Tretie kolo Enduro World Series sa odohralo na Madeire

Enduro World Series (EWS) pokračovalo uplynulý víkend tretím kolom na portugalskej Madeire.

Po mesačnej pretekárskej pauze sa tretie kolo EWS presunulo na portugalský ostrov Madeira. V tomto ročníku to boli zároveň prvé dvojdňové preteky, počas ktorých pretekári absolvovali osem rýchlostných skúšok. Predchádzajúce kolá na Novom Zélande a v Tasmánií sa niesli v znamení prašných podmienok a preteky na ostrove večnej jari, ako Madeiru volajú, nebol výnimkou.


Medzi mužmi si najlepšie počínal víťaz oboch predchádzajúcich kôl, Belgičan Martin Maes jazdiaci za GT Factory Racing. Maes získal rozhodujúci náskok už v sobotu, keď vyhral prvé tri rýchlostné skúšky a do druhého dňa vstupoval s obrovským, takmer 20 sekundovým odstupom na druhého pretekára. V nedeľu opäť potvrdil svoju dominanciu a vyhral s rozdielom triedy o celých 32 sekúnd.

Na druhom mieste sa umiestnil portugalský pretekár Jose Borges z Miranda Racing Team a tretí skončil Kanaďan Jesse Melamed z Rocky Mountain-Race Face Enduro Team so stratou 38 sekúnd. Maes si víťazstvom upevnil vedúcu pozíciu aj v celkovom hodnotení EWS pred Florianom Nicolaiom a Jesse Mellamedom.


Podobný scenár mali preteky aj v ženskej kategórii, keď sa z víťazstva tešila Francúzka Isabeau Courdurier z Intense Mavic Collective. Courdurier podobne ako Maes vyhrala všetky sobotné rýchlostné skúšky a do druhého dňa pretekov vstupovala s pohodlným rozdielom 22 sekúnd. V nedeľu pridala ďalšie tri víťazné merané úseky a celkový odstup tak zvýšila na 53 sekúnd.

Druhé miesto obsadila izraelská pretekárka Noga Korem (GT Factory Racing) a tretia skončila Anličanka Ella Conolly (bez podpory factory teamu) so stratou 1:05 min. V celkovom hodnotení vedie Isabeau Courdurier pred Noga Korem a Morgane Charre.


V tímovom hodnotení stále vedie GT Factory racing pred Rocky Mountain/Race Face Enduro a Canyon Factory Racing. Kolotoč pretekov EWS ďalej pokračuje európskymi kolami 29. júna v talianskom stredisku Val Di Fassa a o týždeň neskôr 6. - 7. júla v Les Orres vo Francúzsku.


Celkové výsledky nájdete na tomto odkaze.

Zdroj fotografií: enduroworldseries.com
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Organizátori štvrtého a zároveň posledného kola ročníka 2023 si pre endurochtivých pretekárov pripravili štyri rýchlostné skúšky s celkový prevýšením takmer 700 metrov.
Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Reportáž: Enduro v puberte alebo Scott Enduro Race 2023

Číslo 13 je magické a presne taký bol aj ďalší ročník Birell BikeFestu v Kálnici. Od počiatkov tejto najväčšej cyklistickej udalosti (nielen na Slovensku) sa jej zúčastňujem a nebolo tomu inak ani tento rok.
keyboard_arrow_up