Trelock zámky – ak si chcete byť skutočne istí

Chvíle na bicykli sú tie najdôležitejšie, avšak práve vo chvíli, kedy sa od neho vzdialite, je dôležité zabezpečiť ho proti odcudzeniu. K tomu vám dopomôžu kvalitné zámky, ako napríklad nemecká klasika, Trelock.

Svojou históriou sa radí medzi najstarších cyklisticky orientovaných výrobcov. Od roku 1854 firma Trelock vo svojom repertoári ponúkala zámky vo forme visiacich, avšak postupne sa jej produkty menili podľa technologických trendov. V súčasnosti u nej nájdeme širokú škálu rôznorodých zámkov – klasické lankové, reťazové či U-zámky.


Bezpečnosť

Dôležitým faktorom pri výbere správneho zabezpečenia je stupnica bezpečnosti toho-ktorého zámku. Trelock rozdeľuje svoje produkty do šiestich stupňov zabezpečenia, kedy prvý znamená nižšie, šiesty naopak najvyššie zabezpečenie. Pri náraste hodnoty sa upravujú charakteristické aspekty jednotlivých zámkov. Hrúbka bezpečnostného materiálu sa zväčšuje z počiatočných 10 mm až k 22 mm. Zároveň sa predlžuje aj doba možného prelomenia ochrany, ktorú zámok poskytuje.


Úroveň zabezpečenia 1

Medzi jednoduché a zároveň účinné zámky patrí Trelock C1. Reťazová konštrukcia s textilným povrchom ochráni tak miesto, ku ktorému budete chcieť upevniť svoj bicykel, ale súčasne aj rám samotného dvojkolesového stroja. Dĺžkou 60 cm v dostatočnej miere obopne klasické stojany. K odomknutiu poslúži kovový kľúč. Úroveň zabezpečenia 1 odolá náhodným zlodejom. Cena tohto modelu je cca 10 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Mnohoraké farebné vyhotovenia ponúka Trelock BC 115, ktorého základnou charakteristikou je reťazové jadro z ocele Tredur, ktorej 4 mm hrubé oká nezaťažia kabelku či vak, no uchovajú bicykel na svojom mieste pri potulkách mestom. Na povrchu nechýba ochranné puzdro či trojica kľúčov. Úroveň zabezpečenia je na hodnote 1. Cena tohto modelu je cca 14 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Úroveň zabezpečenia 2

Jednoduchosť a minimalistické rozmery. To je výsada lankového zámku Trelock KS 222 Fixxgo v čiernej farbe. Samotné lanko je spletené do hrúbky 12 mm, čo ho radí do druhej úrovne zabezpečenia. Klasická dĺžka 75 cm je orientovaná na mestské prostredie, no vďaka ochrane proti korózii a prachu ho využijete aj na cestách. Integrovaný držiak Fixxgo dovoľuje v pár krokoch pripnúť zámok na rám bicykla tak, aby neprekážal pri pedálovaní. Odomykanie je založené na princípe kľúčového zámku. Cena tohto modelu je cca 20 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Jedným z prepracovaných modelov je skladací zámok Trelock FS 260. Od nasledujúceho variantu FS 200 sa odlišuje predovšetkým využitím kĺbového zámku s kódovým odomykaním na 4 číslice. Kĺbový zámok odoláva drsnejšiemu zaobchádzaniu a súčasne šetrí hmotnosť. Výsledkom toho je redukcia až na úroveň 780 g. Praktický držiak ZF 234 vás odbremení od nosenia vaku, dĺžka 85 cm na druhej strane hovorí o malých rozmeroch. Toto spracovanie ho radí k zámkom s mierou zabezpečenia čísla 2. Cena tohto modelu je cca 60 €. Viac informácii nájdete na tomto odkaze.


Ak nie ste zástancom lankových či reťazových formátov, môžete pri výbere zámku siahnuť po skladacom type. Ide tak o „kruhový“ zámok, ktorý je zložený z viacerých oceľových plátov Tredur, spojených pevnými a otáčateľnými nitmi. Jedným z nich je aj Trelock FS 200 TWO.GO. Klasické uzamykanie kľúčom alebo nízka hmotnosť len 880 g z neho robia dôstojného spoločníka na každodenné použitie. Dĺžka 100 mm v zloženom stave nezavadzia a navyše pri použití držiaku ZF 200 ho je možné s istotou upevniť na bicykel. Na výber je aj pätica farebných prevedení. Úroveň zabezpečenia je 2. Cena tohto modelu je cca 50 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ešte vyššia ochrana

Vyššiu mieru ochrany ponúka Trelock P4. Tento pancierový zámok navyšuje úroveň zabezpečenia na hodnotu 4. Dôvodom je 22 mm hrubé oceľové lanko, na povrchu ktorého je ešte dodatočne umiestnený plastový obal. Samotný zámok je odomykateľný kľúčom. Nadpriemerná dĺžka 110 mm umožňuje aj uzamykanie viacerých bicyklov súčasne. Cena tohto modelu je cca 30 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Istotou v bezpečnosti sú U-zámky. Neprerušovanosť oceľovej obruče s priemerom 15 mm je skutočnou skúškou zlodeja. Trelock B3 ponúka dĺžku 203 mm, s klasickým zámkom na kľúč. Vyššia hmotnosť je ale priamo úmerná odolnosti a trvanlivosti. Cena tohto modelu je cca 33 €. Viac informácií nájdete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý zo zámkov zaujal, alebo by ste sa chceli poohliadnuť ešte po nejakom inom vyhotovení, navštívte stránky predajcu Sloger.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Chcete brázdiť traily aj potme a zároveň na ceste neoslepovať vodičov? Hľadanie vhodného svetla sa práve skončilo.
Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
keyboard_arrow_up