Reportáž: Nitra ako výborný predkrm pred finále Detskej Tour v Košiciach

Koniec cyklistickej sezóny sa s príchodom školského roka priblížil, no ešte predtým, než štafetu preberie cyklokros a zimná príprava, dostávajú mladí cyklisti možnosť zasúťažiť si na dvoch kolách Detskej Tour Petra Sagana.

Tú prvú príležitosť využili všetci tí, ktorí zavítali do parku na Sihoti v Nitre. Zišlo sa tu vyše 400 cyklistických nádejí a ich podporovatelia si užiť opäť vďačné prostredie plné nielen detských atrakcií, keďže tentokrát sa len o kúsok vedľa uskutočnila aj miestna oslava vinobrania.

V našich reportoch z Detskej Tour sa venujeme prioritne súťažným kategóriám, kde sa rozhoduje o bodoch do celkového poradia a aj o možnosti vyhrať atraktívnu cenu – zájazd na Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v Yorkshire. Ešte predtým, ako sa pozrieme na výsledky pretekov v Nitre, zastavíme sa pri nesúťažnej kategórii baby. Aj v Nitre si svoje tátoše osedlali desiatky malých detičiek a pre mnohé z nich to boli vôbec prvé preteky v živote. A ako obyčajne, zažili mohutné povzbudzovanie, ktoré ich určite nakopne aj do ďalšieho tréningu a súťaženia. Najkrajšou odmenou pre najmenších sú objatia od rodičov či starých rodičov a zaslúžená medaila pre každého baby cyklistu, ktorý dorazí do cieľa. Radosť detí v cieli je naozaj úžasná.


Aj množstvo účastníkov súťažných kategórií získalo prvé skúsenosti s Detskou Tour ešte v kategóriách baby. Dnes už si merajú sily na dlhších tratiach a získavajú body do celkového poradia. Kto ich v Nitre získal najviac? Suverénka tejto sezóny Ella Trochanová z mikro dievčat nezaváhala ani tentokrát. Medzi rovnakými chlapčenskými ročníkmi si po víťazstvo s o čosi menším náskokom, no stále s prehľadom, prišiel Šimon Bielik.

O kategóriu vyššie to už bolo dramatickejšie, víťazku Sofiu Matieskovú od druhej Emílie Schedlingovej delili len 2 sekundy. Medzi mili chlapcami zvíťazil Jakub Pančík, ktorý nechal za sebou aj favoritov tejto kategórie Maďara Belu Kovacsa a Kristiána Ďureca. Veľký náskok si do cieľa priniesla medzi mini dievčatami opäť Alexandra Kadlecová. Napínavý súboj o celkového víťaza kategórie mini sa ešte viac zdramatizoval víťazstvom Richarda Ondáka a až štvrtým miestom doterajšieho lídra Milana Húsenicu.


Lucka Hudoková a Silvia Šichtová boli najrýchlejšími mladšími, resp. staršími žiačkami. Doplnili ich mladší žiak Michal Šichta a uzdravený starší žiak Matúš Lipničan v napínavom súboji s Jakubom Husárom. V tejto kategórii bol náskok víťaza len 0,7 sekundy. Už tradične si zasúťažili aj rodičia, tentokrát s najrýchlejším časom pre Gabrielu Šichtovú a Petra Matiesku.


Už avizované finále Detskej Tour Petra Sagana sa uskutoční premiérovo v Košiciach na Jahodnej, a to 22. septembra. Chystáme viacero prekvapení, ktoré potešia všetkých, ktorí zavítajú do metropoly východného Slovenska. Vyvrcholením podujatia bude Freestyle show so špičkovými bikermi na triple rampe.
report_problem Našiel si v texte chybu?

8. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 08.09.2019
format_list_numbered 8. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Nitra (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Reportáž: Detská tour Petra Sagana v Žiline - zábava na blate

Cez víkend pokračovala Detská tour Petra Sagana 2. kolom v žilinskom lesoparku. Už aj tak náročnú trať, tak ako minulý rok, skomplikoval dážď.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava aj v daždi

Už niekoľko rokov organizátorov Detskej tour Petra Sagana obchádza zlé počasie, v čo dúfali všetci účastníci aj vo finále v Žiline.
keyboard_arrow_up