ABUS - do novej sezóny s novými farbami

Ste milovníkom drsných zjazdov a potrebujete pri tom väčšiu ochranu, akú ponúka klasická prilba? Máme tu pre vás Abus v prevedeniach MonTrailer, Moventor a MountK.

Z týchto kúskov si vyberiete to správne pre vás. Jedna poskytuje väčšiu ochranu spánkovej časti a zátylku a preto môže byť vaším spoločníkom na enduro disciplíny. Druhá je určená na cross-country či traily. Ak ste na svojom biku väčšinu času v teréne, tak medzi týmito troma možnosťami si nájdete to, čo potrebujete najviac. Atraktívne modely Abus sa tento rok rozšírili o farebné prevedenia shrimp orange a fuchsia pink. Pozrime sa na ne trocha bližšie.


MonTrailer

Enduro prilba vytvorená z piatich polykarbonátových plášťov, ktoré zaručujú vysokú bezpečnosť a robustnosť. MIPS technológia ponúka navyše ochranu aj pri šikmom páde. Na odvetranie je k dispozícii 5 vstupných a 7 výstupných otvorov na povrchu celej prilby. Upínací systém si vzadu môžete nastavovať plastovým polkruhom. Samozrejmosťou je nastavenie dĺžky ramienok v okolí brady. Ak na bicykli práve nepotrebujete okuliare, tak systém GoggFit sa postará o ich bezpečné uloženie. Zaujme aj priesvitný šilt, ktorý zároveň chráni pred ostrým slnečným svitom. Ženy ocenia priestor vo vnútri, kde sa zmestí vrkoč. Navyše v prilbe je štruktúrovaná výstuž (sieťka), ktorá je integrovaná vo vnútri EPS pre ešte väčšiu pevnosť, kompaktnosť a stabilitu materiálu prilby - tzv. AntiCage. Tento model je k dispozícii v rôznych farebných kombináciách. Novinkou tohto roka sú spomínané farby „shrimp orange“ a „fuchsia pink“.


Moventor

Ľahká a pohodlná MTB prilba vo verzii Moventor je zosilnená vďaka štruktúre integrovanej do EPS (ActiCage systém) a navyše sú jej časti spojené technológiou In-Mold. Odvetranie má na starosti dokopy 12 otvorov, ktoré sú strategicky umiestnené v prednej a zadnej časti. Vzadu je predĺžená a poskytuje ochranu spánkovej oblasti. Nastavovací systém je praktický a ľahký. Tvorí ho koliesko na štandardnom mieste a mäkké nastaviteľné ramienka. Celková váha je 300 gramov a na výber máte okrem farebných noviniek oranžovej a ružovej aj farby ako zelená, čierna, smaragdová, biela, tmavomodrá a ďalšie.


MountK

Prilba, ktorá si našla veľkú obľubu v detskom segmente, je tu teraz k dispozícii aj vo verzii pre dospelákov. Odvetranie má na starosti v tomto prípade 10 vstupných otvorov v prednej časti a 5 výstupných otvorov vzadu. In-Mold technológia zaručila pevné spojenie všetkých materiálov určených na vašu ochranu. Šilt je v tomto prípade polohovateľný. Vnútorné polstrovanie je odopínateľné a je ho možné prať. Mäkké ramienka sú nastaviteľné a postarajú sa o to, aby vám všetko sadlo. Pre vašu bezpečnosť sa na týchto 300 gramoch nachádzajú aj reflexné prvky. Tak, ako aj v predchádzajúcom prípade, je prilba dostupná v rôznych dizajnových prevedeniach. Tento rok sa nesie aj vo farbách „shrimp orange“ a „fuchsia pink“.


Samotná ponuka značky Abus je oveľa širšia a obsahuje množstvo modelov určených nielen na offroad disciplíny. Viac sa dozviete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Test: ABUS YouDrop FF – prilba pre odvážne deti

Rodičia cyklisti skôr či neskôr prilákajú k tomuto krásnemu športu aj svoje deti. S tým sa samozrejme spája aj určitý faktor strachu a tak sa často snažíme svoje deti ochrániť najlepšie, ako vieme.
Od základu: Ako si vybrať MTB prilbu a aké typy poznáme?

Od základu: Ako si vybrať MTB prilbu a aké typy poznáme?

Prilba zachraňuje životy, o tom niet pochýb. Ako si však vybrať prilbu, aké typy MTB prilieb existujú a na čo sa pri výbere zamerať?
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
keyboard_arrow_up