Novinka: Elektroposily Wilier - Cento10 Hybrid a 101 X/FX Hybrid

Pozrite sa na novú kategóriu bicyklov z dielne Wilier, ktoré dosahujú rekordné parametre.

Počas prezentácie modelu Zero SLR prebehlo taktiež predstavenie dvoch nových modelov - konkrétne Cento10 Hybrid a 101 X/FX Hybrid. Prvý menovaný vychádza z cestného pretekárskeho modelu Cento10 a 101X Hybrid je hardtail, resp. celoodpružená verzia s označením FX Hybrid.

Cento10 Hybrid



Pri tomto modeli vychádzali vývojári z už dostupného Cento1 Hybrid, kde oba bicykle hmotnosťou neprekračujú 11,9 kg, čo je rekordne nízka hodnota v tomto segmente a výrobca je na tento fakt patrične hrdý. Pri novom Cento10 Hybrid v najmenších veľkostiach rámu je váha dokonca 9,8 kg! Tento bicykel bude dostupný v 4 veľkostiach s geometriou spadajúcou do kategórie endurance a oficiálne predstavenie verejnosti prebehlo na septembrovej výstave Eurobike 2019. Práve tu získal cenu vo svojej kategórii, konkrétne E-Road Bike a E-Cross Bike.


Oproti Cento1 Hybrid došlo k zmene umiestnenia ovládača IWOC, ktorý sa predtým nachádzal na vrchnej rámovej trubke, hneď za hlavovým zložením. Na novom Cento10 Hybrid je umiestnený medzi predstavcom a riadidlami. Táto zmena polohy zlepšuje dostupnosť ovládača, čoho následkom je menší čas potrebný na jeho lokalizáciu a ovládanie, čo prispieva k bezpečnosti jazdy.


Zároveň bol modifikovaný port na nabíjanie akumulátora, ktorý sa nachádza vo vnútri rámového trojuholníka, nad stredovým zložením a je samozrejme vodotesný.


Samotný akumulátor sa nachádza v spodnej rámovej trubke a je dostupný cez odnímateľnú krytku pod stredovým zložením. Pohon zostal zachovaný ako u Cento1 Hybrid a motor je umiestnený v zadnom náboji. Toto riešenie podľa výrobcu poskytuje možnosť udržať hmotnosť na minime pri obdobnom výstupnom výkone, v porovnaní s motormi zabudovanými v oblasti stredového zloženia.


Čo sa týka ovládania motora, tak sú k dispozícií rôzne režimy asistencie, kedy napr. ak máte snímač tepovej frekvencie, systém reaguje na vami definovanú hodnotu tepu a po jej dosiahnutí sa zapne, až kým váš tep opäť klesne pod zadanú hodnotu.

V aplikácií dostupnej pre “chytré” telefóny môžete do detailu meniť výkonové krivky motora a spôsoby asistencie. Ostatné zmeny zahŕňajú nový dizajn reťazových vzpier, v ráme integrovanú objímku sedlovky, integrované vedenie laniek, nový tvar spodnej rámovej trubky a nový aero tvar podložiek pod predstavcom.

101X/FX Hybrid



Oba MTB XC modely 101 (X pre hardtail a FX celoodpružený) používajú rovnaký motor od firmy Fazua, ktorý je priamo spojený so stredovým zložením a ide o akýsi kit aj s batériou. Celý tento kit je uložený v spodnej rámovej trubke a vyberateľný vďaka použitiu odnímateľnej krytky. Čiže v prípade, že si chcete tento bicykel zmeniť na klasiku bez elektro pohonu, stačí vám zložiť krytku a cez otvor vybrať motor a batériu. Jediný komponent z elektropohonu, ktorý vám zostane v bicykli, je špeciálne stredové zloženie.


Čiže ak napríklad chcete svoj bicykel prepravovať lietadlom a narazíte na problém s prevozom batérie, tak jednoducho skonvertujete, aby s ním nebol problém pri leteckej preprave.


Ďalšou vlastnosťou systému Fazua je inovovaná aplikácia dostupná pre systémy iOS a Android, kde si môžete sledovať GPS navigáciu - záznam trasy, záznam rýchlosti, stav batérie a systému, kontaktovať Fazua servisné centrum, zdieľať dáta s priateľmi a ukladať si log z jazdy do súboru.

Wilier v prípade oboch modelov ukázal, že tento segment je pre značku veľmi dôležitý a s použitými technologickými inováciami je to z časti aj hodená rukavica pre konkurenciu. Viac informácií vrátane cien sa dozviete na stránke Wilier.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Video: Najlepšia cyklo výstava v Európe? Italian Bike Festival 2023

Na najznámejšej výstave Eurobike neboli posledné ročníky ideálne. Svetových značiek, ktoré zaujímajú bežných cyklistov, ubúdalo, stále viacej vystavovateľov pochádzalo z Ázie.
keyboard_arrow_up