Reportáž: Tak ten Peťo Sagan fakt existuje...

Detská úprimnosť je užasná. Jej čaro sa naplno ukázalo aj pri Detskej Tour v Trnave, kde sa pred vyhlasovaním výsledkov objavil jej patrón, trojnásobný svetový šampión, Peter Sagan.

Húf detí a aj rodičov sa k nemu okamžite zbehli a on ich odmeňoval podpismi či fotografiami. A práve v tejto eufórii jeden chlapček trefne poznamenal: "Tak ten Peťo Sagan fakt existuje".


Áno, existuje a teší sa z toho, aký obrovský záujem detí je o bicyklovanie a akú peknú akciu už 6 rokov prináša do rôznych kútov Slovenska jeho mládežnícky tréner Peter Zánický s celým organizačným tímom. Tentokrát sa Detská Tour stala sprievodným programom Majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Trnava tak počas posledného júnového víkendu zažila súboje cyklistov od kategórie Baby až po profesionálov Elite.


Detská Tour Petra Sagana ponúkla opäť napínavé preteky v náročnom teréne Bernolákovho sadu, ktoré v kombinácii s horúcim počasím potrápili takmer 500-ku pretekárov. Zákruty, výšľapy a pre žiacke kategórie a dospelých aj náročný zjazd v blízkosti cieľa ponúkli naozaj atraktívne divadlo.


Najväčšou hviezdou pri odovzdávaní cien bol Peter Sagan, ktorý uznanlivo pochválil deti, mládežníkov aj rodičov za skvelé výkony. Medzi mikro dievčatami potvrdila s prehľadom svoju celoročnú dominanciu Ella Trochanová, rovnaká súťaž chlapcov bola o niečo dramatickejšia, no nakoniec vyznela pre tradičného víťaza, Šimona Bielika. Ďalšie tradičné meno na najvyššom stupni sa objavilo v kategórii mili dievčatá, keď zvíťazila Sofia Matiesková. Iba o čosi viac ako 5 sekúnd delilo najlepších troch mili chlapcov, kde si po víťazstvo prišiel Kristián Ďurec.


V rámci mini dievčat jednoznačne zvíťazila Karolína Hajduková. Milan Húsenica si poradil so súpermi vo veľmi napínavych pretekoch kategórie mini chlapcov. Vanesa Šatková zvíťazila medzi mladšími žiačkami a starším žiačkam dominovala Terézia Ciriaková. Najúspešnejšími žiakmi sa stali Tadeáš Cesnek (mladší žiaci) a Ondřej Horák (starší žiaci). Trnavskú trať si vyskúšali aj dospelí a najviac síl v nej mali Zuzana Kadlecová a Martin Turček.


Prichádza leto a s ním aj Tour de France, kde budeme Petrovi všetci držať palce. A v deň jej poslednej etapy, presnejšie 28. júla, sa opäť zídeme aj pri Detskej Tour. Tešíme sa na vás všetkých v Topolčiankach.
report_problem Našiel si v texte chybu?

6. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 29.06.2019
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Trnava (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up