Pozvánka: QUICK SPORT Jarný šprint 2019 - už po jubilejný 10. krát

Občianske združenie beer inside team organizuje tento rok v poradí 10. ročník Jarného šprintu. Ak si chcete vyskúšať MTB časovku do vrchu pre amatérskych cyklistov, tak ste na správnej adrese.

27. apríla 2019 sa pri Obecnom úrade v obci Bystrička pri Martine stretne množstvo rozdielnych ľudí s tou istou diagnózou. Ak niekto z vás hľadá miesto, kde by chcel otestovať svoju formu po zime, prípadne ste absolútni začiatočníci a jednoducho len túžite okúsiť atmosféru pretekov, nasledujúce riadky sú určené práve vám.

Čo vás na akcii čaká?

Organizátori vytýčili trasu na 9,3 kilometra s prevýšením 320 metrov.


Sú pripravení aj na nepriazeň počasia, vtedy si zasúťažíte na trase v dĺžke 5,7 kilometra s prevýšením 280 metrov. K dispozícii je 14 kategórií podľa veku, aj pre jazdcov s licenciou. Zaujímavá je kategória TIR pre mužov s váhou nad 100 kilogramov.

Ale bez ohľadu na vek, váhu či pohlavie, si určite nájdete tú správnu skupinu pre vás. Tento rok je tu tiež novinka nazvaná Tímový šprint. Do tejto súťaže sa automaticky zahrnú tí pretekári, ktorí budú mať rovnaký názov tímu, v tom sa následne spočítajú tri najrýchlejšie časy. Trojica s najlepším súčtom vyhráva „Tímový šprint“.


To najdôležitejšie

Štart sa uskutoční 27. apríla 2019 o 10:00 pri Obecnom úrade Bystrička. Prihlasovanie prebieha prostredníctvom online formulára na stránke organizátora.

Je to možné aj priamo na mieste, avšak počet účastníkov je limitovaný na 240, preto ak chcete mať istotu štartu, odporúčame vám práve online registráciu. Prezentácia prebieha v dostatočnom časovom predstihu už od rána (7.45 - 9.45) a na štart budú pretekári radení podľa registrácie.

Štartovné

12 € – prihlásenie + platba po 05.04.2019 alebo platba pri prezentácii
15 € – prihlásenie v deň pretekov + platba pri prezentácii


Po registrácii dostanete presný čas vášho štartu, čo vám umožňuje spokojne si ísť roztočiť nohy niekde mimo obec a neskôr prísť už pripravený na ostrý štart. Interval štartov je po 30 sekundách, no je to časovka, súperiť tak budete hlavne so sebou a svojím časom.

Cieľ je na mieste Červené smreky (Zákľučie) v lesoch nad obcou. Na trase prejdete všetkými možnými povrchmi od asfaltu, cez neudržiavanú asfaltovú i panelovú cestu, až po spevnenú a nespevnenú lesnú cestu.


A ako to na tomto mieste vyzeralo pred rokom? Môžete si prečítať reportáž z ročníka 2018, ktorého sa zúčastnili naši redaktori baraya a Imroman. Priblížili vám v nej svoje pocity z trate, organizáciu a celkový „feeling“ z akcie. A pripájame aj video od občianskeho združenia beer inside team.


Ak teda túžite prežiť víkend po Veľkej noci trochu športovo a vypotiť všetky klobásky a koláče, ktoré počas tých sviatočných dní skonzumujete, Jarný šprint bude nato jednoznačne najideálnejším miestom. V prípade, že ste už dávno v tréningovom procese a naberáte jarné kilometre, príďte si vyskúšať svoju formu práve do okolia Martina. Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete na stránke Jarného šprintu.

Zdroj fotografií: beer inside team, o.z., John Roninus
report_problem Našiel si v texte chybu?

QUICK SPORT Jarný šprint

calendar_today 27.04.2019
label Časovka do vrchu
place Bystrička (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Pozvánka: MTBIKER Šprintpolom 2023 – hon na sekundy

Časoviek do vrchu je vďaka profilu územia Slovenska mnoho, toto je jedna z nich.
Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
keyboard_arrow_up