Rozhovor: Kto stojí za tvorbou našej stránky?

Údržba webu a shopu, ako je ten náš, dá naozaj zabrať. Môžeme si pod tým predstaviť napríklad tvorbu nových kategórií, sekcií, zmenu dizajnu, či vylepšené systémy pre expedíciu alebo sklad.

Radi by sme vám teraz predstavili človeka, ktorý stojí za touto prácou, a vďaka ktorému to funguje tak, ako má. 

Jojin, ako dlho si na pozícii programátora v MTBIKER? 
Na tejto pozícii som od septembra 2017.

Pracuješ sám, alebo je ešte niekto, kto ti v tejto funkcii pomáha? 
Keď som nastúpil, pracoval som v programátorskom „tíme” s Tomášom – cervom, na konci roka 2018 pribudol ďalší programátor, a to Michal Ráchela.


Prečo práve MTBIKER? Čo ťa na tejto ponuke zaujalo a ako si sa dozvedel, že sme hľadali posilu? 
MTBIKER som registroval ešte v čase, keď to bolo hlavne iba fórum + bazár. Keďže bike je moje hobby odkedy si pamätám a programovanie sa stalo mojím povolaním, vždy sa mi páčila myšlienka „prepojenia” týchto dvoch svetov. Ešte na strednej škole (2011) som ako projekt na SOČ robil web, kde som sa silne inšpiroval MTBIKERom (dokonca som si trochu požičal logo a názov). Doteraz je tento web spustený, i keď to nie je web, ktorým by som sa chcel prezentovať, no je to dávno…

Neskôr, keď sa MTBIKER stal aj e-shopom s kamennou predajňou, sa mi celý nápad MTBIKERu zapáčil ešte viac. Raz, keď som bol na webe MTBIKER, som zo zvedavosti klikol na podstránku „kariéra” i keď ma vôbec nenapadlo, že by hľadali programátora. Práve táto pozícia bola ako prvá v ponuke. V tej dobe som rozmýšľal o zmene zamestnania, takže rozhodnutie poslať životopis bolo jasné.


Aké si mal predstavy o náplni práce pri nástupe na túto pozíciu? 
Pracoval som vo firme, kde sa robili weby/projekty na mieru pre zákazníkov a väčšina z nich sa po odovzdaní viac nevyvíjala. Tým pádom som si úprimne pokladal otázku, či bude v MTBIKERi dostatok práce na fulltime pozíciu, no odpoveď som dostal rýchlo, hneď potom, ako som sa viac dostal do obrazu. Na každej sekcii webu, ktorá je viditeľná pre užívateľov, sa samozrejme dá nájsť veľa práce v podobe vylepšení, či už po technickej stránke alebo samotnom UI. Samozrejme to platí aj v admine, či už sekcia pre redakciu alebo samotný eshop . Veľkosť rozsahu programovania je nekonečný proces, len jedna sekcia je u nás väčšia ako bežný prezentačný web.


Teraz by si nám mohol viac priblížiť, na čom aktuálne pracuješ a čo je celkovo náplňou tvojej práce. 
Aktuálne je rozbehnutých viac prác, no z tých, ktoré by zaujímali používateľov, sú to úpravy v bazári (filtrácia, kategórie, štatistiky predajcov), pripravujeme aj úpravy sekcie výjazdov, mapy a samozrejme veľa ostatnej práce „pod kapotou”.


Aký výsledok tvojej práce teda môže zákazník vidieť?
Napríklad v bazári sme prednedávnom spustili overenie pomocou tel. čísla, aby sme zamedzili podvodným inzerátom. Taktiež sme spúšťali prihlasovania na akcie v kalendári pre SPDH alebo Novodubnický maratón. V predajni sa môže návštevník stretnúť so štítkami na bicykloch alebo najnovšie aj na tretrách.

Ako hodnotíš rýchlosť odozvy od komunity na zmeny a aktívne príspevky?
Musím úprimne povedať, že som nebol zvyknutý na takú rýchlu odozvu. Ak niečo nefunguje presne tak ako má, je to citeľné. Niekedy sa stáva, že po zmene, ktorá ide live, refreshnem web a už vidím notifikáciu o novom príspevku vo fóre, ktorý na tú zmenu reaguje. Som rád, že máme takúto komunitu, ktorá vždy upozorní na problém, alebo vie navrhnúť, aké riešenie by bolo lepšie/krajšie. V začiatkoch sa mi stala jedna vec, na ktorú nie som hrdý, no podarilo sa mi prepísať názov .css súboru (a v configu nie), ktorý sa „stará” o vzhľad webu. Keďže ja som ten súbor mal „nachashovaný”, všetko sa mi zdalo v poriadku, no už po pol minúte prišlo pár mailov od užívateľov, ktorým sa .css súbor nenatiahol a tým pádom mali namiesto webu iba text a porozhadzované obrázky. Našťastie oprava tejto chyby znamenala iba opraviť názov súboru.


Si so svojou prácou spokojný alebo je niečo, čo by si si vedel predstaviť inak? 
Som spokojný so svojou prácou a som rád, že môžem byť súčasťou MTBIKERu.

Ako blízko máš ty k cyklistike? Zavážilo aj toto pri výbere tvojho zamestnania? 
Ako som už na začiatku písal, vždy som mal k cyklistike blízko, síce rekreačne, ale vždy to bola a bude srdcovka . Som rád, že som sa dostal k práci, ktorá sa kombinuje s mojím hobby.



Keďže máš väčšinu času homeoffice, vieš si zorganizovať lepšie voľný čas. Ako ho rád tráviš? 

Práca homeoffice má aj svoje výhody aj nevýhody. Mám väčší priestor vybehnúť na bike a keď sa vrátim naspäť s čistejšou hlavou, pohľad na vec je iný. Samozrejme nie vždy sa dá takto zariadiť pracovný deň. Musím ale povedať, že sa vždy teším, ak som s kolegami v MTBIKER centre, kde sa veľa vecí osobne vyrieši rýchlejšie ako mailami a aj atmosféra vždy stojí za to.

A na záver jedna osobnejšia otázka. Čo ti vie zaručene vytvoriť úsmev na tvári? 
Ak to má byť v oblasti športu, tak je to určite ten pocit, keď si vyšliapem kopec či už na biku alebo ako turista a pozriem sa okolo seba na tú krásu prírody, ktorá je okolo nás (a potom ten zjazd dole ). Pracovne je to ten pocit, keď môžem pracovať na tom, čo ma baví.


Jojin pracuje prevažne z domu, raz týždenne nás príde pozrieť osobne do MTBIKER centra, do ktorého prispeje svojou dobrou náladou v každom okamihu. Sme radi, že si posilnil náš tím a želáme ešte veľa úspechov! 

MTBIKER tím
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia,  MTBIKER, bikefitting

Rozhovor: Matej Spodniak - Maroko, Kolumbia, MTBIKER, bikefitting

Vďaka takýmto rozhovorom lepšie spoznáte ľudí z MTBIKER tímu, zaujímavé je sledovať, aké rôzne cesty ich priviedli k aktuálnemu zamestnaniu.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Rozhovor: Martin Imrich alias Imroman – prvý MTBIKER Avenger

Prezradil Imro niečo, čo ste o ňom, jeho práci a o MTBIKER ešte nevedeli? Prebrať sme stihli aj jeho cyklistický „pravek" a pozreli sa do budúcnosti.
keyboard_arrow_up