SARIS – nová éra cyklistických trenažérov

Cyklistická sezóna sa nám pomaly blíži do svojho záveru a viacerí z nás odložia bicykle na zimu do pivníc či garáží. Na rad prídu doplnkové aktivity, no čo tak ich doplniť aj tréningom na trenažéri?

Značka SARIS vám prináša túto možnosť. Tá vznikla ako rodinná firma v roku 1989 v americkom štáte Wisconsin. Postupom času dosiahli silnú a stabilnú pozíciu na trhu s intuitívnymi nosičmi bicyklov na auto. Vďaka tomuto úspechu Saris expandoval a rozšíril svoje portfólio aj o trenažéry, ktoré vyvíja, vyrába a dodáva na globálny trh priamo so sídla spoločnosti v US. Na septembrovej výstave Eurobike sme sa taktiež dozvedeli o tom, že tento názov do budúcnosti ponesú produktové línie značiek, ktoré boli doposiaľ označované ako CycleOps či Bike Fixation.


Trenažérová platforma MP1 s technológiou Nfinity

Problémom viacerých trenažérov na trhu je slabá autenticita pri šliapaní do pedálov. Bočné či vertikálne nakláňanie nie je novinkou, no stále pri týchto technológiách absentuje biomechanická odozva, akú poznáte zo skutočnej jazdy. MP1 s technológiou Nfinity sa však pri tréningu nielen nakláňa do rôznych strán, ale navyše simuluje a prináša pocit skutočnej jazdy.


Na čo všetko sa môžete tešiť? 

MP1 vás môže prekvapiť nezvyčajnými jazdnými módmi a profilmi, ktoré by ste pri iných produktoch hľadali márne. Simulovať si môžete napríklad jazdu na traile, v kopcoch či na ceste. Autentický zážitok rešpektuje vaše preferované štýly jazdenia, ktoré môžete rozvíjať s akýmkoľvek typom a značkou trenažéra. Saris platforma MP1 je totiž kompatibilná s väčšinou trenažérov na trhu a neobmedzuje jej použitie len na produkty svojej značky. V spoločnosti sú presvedčení, že každý by mal mať právo vyskúšať technológiu Nfinity odhliadnuc od toho, aký trenažér vlastní. Styčné body MP1 sú integrované úchytnými páskami a aj vďaka tomu je MP1 kompatibilný s inými zariadeniami.


Počas indoorového tréningu sa musí dávať dostatočný pozor na pohodlie jazdca. MP1 stavila na zvýšenie komfortu, no zároveň počas času v sedle zapájate aj väčšie množstvo svalov. To je zabezpečené vďaka pohybom platformy, ktorá kopíruje všetky krivky, osy a rešpektuje zákony gravitácie. Pre milovníkov interiérového dizajnu je dôležitá informácia o štýlovom vzhľade tohto produktu. Samotná doska je vyrobená z brezového dreva a je doplnená oceľovými a hliníkovými prvkami.


Nový Saris eco-systém

Celú zostavu od spoločnosti Saris tvorí nielen spomínaná platforma MP1, ale aj stolík TD1 a Direct smart trenažér H3. Stolík je vyrobený taktiež z brezového dreva a má oceľovú konštrukciu. Má integrovanú nabíjaciu sieť konektorov pre notebook, tablet či mobilné telefóny. Tým sa z neho stáva ideálny doplnok pri dlhých hodinách tréningu, kedy si počas času v sedle môžete vybaviť vaše pracovné emaily alebo si pozrieť etapu cyklistických pretekov. No platforma a stolík ešte nezabezpečí tréningovú jazdu vo vašej obývačke. Áno, chýba nám ešte samotný trenažér Direct smart H3. Jeho silnou stránkou sa javí spoľahlivosť a robustnosť z predchádzajúcich verzií tohto trenažéra v kombinácií s výbornou uskladniteľnosťou. Ako veľkú výhodu môžeme považovať aj veľmi nízku úroveň hluku, ktorá sa dosahuje pri používaní.


Saris pokračuje v nastolenom kurze z predchádzajúcich rokov, no dnes už pod jedným menom a jednou značkou. Jej cieľom ako firmy s 20 ročnými skúsenosťami pri vývoji a výrobe cyklistických trenažérov je hlavne priniesť autentické pocity pri tréningu na trenažéroch a aby ste takúto aktivitu nebrali ako nutné zlo. Kompletnú ponuku produktov Saris a ďalšie informácie nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete? PR článok

Blíži sa obdobie trenažérov - čo všetko u nás nájdete?

Počasie ešte stále praje výjazdom, no pomaly sa blíži ten čas, keď je tma priskoro a teploty spadnú opäť nižšie. Vtedy sa už oplatí vytiahnuť aj trenažér. Že nemáš? Pozri našu ponuku…
Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Aby sa čas nevliekol – MTBIKER jazdy na Zwifte

Ako si poradiť s najväčším nepriateľom trenažérovania? Tréning utečie rýchlejšie vďaka spoločnej jazde.
Everesting na Zwifte – kopec s úsekom 22 % nebol dobrý nápad

Everesting na Zwifte – kopec s úsekom 22 % nebol dobrý nápad

Ako dopadla naša jedinečná výzva na spestrenie zimných pochmúrnych dní? Poďte s nami prežiť vertikálny challenge z pohodlia obývačky, ktorý otestuje vytrvalosť tela aj mysle.
keyboard_arrow_up