Weldtite - história britského špecialistu na údržbu

Keď sa ma niekto opýta, čím mazať reťaz alebo čistiť bicykel, tak jednoznačne odpovedám Weldtite. Minule sa ma však niekto spýtal, ako táto značka vznikla a tým ma zaskočil.

Ako to teda začalo?

Písal sa 25. október 1940, keď Charles Bennett-Baggs zakladá spoločnosť C B Baggs Ltd. Nebola to vôbec náhoda, nakoľko Charles pracoval ako riaditeľ Romac Industries, čo bol v tej dobe veľmi známy výrobca opravárenských sád na pneumatiky, a tak mal veľa skúseností s touto problematikou. Počas vojny sa rýchlo výroba preorientovala na opravu pneumatík vojenských strojov a hneď nato sa Weldtite stal aj MOD (Ministry of Defence, Ministerstvo obrany) schváleným dodávateľom. Weldtite si udržal tento status až do roku 1979.


V 50. a 60. rokoch za stáleho plnenia požiadaviek armády, Weldtite stále rýchlejšie rastie a ku koncu šesťdesiatych rokov sa zväčšuje nielen objem výroby, ale aj portfólio zákazníkov. Čoraz viac si značka buduje meno aj medzi bežnými zákazníkmi.


V nasledujúcej dekáde Weldtite rozširuje svoju výrobu a technologické postupy, kedy je fabrika schopná plniť šróbovacie balenia, lepiť etikety alebo raziť kódy na svoje produkty. V dnešnej dobe bežná vec, avšak vtedy to bolo niečo nové.


Ku koncu roka 1990 Weldtite zaraďuje do technologického procesu vstrekovanie plastov do formy, a tak sa na trh dostávajú rôzne výrobky od montpák až po krabičky, do ktorých sa balia sady na lepenie.


V roku 1998 Weldtite skupuje skoro celú konkurenciu pôsobiacu na Britských ostrovoch a stáva sa tak najväčším výrobcom. So stále narastajúcou produkciou sa však neuberalo na kvalite, čoho dôkazom je aj získanie certifikátu ISO9001.


Zaujímavosťou spoločnosti je, že svoju výrobu nikdy "neoutsorsovala", na jednej strane sa to môže zdať neekonomické, avšak má to nespornú výhodu v reakčnom čase, za aký je Weldtite schopný reagovať na požiadavky trhu. Viď napríklad na uvedenie ebike špecifickej sady na údržbu bicykla, ktorá bola medzi prvými na trhu.


Spoločnosť Weldtite pôsobí do dnešného dňa na rovnakej adrese v North Lincolnshire a vyrába a plní všetky svoje produkty ako aj ich obaly a príslušenstvo. Weldtite investuje nemalé množstvo do vývoja a testovania, a tak môžu ponúknuť prvotriednu kvalitu, čo ak ste vyskúšali nejaký ich produkt, tak mi dáte určite za pravdu. Spolupracujú aj s univerzitou v Hull, kde sa snažia ďalej zdokonaľovať produkty a prinášať novinky ako napríklad odmasťovač Jetblast. To že sa vo fabrike nenudia, potvrdzuje aj 1 600 produktov vyrobených za hodinu.


Weldtite okrem svojich produktových línií spolupracuje aj s veľkými hráčmi, pre ktorých vyrába mazadlá, čističe a náradie pod ich značkou. Ide napríklad o Halford, B-TWIN, Decathlon a iných. Celková produkcia dosahuje až 16 miliónov balení ročne, ktoré sa vyvážajú do viac ako 50 krajín po celom svete.


Taktiež je to jedna z mála firiem, ktorá dáva veľký dôraz na svojich pracovníkov, a tak nie je vôbec nezvyklé, že tu pracujú ľudia viac ako 10 rokov a dokonca 10 pracovníkov pracuje vo Weldtite viac ako 20 rokov. To je ďalší znak toho, že asi niečo robia dobre a vedia to oceniť ako zákazníci, tak aj zamestnanci.


V roku 2015 firma Weldtite oslavuje 75 rokov od založenia, čo oslávila svojím core produktom, a to špeciálnou edíciou lepiacej sady.


Aké sú plány do budúcnosti?

Weldtite chce do budúcnosti ďalej rozširovať produkciu o zaujímavé kúsky, a hlavne uspokojiť narastajúci dopyt po ich produktoch, a preto pracujú na výstavbe novej výrobnej haly. Táto bude samozrejme situovaná naďalej v Spojenom kráľovstve, a to hneď oproti tej starej. Ide to ruka v ruke s plánom zvýšiť výrobu o 100 percent do roku 2023.


S produktami od Weldtite sa môžete veľmi často stretnúť v našich článkoch alebo videách. Teraz už budete vedieť aj čo to o histórii tohto britského špecialistu na servis a údržu, ktorý presne v dnešný deň oslavuje svoje 79. narodeniny. Všetko najlepšie!
report_problem Našiel si v texte chybu?
Henry33 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
keyboard_arrow_up