Zaujímavosti z cyklistiky – slovenská výhra, slopestyle a iné

Týždeň je opäť za nami. Dokonca aj v týchto horúčavách nebol svet cyklistiky skúpy na nové podujatia, či výsledky, ktoré pre niektorých znamenali radosť, pre iných možnosť zlepšiť sa do budúcnosti.

Sagan si postupne napráva apetít po víťazstvách



Úvod tejto sezóny, ktorý sa len ťažko dal spájať s prechádzajúcimi rokmi, sa v Saganovom prípade postupne rozjasňuje. Po víťazstve v prvej etape na Amgen Tour of California sa počas predchádzajúcich dní opäť zaslúžil o zisk prvenstva. Aj keď v druhej etape na Tour de Suisse mu chýbali sekundy, o deň neskôr už nezaváhal a v stúpavom dojazde nedal šancu ani E. Vivianimu.

Innsbruck hostil Crankworx



Rakúske mesto medzi monumentálnymi kopcami je cyklistikou dostatočne známe. Minuloročné dejisko majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike sa tento týždeň premenilo na miesto plné horskej cyklistiky. Okrem zjazdu bola na programe aj disciplína slopestyle, síce krátka, ale o to technicky náročnejšia trať. Jazdcom ponúkala možnosť predviesť svoje zručnosti, najlepšie sedela Kanaďanovi, B. Rheederovi. So známkou 95,5 len tesne prekonal E. Johanssona, ktorý získal „len“ 95 b.

Ako to tí Česi robia?

Na začiatok je určite správne pripomenúť, že počet obyvateľov Českej republiky je dvojnásobný, než je tomu na Slovensku. Avšak aj napriek tomu je pohľad do výsledkovej listiny Českého pohára XCO v Bedřichove dychberúci. Na štart sa postavila takmer 90-tka kadetov, v kategórii kadetiek to bolo 40. Medzi vyše 70 juniormi bol aj Slovák, J. Jenčuš, ktorý si prišiel po druhé miesto. V elitnej mužskej kategórii dominoval O. Cink, v ženách A. Terpstra. Tieto štatistiky sú pre Slovenský pohár často ročným sumárom, alebo nie?


Svetový pohár v Eliminátore

To, že cross-country nie sú len hodinu a pol trvajúce preteky, ale aj tzv. eliminátor, ktorý je ukážkou sily, techniky a rozvahy, sme zaznamenali už pred niekoľkými rokmi. V uplynulých dňoch zavítal svetový pohár v eliminátore do talianskej Volterry, kde v uliciach starobylého mesta jazdci našli aspoň kúsok tieňa. Na neľahkej trati s množstvom dláždených úsekov sa z víťazstva radoval Francúz, H. Briatta. V ženách to bola G. Tormena.


Y. Barelli a jeho škola (pokročilého) jazdenia



Yoann si nedá pokoj a pokračuje v natáčaní videí, ktoré nám – smrteľníkom ukazujú, ako aspoň vyzerajú rozprávkové chodníky nachádzajúce sa v mekke cyklistiky – vo Whistleri. Samozrejme nejde o traily pre slabé povahy, každý z nich je označený ako „black diamond“, teda jednou z najväčších obtiažností. Avšak jazdecké schopnosti Yoanna aj z takýchto trailov robia prechádzku po nedeľnom obede. Čo myslíte?

Ako vyzerá podujatie očami jedného z účastníkov?



F. Wibmer, človek, ktorý sa na bicykli snáď narodil, nás v posledných rokoch baví, ale aj prekvapuje nesmiernou dávkou jazdeckých zručností a súčasne nebezpečnosťou jednotlivých kúskov. Vo svojom videu prináša ukážku toho, že výsledky neprichádzajú samé od seba. Jednoducho tomu musíte obetovať čosi, čo veľa z nás nechce. Nakoniec však prichádzajú chvíle, pre ktoré množstvo z nás tento šport robí – pre radosť.

Zdroje fotografií: FB/UCI Mountain Bike, Sportsofttiming.cz, FB/ Fédération Française de Cyclisme (FFC)
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
keyboard_arrow_up