Zaujímavosti z cyklistiky – zranenia, svetové jazdenie, či podporme cyklistov

Zaujímavosti z cyklistiky – zranenia, svetové jazdenie, či podporme cyklistov

Teploty v posledných dňoch atakujú horné hranice znesiteľnosti, avšak cyklistický svet sa naďalej točí. Pre niekoho pozitívne, pre iného zas o čosi menej. O minulotýždňovom vývoji opäť rozhodovalo šťastie, ale aj náhoda.

Slovenská reprezentácia v zjazde na vlne zranení

Ako sme vás informovali v článku k SP v Leogangu, na tomto podujatí sme nemali zastúpenie v žiadnej z kategórii. Problémom je, že to nie je obvyklý scenár. Dôvodom tejto „absencie“ boli zranenia oboch našich tradičných jazdcovA. RojčekaR. Baránka. Prvý sa ešte pasoval s narazeným ramenom z Fort Williamu, druhý si privodil zranenie prstov až počas tréningu v Leogangu. Dúfame, že v ďalšom kole už všetko vyjde podľa predstáv.


Čo tak prispieť tým, ktorí nemajú podporu?

Poprední jazdci svetového formátu sú poväčšine podporovaní tímami, za ktoré pretekajú. Ale aj na svetovom pohári existujú jazdci, ktorí takúto pomoc nemajú, aj keď sa ich jazdenie približuje tým popredným. Aj preto Wyn Masters založil kampaň, v ktorej môžete prispieť ľubovoľnou sumou, ktorá sa v každom kole SP prerozdelí medzi tých najlepších ne-sponzorovaných jazdcov. Tak ako, pridáte sa?


UCI Slovak Cup s medzinárodnou účasťou

Počas minulého víkendu sa na Jahodnej pri Košiciach uskutočnil Slovak Cup, cross-country preteky v náročnom teréne. Mužskú kategóriu ovládol B. Wawak, ktorý druhému Maďarovi A. Partimu nadelil takmer jednu minútu. Na treťom mieste skončil súčasne najlepší Slovák, M. Haring. Medzi ženami dominovala B. Benko. Najrýchlejšou Slovenkou bola M. Sichtová, na 5. mieste so stratou vyše 11 minút. Celkovo sa na tomto podujatí predstavilo vyše 40 jazdcov zo 6 štátov.

Ako jazdia profíci?



Spoza obrazovky si mnoho z nás dokáže predstaviť, ako poľahky skáčeme dvojvlny, alebo si volíme lepšie stopy, než to robia tí, v dejisku pretekov. Na naše počudovanie to ale nie je až také jednoduché. Z krátkeho zostrihu priamo z trate SP v Leogangu sa môžeme presvedčiť o náročnosti a potrebe technickej zručnosti pri zdolávaní aj tých jednoduchších častí.

Život očami tých, ktorí sú platení za jazdenie po celom svete



Povedzme, že by za vami niekto prišiel, a ponúkol vám možnosť jazdiť na popredných bicykloch, v tých najznámejších parkoch sveta, a zároveň by vám za to zaplatil. Znie to fajn, že? Niečo také „postihlo“ aj jazdcov v tomto videu, teda skupinu 50to01, ktorí si jazdu kdekoľvek na svete vždy užívajú naplno.

Pripomeňme si Ninove víťazstvo z nedávnych majstrovstiev Švajčiarska



Po „nevydarenej“ návšteve v Novom Měste na Moravě si Nino dozaista chcel v domácom prostredí vylepšiť štatistiku víťazstiev. To sa mu aj skutočne podarilo. V nabitej konkurencii, kde nechýbal F. Vogel, M. Flueckiger alebo M. Stirnemann, zvíťazil s náskokom vyše jednej minúty.

Zdroje: FB/UCI MTB, FB/KellysFactoryTeam
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
keyboard_arrow_up