Ako si SloMBA elektromobil v lese chcela poskladať...

Ako si SloMBA elektromobil v lese chcela poskladať...

... alebo Čistenie lesa v podaní SloMBy. 4:15 mi telefón jasne dáva najavo, že dnes je tu pánom on a tak vstávam ešte do tmy, aby som si dobalil posledné drobnosti na cestu. Nerád by som predsa prišiel nepripravený na toľkú slávnosť, akú nám isto páni lesníci prichystali...

O deviatej ráno už Slavo Valo vystupuje zo zadnej časti môjho pick-upu, kedže vpredu sa mu miesto neušlo(40km tak cestoval,vraj to ma zato,že jazdí mimo vyznačených cyklotrás! ), a všetci sa navzájom zvítavame. Od hojných čísel to má síce ďaleko, no partia viac než výnimočná. Presunuli sme sa na miesto ,,M“ a čakali na inštrukcie pána v zelenom, resp. sme trochu očakávali aj nejaké davy tvoriace rojnicu, možno vôňu variaceho sa gulášu a všade plno ľudí čistacich svoj les... Pána v zelenom sme sa dočkali, prstom nám ukázal čo treba vyčistiť, naštartoval a odišiel. ?!? Pravidelné čistenie lesa, ktorým sa naši priatelia takto chválili bola teda čisto bikerská akcia. Nevadí, sme tu predsa kvôli čisteniu!


O pár hodín neskôr sme už naplno stratili ilúzie o slušnosti ľudí ako takých....Okrem toho, že z auto súčiastok (pravdepodobne nefunkčných) by sme si mohli poskladať aj ten elektromobil (asi tiež celý nefunkčný.. ) – spomenúť môžem vyhodenú palubnú dosku, niekoľko auto batérií, auto sedačky (viac modelov a farieb! ), sklo, dvoj-výfuk, rôzne oleje atď.



Z automoto časti lesa sme sa teda po prečistení vybrali do IKEA časti. Kreslá, žiarovky, kuchynské potreby... Ku koncu našej návštevy sme si toho z lesa povyberali celkom dosť, 59 plných vriec z odpadkami + všetko väčšie čo sa do vriec ani nezmestilo. Les (tu si môžete pozrieť rozsah vyčistenej časti) je teraz čistejší ako obchody po Vianociach a s dobrým pocitom so seba sme sa partia slomby vybrali ubytovať.




Banská Štiavnica je neuveriteľné mesto. Každý dom má základy v inej nadmorskej výške, každá ulička má inú šírku, každý kopček iný tvar. O dlažobných kockách ani nevravím (istá smrť pre dámy v opätkoch ). Ubytovanie v skautskom dome bolo viac než výborné, dokonca nemali nič proti od-ubytovaniu až po tretej poobede,takže sme sa po nedeľnej bikovačke mohli s kluďom ešte osprchovať. Toto miesto má niečo do seba, nebolo by od veci stretávať sa tu častejšie...



Na rade bola divná pani a príjemné posedenie u nej... Divná pani – štýlový barík v Štiavnici, kde sa stretávajú neuveriteľní ľudia. Už po absorbovaní menšieho množstva ovocného destilátu sa medzi viacero stolmi strhla vášnivá diskusia. Jano Roháč nám vysvetľoval ako sa značí tak, aby to vydržalo čo najdlhšie, Peter Nemec vysvetlil výhody aplikácie GIS softvéru na projekty cyklosveta, neznámy pán z vedľajšieho stola sa neskôr ukázal ako developer ktorý chápe potreby cyklistov a dal nejaké typy ako na stredíská , ale úplnou perlou večera bola neznáma bikerka z Ba.... Zo začiatku som si povedal, že tá preboha melie (o jedných z našich susedov sa najprv. vyjadrila, že sú to vidláci a akonáhle zjedia ten svoj zacher idú spať... ) no neskôr, po pár jej príhodách z Afriky, Nórska, Ameriky atď. nás presvedčila o svojej inteligencií. Debatka sa tiahla ako čínsky drak, menila smery a témy, asi do pol druhej rána. Zostali by sme aj dlhšie no prišli sme sem predsa bikovať ,tak aby sme vôbec ráno boli schopní...




Naše rozhodnutie ísť spať bolo možno pre väčšinu len blahodárne, no moju kondičku to aj tak neovplyvnilo – nevládal som tak či tak. Jediné čo ma ako tak dobíjalo energiou bolo okolie – číro čisté tajchy, jarky po ktorých by sa dalo byciklovať snáď do nekonečna... Spestrením v lese bolo aj stádo oviec, ktorému sme zjavne križovali cestu " title=" Musím poďakovať nášmu vodcovi – Janovi Urekovi, ktorý naozaj vytiahol z rukáva veľa tromfov, ktoré táto krajina skrýva.
Ďakujem tiež všetkým účastníkom tejto výnimočnej akcie, to čo sme urobili nebolo márne a p. Primátor sa už telefonicky dokonca poďakoval, vraj tých zopár ľudí odviedlo neuveriteľnú prácu! " title="

ps: TU sú fotky od Peťa Nemca, aj s ich GPS polohami,take si môžte pozrieť kde sme to teda boli!
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up