Pozvánka: Bikemaraton Drásal České spořitelny - najkultovejší český maratón

Pozvánka: Bikemaraton Drásal České spořitelny - najkultovejší český maratón

Známy bikemaratón v Českej republike vás pozýva na svoj 26. ročník a v sobotu 29. júna 2019 sa v Holešově môžete tešiť na množstvo výziev.

Názov dostalo podujatie podľa preukázateľne najvyššieho človeka žijúceho v českej krajine a pravdepodobne aj vtedajšom Rakúsku a strednej Európe. Väčšinu života prežil tento „obor“ v Holešově a jeho telo odpočíva na tunajšom cintoríne. Aj pri najdlhšej verzii trate sa dlho nad názvom nerozmýšľalo - volá sa obor Drásal.


Preteky, ktoré si za dlhé roky svojej existencie získali množstvo nadšencov, a to nielen spomedzi českých pretekárov, ponúkajú na výber 6 rôznych trás. Začneme tou najbrutálnejšou. Tá meria 177 kilometrov a má prevýšenie 5 432 metrov. Tieto parametre sú v našom geografickom priestore skutočne výnimočné a štartuje sa už o 05:30 ráno. Klasická dištancia má 117 kilometrov a prevýšenie 3 920 metrov a je tu aj priestor sa prihlásiť na krátky variant s 31 kilometrami a prevýšením okolo 949 metrov.


Polmaratónska trať meria 50 kilometrov. Nová trasa s 85 kilometrami je tu pre tých, ktorí si ešte netrúfnu na klasiku a päťdesiatka je pre nich žalostne málo. Rodiny s deťmi či seniori sa prevezú na 16,2 kilometroch s prevýšením 311 metrov. Podrobné profily tratí s GPX a všetkými potrebnými informáciami od času štartu, časového limitu, prezentácie, servisných staníc až po počet bufetov nájdete na internetovej stránke maratónu.


Pri prihlasovaní si vyberáte z 28 kategórií pre všetky varianty trate, od tej s porciou 31 kilometrov až po Force obrí maratón so 177 kilometrami. Každý účastník získava možnosť si svoj bike po maratóne umyť v umývacích zónach, v bezpečných zónach si uložíte svoje cennosti a svoj bicykel a počas pretekov je možnosť navštíviť servis a s podporou skúsených mechanikov opraviť poruchu a pokračovať ďalej.

V Holešově sa môžete tešiť na skvelé zázemie a bohatý sprievodný program. Toto podujatie je súčasťou UCI marathon MTB series a teda na jednej trati sa stretnete aj s profesionálmi, ktorí pretekajú v spomínanej medzinárodnej súťaži.


Čím skôr sa prihlásite, tým nižšie štartovné zaplatíte. Cena štartovného je rôzna a závisí od dátumu prihlásenia a zvolenej trate. V prepočte to vychádza od 25 do 75 €. Vyšší poplatok uhradíte v prípade, že si to necháte na deň konania akcie. Všetko dôležité nájdete už v spomínanej prehľadnej tabuľke na stránke maratónu. Prihlasovanie prebieha cez on-line systém na webe Kolo pro život, kde je potrebné vyplniť všetky požadované údaje. Uzávierka internetového prihlasovania je 26.6.2019. Tešiť sa môžete na bohatú tombolu, večerný koncert a ohňostroj, testovanie bicyklov, prémie na trati a mnoho sprievodných akcií pre deti.


Pripájame aj video, aby ste si mohli predstaviť atmosféru a aj tieto obrázky vám môžu pomôcť sa rozhodnúť navštíviť Českú republiku a zasúťažiť si tam .


Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete na stránke drasal.cz.
(zdroj fotografií: organizátor)
report_problem Našiel si v texte chybu?

Bikemaraton Drásal České spořitelny

calendar_today 29.06.2019
format_list_numbered 10. kolo - Kolo pro život
label MTB maratón
place Holešov (Česká republika)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Tri roky so Slovakia Divide a jeho víťazi

Podarilo sa nám úspešne zorganizovať už tri ročníky nášho cyklistického podujatia. Myšlienka splnila účel: nájsť „neokukanú“ trasu zo západu na východ Slovenska, po čo najväčšej divočine bez civilizácie.
Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Pozvánka: BAYNACH MTB Marathon - preteky medzi strapcami hrozna

Maratón pomenovaný po vinárstve BAYNACH ponúka nezvyčajné prostredie viníc na zmeranie si síl, ktoré nám zostali po letnej časti sezóny.
keyboard_arrow_up