Poľská MTB Enduro series - spestrenie sezóny za hranicami

Rok 2019 prináša množstvo zaujímavých pretekov v rámci enduro cyklistiky. U poľských susedov to je "Enduro MTB Series", ktorá je u nich najväčšia v tejto disciplíne.

Každé kolo tejto série bude mať iný súťažný vzorec - dve podujatia budú úplnou novinkou. Čakajú vás zaujímavé akcie a ako je už u Poliakov známe, dobre zorganizované s množstvom fanúšikov.

Kalendár pretekov MTB Enduro series

  1. kolo 22. - 23. jún 2019 - Rabka-Zdrój
  2. kolo 13. júl 2019 - Przesieka
  3. kolo 31. august - Srebrna Góra


Špecialita hneď na úvod

1. TREK Enduro MTB Series, 22. - 23. júna 2019, Rabka-Zdrój

Prvé kolo série je na programe v mesiaci jún, pričom preteky potrvajú 2 dni. A to vďaka spolupráci s tímom Eskimoo Racing a podpore mesta Rabka-Zdrój. Miestni jazdci veľmi dobre poznajú traily a vyznačené chodníky. Takže účastníci pretekov si budú môcť zajazdiť niekoľko veľmi špeciálnych (v dobrom slova zmysle) etáp. Najprv sa prvý deň súťaže uskutoční etapa podľa vzorca “na oči”, čiže trasu nik nebude poznať a druhý deň sa bude jazdiť vopred uverejnená trasa. Okrem toho si organizátori na nedeľu pripravili minipreteky pre deti. Testovacie bicykle TREK budú čakať na všetkých účastníkov a divákov.

Registrácia na podujatie sa začala minulý týždeň a podrobné informácie nájdete na webovej stránke MTB Enduro series.


Preteky s časom

2. Enduro MTB Series, 13. júla 2019, Przesieka

Organizátori seriálu na tomto mieste neskrývajú sentiment - koniec koncov to bolo práve tu, kde začali svoje organizačné dobrodružstvo v roku 2004 s cross-coutry šampionátom! Tentokrát na vás čaká špeciálna udalosť, ktorá kombinuje boj o cenné sekundy v enduro disciplíne, s kombináciou orientačnej zdatnosti. Účastníci týchto pretekov sa budú môcť orientovať len podľa mapy. Súťaž bude prebiehať na dvoch špeciálnych tratiach, nevyhnutnosťou bude samozrejme dokončenie každej jednej etapy. Účastníci opustia mesto súťaže Przesieka (centrum Markus) s mapou v ruke, na prvý výjazd. Začne boj o čo najlepší čas a výber najrýchlejšej trasy. Na načerpanie nových síl bude účastníkom k dispozícii regeneračný bufet OSHEE a servisná zóna. Víťazom bude pretekár s najnižším súčtom jazdných časov v oboch etapách. Vo večerných hodinách sa tradične uskutoční tematická párty a pre tých, ktorí sú vytrvalí - nočné jazdenie s možnosťou testovania osvetlenia. V nedeľu vás pozývame na Whyte cyklistické testy a tréning jazdných techník s tímom Whyte Racing. Viac informácií o tejto akcii nájdete na tomto odkaze.



Pre “RACING” fanúšikov

3. Enduro MTB Series, 31. augusta 2019, Srebrna Góra

Pozývame vás na “Silver Mountain”, posledné kolo série Enduro MTB. Po nespornom úspechu minuloročných majstrovstiev Poľska v endure by bolo hriechom nevrátiť sa na tieto skvelé trate. V tomto roku dokonca s ešte väčšou angažovanosťou na strane obce Stoszowice a tímu PM Bike Experts. Priebeh pretekov bude ohlásený niekoľko týždňov pred súťažou na ich webe, ale už teraz môžeme povedať, že bude veľmi podobný súťaži z roku 2018. Kto prežije večernú afterparty, bude môcť testovať v nedeľu bicykle a trénovať svoje zručnosti.



Poľský susedia nám majú v oblasti endura jednoznačne čo ponúknuť a ak nebudete vedieť, kam vyraziť počas voľného víkendu, tak toto môže byť práve tá správna voľba.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Pozvánka: MTBIKER Hornonitrianska Enduro Séria Partizánske – hurá nadol

Obľúbená séria medzi hobby jazdcami má veľkú popularitu a v roku 2024 nás čakajú aj novinky.
Video: Ľuboš Staňo je späť! – reportáž posledného kola SPEN

Video: Ľuboš Staňo je späť! – reportáž posledného kola SPEN

Posledné kolo SPEN sa konalo v Malých Karpatoch v Bratislave. Kto vyhral a ako tieto preteky dopadli?
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
keyboard_arrow_up