Unboxing: GT Stomper 20” Ace - kvalita pre deti

Detský bicykel môže rozhodnúť o láske „juniora” k cyklistike. Formuje jeho prvé návyky, môže byť príčinou zlozvykov. Kvalitným vybavením podporíme jeho vzťah k športu.

Dnes je našťastie na výber veľké množstvo produktov, čo platí to aj pri detských bicykloch.

Ako vyberať?

Prvá úloha je výber správnej veľkosti. K tomu poslúži tabuľka veľkostí (nájdeš v závere), kde skôr pomôže údaj o výške ako veku. Na čo si dať pozor ďalej? Začať treba bezpečnosťou. Detský bicykel by nemal dieťa zraniť, k čomu prispieva jeho kvalitné vyhotovenie a detaily, ako napr. chránič reťaze. A aby to juniora aj bavilo, je dobré, ak sú komponenty dostatočne kvalitné a budú fungovať ako majú. Tak ako vás, aj dieťa poteší pohodlné sedlo, fungujúce radenie alebo dobré brzdy. A ak sú vyhotovené tak, ako fungujú na bicykloch pre dospelých, netreba si neskôr zvykať na iné.


Malý bicykel, malá krabica. Ale čo sa týka ochrany, pristupuje sa aj k detskému bicyklu s rovnakou citlivosťou. Všetko je pekne zabalené.


V balení nechýbajú kvalitne vyzerajúce pedále a odrazky. Montáž môžeme začať osadením sedla, ktoré má pohodlne vyzerajúci tvar a nesie logo výrobcu. Pre ďalší postup je ideálne bicykel osadiť do servisného stojana.


Pri týchto bicykloch pre najmenších je pevná vidlica, kvôli nižšej hmotnosti, lepším riešením. Detské modely odpružených vidlíc aj tak veľa kvality neponúkajú. Aj pri tejto kategórii bicykla je vhodné použitie momentového kľúča.


Kolesá s rýchloupinákmi využijete pri preprave autom, keď budete potrebovať koleso demontovať. Aj tvar predstavca bez použitia ostrých hrán je dôležitý pre bezpečnosť.


Prevedenie bŕzd V-brake zaručí, že budú fungovať a dieťa sa s nimi naučí zaobchádzať tak, že prechod na bicykel pre starších nebude problém. Jedná sa o vhodnejšie riešenie ako zadná nožná brzda.


Kompletizácia bicykla nezaberie veľa času, všetko je pripravené na osadenie. Takto kvalitný stojan bicykla, ktorý je súčasťou výbavy, zachráni bicyklík od nešetrného odkladania na zem.


Hmotnosť je primeraná, umožní manipulovať s bicyklom aj dieťaťu. Príliš veľa doplnkov, okrás a nepotrebných komponentov nepríjemne ovplyvnia hmotnosť.


Detské bicykle od GT majú prispôsobenú geometriu pre detského jazdca. Nazvali to Legit Fit a znamená to dopredu posunutý stred, ktorý je tiež užší. Menšej postave sa bude ľahšie pedálovať. Dobré návyky vybuduje aj prehadzovanie, ktoré navyše uľahčí a spríjemní jazdu na bicyklíku. Všetky informácie o výbave nájdete v priloženom obrázku.


GT okrem tohto vyhotovenia na 20” kolesách ponúka aj model s kolesami 24 palcov a pre najväčších aj 26-tku, čo už je v podstate bicykel ako pre dospelého. Všetky spomínané prevedenia nájdete aj v našom shope v sekcii detské bicykle.


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je cca 329 €. Tento bicykel nájdete aj v našom MTBIKER shope aktuálne v akciovej cene 237 €. Nájdete tu aj ďalšie farby a modelové ročníky GT Stomper.

Doručenie bicykla

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Mondraker Play 20 - bláznovstvo alebo dobrý nápad?

Unboxing: Mondraker Play 20 - bláznovstvo alebo dobrý nápad?

Ak nazvete detské elektrobicykle bláznovstvom, vedzte, že Mondraker miluje bláznivé nápady. Nech už je váš názor akýkoľvek, pozrite sa s nami na ebike Play 20.
Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Pozvánka: MTBIKER trailovačka na Tematíne – práca aj zábava s našimi tvárami

Chcel by si stretnúť známe tváre z našich videí, zveľadiť Tematín trail a zabaviť sa pri jazde? Príď na našu MTBIKER trailovačku!

Výber z produktov

keyboard_arrow_up