Pozvánka: STUPAVA TROPHY MTB & RUN 2019 - ďalšia kapitola MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR

Chcete byť súčasťou maratónu, ktorý si v posledných rokoch vybudoval dobré meno medzi bikermi? Príďte si zašportovať počas víkendu 21. - 23. júna a okrem trasy na biku si dáte aj porciu bežeckých kilometrov v nedeľu.

Termín konania sa presunul do lepšieho obdobia, ktoré ešte nie je dovolenkové a pritom už ponúka letné počasie. Nový seriál horskej bike tour na Slovensku pod názvom MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR pokračuje teda 22. júna 2019 najväčšími pretekmi horskej cyklistiky v prostredí Malých Karpát. Partia kamarátov, ktorých spojil spoločný záujem o cyklistiku, organizuje s chuťou ďalší ročník Stupavského maratónu a svojou prácou potvrdzujú hlavné heslo tohtoročnej série: „Organizované dušou bikerov pre bikerov.“

MTBIKER si ako mediálny partner podujatia pre vás pripravil súťaž o 2x2 bezplatné štartovné, takže neváhajte sa zapojiť a odpovedať na súťažnú otázku. Podrobnejšie informácie o súťaži, ktorá trvá do soboty 15. júna, sa dozviete na tomto odkaze.


Viac než len maratón

Ak ste sa rozhodli stráviť ďalší víkend v sedle bicykla a k tomu by ste si radi zapretekali, tak príďte do Stupavy. Tam vás čaká areál, ktorý dokáže privítať vyše 1000 účastníkov. Ten bude vybavený veľkokapacitným stanom, ktorý ochráni pred ostrým slnkom či kvapkami dažďa. STUPAVA TROPHY začína v piatok 21. júna v mieste konania podujatia o 15:00 registráciou účastníkov na všetky disciplíny. O 17:00 štartuje piatkovým KOLIESKO ELIMINÁTORom, súťažou bikerov cez prekážky! Formát Eliminátor sú divácky atraktívne, dynamické preteky na 500 m okruhu plnom rôznorodých drevených prekážok.

V sobotu je na programe tradičný MTB maratón, počas ktorého máte na výber zo štyroch možností tratí. Najdlhšia meria 105 kilometrov s prevýšením 2 850 metrov, druhá najdlhšia má 76 kilometrov a prevýšenie 1 850 metrov a nakoniec je tu aj priestor sa prihlásiť na krátku trať s 25 kilometrami a prevýšením okolo 480 metrov. Ak je to pre niekoho nedostačujúce, tak organizátori pripravili aj niečo pre tých, ktorým je 25 kilometrov málo, no na 76 km si zatiaľ netrúfnu. Je ňou 42 kilometrová dištancia s prevýšením 900 metrov. Trať je potrebné si zvoliť už v prihláške. Podrobné profily aj s GPX nájdete na internetovej adrese maratónu.


Nezabudnite, že v nedeľu sa ešte koná tradičný beh BYSTRICA RUN, kde máte na výber z dvojice tratí 17 km a 8 km. Samozrejme sa môžu zúčastniť všetci tí, ktorí absolvovali aj sobotný maratón a budú navyše hodnotení v rámci kombinácie.

Pri prihlasovaní si vyberáte z 35 kategórií pre všetky varianty trate. Nemusíte sa teda obávať a určite si vyberiete skupinu podľa vášho veku, dĺžky pretekov či pohlavia. No svoje si prídu seniori, juniori či deti na odrážadlách. V nedeľu sú pripravené detské preteky (12 kategórií) a preteky Junior Trophy (8 kategórií).

Kategórie

Kategória A 105 km
A1: ženy od 18 rokov
A2: muži od 18 do 29 rokov
A3: muži od 30 do 39 rokov
A4: muži od 40 rokov

Kategória B 76 km
B1: ženy do 39 rokov
B2: ženy od 40 rokov
B3: muži do 29 rokov
B4: muži od 30 do 39 rokov
B5: muži od 40 do 49 rokov
B6: muži od 50 rokov

Kategória C 42 km
C1: ženy do 18 rokov
C2: ženy od 19 do 29 rokov
C3: ženy od 30 do 39 rokov
C4: ženy od 40 do 49 rokov
C5: ženy od 50 rokov
C6: muži do 18 rokov
C7: muži od 19 do 29 rokov
C8: muži od 30 do 39 rokov
C9: muži od 40 do 49 rokov
C10: muži od 50 do 59 rokov
C11: muži od 60 rokov


Kategória D 25 km
D1: ženy od 15 do 18 rokov
D2: ženy od 19 do 29 rokov
D3: ženy od 30 do 39 rokov
D4: ženy od 40 do 49 rokov
D5: ženy od 50 rokov
D6: muži od 15 do 18 rokov
D7: muži od 19 do 29 rokov
D8: muži od 30 do 39 rokov
D9: muži od 40 do 49 rokov
D10: muži od 50 do 59 rokov
D11: muži od 60 rokov
D12: dievčatá do 14 rokov
D13: chlapci do 14 rokov

