Reportáž: Cyklistické nádeje prvýkrát hostila Nová Dubnica

Detská Tour Petra Sagana už tradične dáva príležitosť usporiadať niektoré z jej kôl novým lokalitám po celom Slovensku. Šancu zasúťažiť si s osvedčenými borcami majú aj miestne deti a myšlienka „Bicyklovať sa je zábava“ sa tak šíri ďalej.

Piate kolo aktuálneho ročníka zavítalo premiérovo do Novej Dubnice. Obavy z tropických horúčav, ktoré sužovali Slovensko v ostatnom týždni sa nenaplnili a pretekárov naopak osviežili najmä v úvode krátke prehánky.


Preteky sa uskutočnili v areáli a v tesnej blízkosti Základnej školy Janka Kráľa. Príjemné počasie a množstvo sprievodných atrakcií prilákali na Detskú Tour stovky ľudí, ktorí prišli povzbudiť nielen svoje ratolesti. Na štart sa postavilo viac ako 400 nádejných cyklistov a pripravili pre všetkých zaujímavé divadlo. Napínavé súboje na trati, výborné výkony a množstvo prekonaných osobných rekordov už k Detskej Tour Petra Sagana neodmysliteľne patria.

Novodubnické kolo však prinieslo predsa len jeden špeciálny výkon ocenený búrlivým potleskom. Veľké ovácie si užil Miško, ktorý napriek zdravotnému znevýhodneniu, dokázal s jemnou asistenciou v súťaži Mikro chlapcov prejsť celý súťažný okruh. Jeho odhodlanie, úsmev a obrovská radosť boli odmenou pre všetkých, ktorí sa starajú o chod Detskej Tour a umožňujú, aby si deti mali kde zašportovať. Miško, ďakujeme! Prajeme ti, nech máte ty aj tvoji blízki takýchto zážitkov čo najviac.


Okrem Miška si dostatok pozornosti užili aj ďalší cyklisti. Spomedzi nich svojimi výkonmi najviac upútali v kategórii Mikro Ella Trochanová a Šimon Bielik. Víťazmi kategórie Mili sa stali Sofia Matiesková a Bela Kovacs. Napínavé súboje priniesla aj kategória Mikro chlapci, kde sa po tuhom boji radoval z víťazstva Milan Húsenica. Rovnakú dievčenskú kategóriu ovládla Alexandra Kadlecová.


O kategóriu vyššie, teda už medzi Mladším žiactvom, zvíťazili veľmi tesne Vanesa Šatková a s mierne väčšou rezervou Martin Surman. Starším žiačkam kraľovala Hana Ferejová. Dominátor najstaršej kategórie - Matúš Lipničan, sa tentokrát výrazne zapotil a do poslednej chvíle bojoval, nakoniec úspešne, o víťazstvo. Už tradične si detskú trať vyskúšali aj dospelí, najrýchlejší boli Tomáš Černák a Andrea Ďurcová.


Súťaženie na Detskej Tour naberá pred letom spád a už v sobotu 29. 6. pokračujeme opäť špeciálnym kolom. Detská Tour Petra Sagana sa premiérovo stane sprievodným programom Spoločných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike v Trnave. A to je národná cyklistická udalosť číslo jedna. Pozývame vás aj vaše deti, aby si prišli zajazdiť v meste, kde o deň na to budú bojovať o zisk národných šampiónov aj Peter či Juraj Saganovci alebo Zdeněk Štybar. Tešíme sa na vás!
report_problem Našiel si v texte chybu?

5. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 16.06.2019
format_list_numbered 5. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Nová Dubnica (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up