Zaujímavosti z cyklistiky - prvé kolo endura u nás, Ninova príprava a iné

Byť informovaný a ostať informovaný - asi takto by sa dalo sformulovať motto dnešnej doby. Pozrite si stručný prehľad toho, čo sa za posledný čas udialo, prípadne udeje.

Prinášame vám teda krátky (a možno aj pravidelný) prehľad zaujímavých správ z uplynulého týždňa.

Nino v tvrdej príprave na Svetový pohár

Svetová jednotka niekoľkých posledných sezón nenecháva nič na náhodu. Po blatistom a „menej“ vydarenom predstavení na pôde talianskej medzinárodnej série, kde skončil tretí, zarezáva Nino aj počas nepriaznivého počasia. Ako ste na tom vy?

Yoann Barelli ukazuje, ako sa jazdia top traily sveta


Nespútaný zjav, Yoann Barelli, ktorý sa neraz prezentuje odvážnymi kúskami, ako aj istými výstrednosťami, začína na YouTube novú sériu videí. Tie vám ukážu, čo je kľúčom k zvládnutiu tých najchýrnejších trailov. Pozor! Vzhliadnutie videa nie vždy postačuje.

Ondřej Cink víťazne v 1. kole nemeckej Bundesligy

Horský cyklista, ktorý presedlal na cestné, a potom opätovne na horské bicykle, Ondřej Cink, sa v prvom kole populárnej nemeckej ligy predstavil v tom najlepšom svetle, keď ovládol kategóriu mužov Elite. Za ním o pol minúty zaostal Vogel, tretí bol Dubau s mankom 1:21.

Enduro na českej pôde alebo Enduro - Trutnov Trails


Hoci sa ani na Slovensku nemáme v prípade trailov za čo hanbiť, Česi zvládli vybudovať viacero lokalít plných chodníkov pre horských cyklistov naozaj na výbornú. V jednej z nich sa počas minulého týždňa konalo enduro podujatie, na ktorom zvíťazil mladík Vojta Bláha pred ostrieľaným „veteránom“ Michalom Prokopom len o 4 sekundy.

Prvé slovenské kolo endura vo Veľkej Rači


Za západnými bratmi nezaostali ani Slováci a usporiadali úvodné preteky Slovenského pohára v endure. O jeho trati možno povedať len toľko, že spolu s počasím pripravila jazdcom skutočne nezabudnuteľný zážitok. Najviac sa z toho radoval Ľuboš Staňo, ktorý zdolal Martina Knapca o niekoľko sekúnd. Zaujímavým participantom bol aj Michael Kolář, ktorý sa so stratou vyše minúty umiestnil na 6. mieste. Na podrobnejšiu reportáž sa môžete tešiť už čoskoro.

Rojček a Baránek úspešne na európskom šampionáte v zjazde

V Portugalsku sa pred niekoľkými dňami konali Majstrovstvá Európy, na ktorých sa zišla celkom početná zostava, zahŕňajúca aj našich reprezentantov. V suchých a horúcich podmienkach dominoval Baptiste Pierron (brat Amauryho), na 4. mieste sme ale videli slovenskú vlajku pri mene Adama Rojčeka (prvého do 23 rokov). O niečo ďalej, na 9. mieste, skončil jeho tímový kolega Rasťo Baránek.

Úvodné kolo Svetového pohára XCO už o týždeň


Aj keď máme otváracie podujatie sezóny horskej cyklistiky - zjazdárske preteky v Maribore, už za sebou, cross-country na svoj začiatok ešte len čaká. A čoskoro sa ho dočká. Jazdcov uvidíme pobiť sa o cenné víťazstvo 17. - 19. mája v Albstadte, kto to podľa vás vyhrá?
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Organizátori štvrtého a zároveň posledného kola ročníka 2023 si pre endurochtivých pretekárov pripravili štyri rýchlostné skúšky s celkový prevýšením takmer 700 metrov.
keyboard_arrow_up