Reportáž: Malí Saganovci súťažili v Šamoríne

Areál X-Bionic Sphere si vybudoval skvelé meno po celom svete vďaka viacerým úspešným podujatiam.

Tento moderný a vskutku nádherný všešportový areál si prvýkrát mohli vyskúšať aj naše cyklistické nádeje v rámci Detskej Tour Petra Sagana.


Do Šamorína ich prišlo viac ako 600, čím sa toto kolo radí k tým najpočetnejším. Kto si myslel, že Podunajská nížina a jazdecký areál ponúkne iba jednoduchú jazdu po rovinke, bol poriadne prekvapený. Trať a najmä poveternostné podmienky dali zabrať určite každému účastníkovi. Organizátori pripravili viacero zaujímavých prvkov; dlhú rovinku, krátke výšľapy a zjazdy vo viacerých opakovaniach, otočky, striedanie povrchov. No a keď k tomu pripočítame silný vietor, máme tu preteky pripomínajúce skutočné jarné belgické či holandské klasiky.


Kto sa vysporiadal so šamorínskou klasikou najlepšie? V kategórii mikro dievčat si suverénne po prvenstvo dojazdila Ella Trochanová, pri rovnakých chlapčenských ročníkoch si vybojoval víťazstvo po vyrovnanom priebehu Šimon Bielik. Obaja obhájili svoje víťazstvo z Rimavskej Soboty. Kým tieto deti jazdili na kratšej trati, všetky ostatné kategórie sa už viacnásobne vysporiadali s celkovo 2 km dlhým okruhom.


Víťazka z 1. kola, Sofia Matiesková, si s prehľadom zopakovala prvé miesto medzi mili dievčatami, veľmi tesný súboj medzi rovnako starými chlapcami pre seba rozhodol Kristián Ďurec. Vyrovnané súperenie priniesli aj súťaže mini, kde vyhrali Alexandra Kadlecová, tiež už druhýkrát v tomto roku a Milan Húsenica. Súboje mladších a starších žiačok priniesli rovnaké víťazky a na najvyšší stupeň opäť vystúpali Vanesa Šatková a Terézia Ciriaková. K nim sa pridal rovnako už dvojnásobný víťaz v tomto roku, mladší žiak Martin Kadúc a premiérovo v ročníku zvíťazil medzi staršími žiakmi Jakub Husár. Otvorenú kategóriu dospelých ovládli Natália Krutá a Tomáš Valiček.


Výhodu májových sviatkov využijeme aj budúci týždeň a všetkých pozývame v stredu 8. mája do rodného mesta Petra Sagana, Žiliny. Stretneme sa v Lesoparku Chrasť, presne na rovnakých chodníkov, kde trénoval na horskom bicykli Peter. Deti si vyskúšajú opäť iný typ trate, čakajú nás lesné cesty, tiahlejšie stúpania a šancu na prvenstvo dostanú iné typy pretekárov. V našom detskom cyklistickom svete to však nie je len o prvenstvách, ale v prvom rade o zábave. Veď bicyklovať je zábava!
report_problem Našiel si v texte chybu?

2. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 01.05.2019
format_list_numbered 2. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Šamorín (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up