Pozvánka: Štefánik 100 – na pamiatku slovenského velikána

Hľadáte akciu, na ktorej nechcete pretekať, iba sa stretnúť s ľuďmi a spoločne nabrať slušnú porciu kilometrov? Zároveň si počas tohto dňa uctíte pamiatku jednej z najväčších postáv slovenskej histórie.

Cyklistika nemusí byť vždy len o súťažení a po viacerých akciách, kde ostatných okolo seba vnímate ako potenciálnych súperov, padne určite vhod aj pokojná sobota strávená v spoločnosti iných cyklistov.

Práve tento výjazd má byť pripomenutím toho, ako sa častokrát naháňame za celkom nepodstatnými vecami a pritom netušíme, koľko času nám ešte ostáva. To nevedel ani Štefánik a zomrel vo veku len 38 rokov. Tak zahoďte starosti o svoju každodennú rutinu a príďte si užiť čas s ostatnými športovcami.


4. mája 2019 organizuje trojica cyklonadšencov (Miloš Lisický, Pavol Samec a Martin Zigo) pri príležitosti 100. úmrtia Milana Rastislava Štefánika prejazd na cestných bicykloch. Spojiť chcú symbolicky dve miesta.

Jedným je miesto úmrtia nášho velikána a tým druhým jeho večného odpočinku. Trojica organizátorov si dáva za cieľ urobiť z podujatia tradíciu, aj preto je vaša účasť na tomto nultom ročníku veľmi vítaná.


Trasa

Ako sme spomenuli vyššie, cieľom tejto akcie je prepojiť dve významné miesta spojené s generálom M.R. Štefánikom. Štartuje sa v Ivanke pri Dunaji (pamätník M.R. Štefánika) a pokračuje cez tieto obce: Pezinok – Modra – Častá – Horné Orešany – Smolenice – Trstín – Jablonica – Brezová pod Bradlom – Bradlo (Mohyla M.R. Štefánika) a späť.

Po dohode s účastníkmi v deň jazdy je možné cestu späť uskutočniť cez Jablonicu – Cerovú – Plavecký Peter – Rohožník – Pernek – Pezinskú Babu – Pezinok – do Ivanky pri Dunaji. Približná dĺžka trasy je 160 kilometrov a priemerná rýchlosť 28 kilometrov za hodinu.


Program

Podstatu celého programu, samozrejme, tvorí čas strávený v sedle. Štart je v sobotu, 4. mája 2019, o 08:00 pri pamätníku M.R. Štefánika. Po zjazde z Bradla do Brezovej pod Bradlom sa počíta s prestávkou na obed a počas jazdy tiež s nejakou zastávkou na malé občerstvenie. Spoločné občerstvenie však nie je plánované, nakoľko nejde o preteky a, samozrejme, neplatíte štartovné. Akcia má za cieľ spojiť ľudí s rovnakým koníčkom a zároveň je príležitosťou pripomenúť si dôležitého človeka našej histórie.

Na mieste sa môžete zapojiť do zbierky na veniec, ktorý plánujú organizátori položiť pri pamätníku v Ivanke pri Dunaji. Predpokladaný koniec výjazdu je o 16:00 hodine. Organizátori neočakávajú hromadnú účasť a budú radi aj za pelotón v počte 20 ľudí. Tak čo? Pomôžeme im tento počet rozšíriť? Prihlásenie sa na akciu môžete realizovať prostredníctvom krátkej správy na adrese: milos64@centrum.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
keyboard_arrow_up