo vítanou zmenou po predchádzajúcich ročníkoch.


V mužskej kategórii sa z víťazstva tešil Belgičan Martin Maes, jazdiaci za GT Factory Racing, ktorý vyhral všetkých 5 rýchlostných skúšok, čím si zabezpečil suverénne víťazstvo o celých 24 sekúnd pred domácim jazdcom Keeganom Wrightom z Unior Devinci Factory Racing. Na treťom mieste skončil Francúz Florian Nicolai z Canyon Factory Enduro tímu so stratou 41 sekúnd. Martin Maes je len druhým mužom v histórií EWS, ktorému sa podarilo vyhrať všetky rýchlostné skúšky v jedných pretekoch. Maes sa okrem toho postaral o “rozruch” aj tým, že pretekal na “hybridnom” bicykli s 29” kolesom vpredu a 27,5” vzadu.


Po tom, ako si celková víťazka minuloročnej série EWS Cecile Ravanel nedávno zlomila dva krčné stavce, sa všetka pozornosť sústredila na Francúzsku Isabeau Courdurier. Courdurier, jazdiaca za Intense Mavic Collective, sa s tlakom vysporiadala výborne, keď vyhrala 4 z 5 rýchlostných skúšok a zabezpečila si tak pomerne jednoznačné víťazstvo. Na druhom mieste skončila jej krajanka Morganne Charre so stratou +11.05 sekundy, tretia bola Britka Rebecca Baraona (Ibis Cycles), ktorá zaostala o 11.21 sekundy. O druhom mieste tak rozhodovalo 16 stotín sekundy!


V tímovom hodnotení zvíťazili GT Factory Racing pred Rocky Mountain/Race Face Enduro tímom. Na treťom mieste skončili Canyon Factory Enduro Team. Slovensko nemalo na EWS na Novom Zélande žiadne zastúpenie.


Nasledujúci víkend sa EWS po dvoch rokoch vráti do tasmánskeho mestečka Derby. Bude naozaj zaujímavé sledovať, ako si jazdci dokážu zachovať formu a či sa vysporiadajú s tlakom po úvodných pretekoch sezóny.


Celkové výsledky nájdete na tomto odkaze.

Zdroj fotografií: enduroworldseries.com; Sven Martin; Boris Beyer
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Z kancelárie na Enduro World Series - 7. časť

Z kancelárie na Enduro World Series - 7. časť

Na začiatku roku 2022 som si predsavzal odjazdiť svetový pohár v endure. To, čo však prišlo po samotnom EWS, je prinajmenšom prekvapivé.
Z kancelárie na Enduro World Series - 6. časť

Z kancelárie na Enduro World Series - 6. časť

Zúčastnil som sa svetového pohára v endure. Skončil som na 110. mieste. Takto sa to stalo.
Z kancelárie na Enduro World Series - 5. časť

Z kancelárie na Enduro World Series - 5. časť

Predstavte si, že idete na preteky svetového pohára. Prichádzate na miesto podujatia a zrazu vidíte vašich idolov. Najrýchlejších jazdcov sveta na jednom mieste. A teraz si predstavte, že ste toho súčasťou. Motýliky v bruchu?
keyboard_arrow_up