Kategória pre JEDNOKOLKY E 16 km
E1: ženy/muži všetky vekové kategórie

Ako ste si mohli všimnúť, tak sú tu aj preteky pre jednokolky. Dĺžka, ktorú musia jazdci na jednokolke prekonať, je 18 kilometrov a čaká na nich prevýšenie 350 metrov. Tešiť sa môžete na bohatý sprievodný program a skvelé zázemie. To obsahuje umývacie boxy Cyklostar s kapacitou 16 bikov, úschovňa pojme až 600 bicyklov a tesne vedľa úschovne sú sprchy pre samotných pretekárov. Počas dňa sú nachystané občerstvovacie stanice, ktoré ponúkajú bohatý výber nápojov, ovocia, tyčiniek a všetkého, čo pri maratóne potrebujete. V cieli budú pripravené chladničky plné iontových nápojov GATORADE a 2 chladničky plné piva Staroprameň. Pre tých, čo sa radi osviežia pitnou čistou vodou, si Bratislavská vodárenská spoločnosť pripravila dve tisíclitrové cisterny. O osvieženie po pretekoch sa teda báť nemusíte. Pre vyhladovaných pretekárov organizátor pripraví guláš a je tu aj variant pre vegetariánov vo forme rizota. Potrebovali by ste po pretekoch nejakú masáž? V spolupráci s Alpa Francovka budú v dojazdovej cieľovej zóne maséri a tí sa postarajú o vašu prvotnú regeneráciu po náročných pretekoch.


Prihlasovanie

Ešte do 18. júna je možné zaplatiť štartovné v hodnote 25 €. Po tomto termíne je už cena za váš štart zaokrúhlená na 30 €. Prihlasovanie prebieha cez on-line systém na stránke maratónu, kde je potrebné vyplniť všetky požadované údaje. Uzávierka internetového prihlasovania je 20. 6. 2019. V cene je úschovňa bicyklov a osobných vecí, sprchy pre pretekárov a aj ich stroje a štartový balíček. Ten obsahuje štartové číslo, merací čip, energetický nápoj, turistické balenie TERMIX od spoločnosti NIKA, produkty ALPA Francovka, tyčinky na doplnenie energie a jedlo po skončení vášho zápolenia s kilometrami a svojimi nohami. V tombole máte šancu vyhrať množstvo hodnotných cien od partnerov akcie. Predajňa Koliesko zo Stupavy poskytne celkovo 4 bicykle do zlosovania či poukážky v hodnote 100 €. MTBIKER zabezpečil 10 atraktívnych cien v celkovej hodnote 500 €. 279 cien do všetkých 93 kategórií poskytla STUPAVA TROPHY značka UVEX.

Ak si chcete lepšie predstaviť atmosféru pretekov a dojmy našich redaktorov, tak si pozrite video z minulého ročníka:


Nie je to len o pretekaní

Naša komunita sa väčšinu voľného času pohybuje v prírode. Na nej nám záleží a organizátori sú na tom podobne. V roku 2018 sa im podarilo zlikvidovať 220 tonovú čiernu skládku, ktorá tam bola už posledných 20 rokov. Samozrejmosťou je čistenie a likvidácia odpadu pred a po maratóne, aby sa prostredie pretekov zanechalo v najlepšom stave. Organizátori sa snažia neubližiť životnému prostrediu a navyše likvidujú odpad po turistoch či návštevníkoch, ktorí ho tu každoročne zanechajú pol tony. Nechceli by sme to tento rok zmeniť? Odpad vyhoďme do košov. To vážne existujú ešte ľudia, ktorí obaly hádžu len tak pod seba? Majme úctu k prírode a snažme sa, aby sme o pár rokov nepretekali po trasách, ktoré vedú cez skládky. A organizátorom za ich snahu a čistenie ďakujeme.


Viac informácií, propozície a prihlasovanie nájdete na stránke maratónu.

Všetko o sérii MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR je k dispozícii v článku na našom webe MOUNTAIN BIKE SPIRIT TOUR – príbeh pokračuje.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Stupava Trophy

calendar_today 22.06.2019
format_list_numbered 5. kolo - Župný pohár
format_list_numbered 3. kolo - Slovenský pohár XCM
format_list_numbered 3. kolo - Mountain Bike Spirit Tour
label MTB maratón
place Stupava (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Reportáž: Stupava Winter maratón MTB&RUN – mrazivý úvod do sveta maratónov

Poďte sa so mnou pozrieť na trať známeho zimného podujatia, ktoré napísalo už svoju štrnástu kapitolu.
Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón - reparát v letnej verzii

Pozvánka: ŠKODA Stupava MTB maratón - reparát v letnej verzii

Vyznávači cyklistiky a behu sa opäť stretnú v Stupave, ale tentokrát budú teploty určite vyššie.
Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Pozvánka: Apríl – preteky už klopú na dvere

Zimná príprava je za nami a nastal čas pretaviť hodiny tréningu v pretekoch.
keyboard_arrow_up