S istotou na bicykli kamkoľvek - poistenie od Generali v spojení so zámkami ABUS

Hoci sa cyklistika na prvý pohľad nemusí javiť ako nebezpečný šport, stáva sa, že nejeden výjazd často končí odreninami alebo dokonca vážnejšími úrazmi.

Poškodenie však môže okrem tela nastať aj po materiálnej stránke - na bicykli, preto aby ste predišli nenávratnosti pri takýchto udalostiach, je dobré sa poistiť.

Zdravie je prvoradé! Práve to nielen počúvame doslova zo všetkých strán, ale aj poznáme z vlastnej skúsenosti. Odrenina sa zahojí a zlomenina zvykne zrásť do pôvodného stavu, no niektoré časti nemožno vymeniť ani počkať na ich uzdravenie. Podobne je to aj s vecami okolo nás, ktoré sú síce stále „len“ vecami, ale každá z nich má pre nás nejakú hodnotu. A konkrétne hodnota bicykla sa pre cyklistu môže vyšplhať až do astronomických cifier, najmä ak k nej prirátame citovú stránku. Je samozrejmé, že tak telo, ako i bicykel, sú objektami, ktoré sú pre nás skutočne dôležité. Z tohto dôvodu by sme sa mali chrániť pred ich poškodením, stratou či odcudzením. Akýmsi pasívnym spôsobom je práve poistenie, ktoré v prípade úrazu alebo krádeže dokáže aspoň čiastočne nahradiť nám blízke veci.

Spoločnosť Generali funguje na trhu poisťovníctva už dlhé roky a poskytuje poistenie nielen na autá alebo nehnuteľnosti, ale venuje sa aj športovcom - konkrétne cyklistom. Práve v tomto bode sa do hry dostáva aj firma ABUS, ktorá vyrába prémiové zámky a prvky zabezpečenia bicyklov a motocyklov chrániace našich obľúbených dvojkolesových parťákov už takmer 100 rokov.

Táto spolupráca sa následne kryštalizuje aj v možnosti klientov výhodne sa poistiť pri využití produktov ABUS, ktoré rozhodne nie sú len akousi ozdobou.


Aby sme boli konkrétni, Generali ponúka pre záujemcov poistenie bicykla a jazdy na bicykli na Slovensku a aj v zahraničí, ktoré sa vzťahuje tiež na elektrobicykle. Poistiť sa pritom dajú aj používané bicykle. Poistenie samotného bicykla je výhodné a keďže je u súčasných poisťovní zriedkavé, pri nehodách a nepríjemnostiach môžete získať dokonca vyššiu náhradu, než by tomu bolo pri poistení napríklad domácnosti, v ktorej bicykel skladujete.

Balík poistenia v sebe zahŕňa:
  • Poistenie pri krádeži/lúpeži bicykla
  • Poistenie pri poškodení/zničení bicykla
  • Asistencia v rámci SR a Európy 
  • Odvoz k lekárovi
  • Odvoz bicykla do servisu
  • Oprava bicykla po nehode

Poistiť sa je možné na 1, 2 alebo 3 roky. Jednotlivé kategórie v rámci balíka sú podrobne definované v poistných podmienkach.


Poistenie pri krádeži, poškodení alebo zničení bicykla pri pokuse o krádež kryje poisťovňa v prípade, ak je bicykel uzamknutý k predmetu pevne spojeným so zemou prostredníctvom zámky určenej v poistných podmienkach. Maximálna poistná suma je 5 000 €. Potrebné použité zámky sú buď zámok typu „U“ z kalenej ocele min. 8 mm, lankový zámok s min. priemerom 8 mm alebo zámok so security levelom 5 a viac.

Asistenčné služby sú dostupné kdekoľvek a kedykoľvek v rámci SR a Európy. Odvoz bicykla je zabezpečený do najbližšieho servisu a oprava bicykla po nehode je do výšky 400 €. V prípade odvozu k lekárovi do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia je limit taktiež 400 €. Tieto asistenčné služby je možné využiť max. 1x do roka.

Čo sa týka samotnej výšky poistného, ktoré hrá pri tomto produkte kľúčovú úlohu, jeho výška je stanovená počtom poistených rokov a hodnotou poisteného predmetu.

Inými slovami, ak sa poistíte na 1 rok proti krádeži s asistenčnou službou, poistné s 8 % daňou je na úrovni 4,5 % + 12 €.


Poistenie je možné uzavrieť výlučne na partnerskej cyklo predajni poisťovne Generali, ktorá vykonáva všetky potrebné úkony spojené so zadaním údajov - vy len zaplatíte potrebnú sumu.

Existuje ale aj iná alternatíva - využiť možnosť zakúpenia vybraného ABUS zámku, ktorý zlepšuje vaše poistné podmienky, pričom s uplatnením tohto produktu získate zľavu približne 30%. Je potrebné si s poistením zakúpiť zámok ABUS s triedou bezpečnosti minimálne 10 a uzamykacím systémom ABUS Plus, ABUS X-Plus alebo SmartX.


Pre lepšiu predstavu: napríklad pri bicykli v hodnote 2000 € s poistením na 3 roky (jednotlivo každý rok) ušetríte oproti štandardným podmienkam poistenia celkom cca 85 €, čo nie je zanedbateľné (zodpovedá zhruba cene zámku v triede bezpečnosti 10)


Pokiaľ ide o byrokratické záležitostí, poistenie je možné uzavrieť výlučne na partnerskej cyklo predajni poisťovne Generali a zároveň firmy ABUS Slovakia.

Pri krádeži bicykla a poškodení, resp. zničení zámku ABUS pri variante poistenia X43-X45 sa spoločnosť ABUS SLOVAKIA, s.r.o. zaväzuje zámok ABUS zakúpený u zmluvného partnera ABUS SLOVAKIA, s.r.o. bezplatne vymeniť za rovnaký zámok ABUS, resp. zámok ABUS vyššej kategórie pri variante poistenia X43-X45, ak zákazník doplatí rozdiel v cene predmetných zámkov a to po splnení nasledovných podmienok:

  • priznanie poistného plnenia poisťovňou Generali
  • odovzdanie predmetného zámku na expertízu spoločnosti ABUS SLOVAKIA, s.r.o.
  • súhlasné písomné stanovisko o výmene zámku ABUS spoločnosťou ABUS SLOVAKIA, s.r.o.

Pri používaných bicykloch, zadovážených v rámci EÚ, je poistná suma amortizovaná počtom mesiacov od jeho zakúpenia (1% z hodnoty bicykla mesačne). Poistiť sa tak dá maximálne 3-ročný bicykel na max. 3 roky. Potrebná je aj fotodokumentácia bicykla, pokladničný doklad a záručný list, ktorý bude doložený pri uzatvorení zmluvy.

Viac informácií o tejto službe získate na stránkach Generali alebo ABUS Slovakia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Chcete brázdiť traily aj potme a zároveň na ceste neoslepovať vodičov? Hľadanie vhodného svetla sa práve skončilo.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up