Test: Elite SUITO - od spinningu až k vlastnému trenažéru

Poďme sa pozrieť, ako dopadol test trenážéra Elite SUITO, ktorý mi robí už nejaký čas spoločnosť pri domácich tréningoch.


Ahojte bikeri, volám sa Michal a rád by som sa s vami podelil o pár myšlienok o mojom novom trenažéri. Cestnej cyklistike sa venujem 3 roky (2 roky aktívne). Všetko začalo spinningom, kde to prerástlo až do neskutočnej túžby vyskúšať “galusky”. Začiatky boli veeeľmi ťažké. Na všetko som bol sám, žiadna rada, žiadna skúsenosť, tak kto mi poradí? Mal som ale šťastie a momentálne jazdím za ZMLR tím a som obklopený super partičkou ľudí! Ako išiel čas, prišli prvé preteky, maratón, sústredenie... Až som si uvedomil, že “wau!”, tak toto naozaj chcem.


Prečo?

Blíži sa nám zimná prestávka a zároveň zimná príprava. Kto chce držať krok nezaháľa, tak som sa chytil príležitosti zainvestovať do trenažéra SUITO od talianskej značky Elite, ktorého unboxing nájdete na tomto odkaze. Doteraz som sa v zime venoval vždy len spinningu, čo na jar bolo cítiť a ďaleko som zaostával za svojimi očakávaniami. Minulý rok som si na týždeň požičal trenažér, čo sa mi hneď zapáčilo.


Prvé zoznámenie

Pri doručení balíčka ma prekvapila hmotnosť. Očakával som, že bude o niečo ľahší. Všetko bolo ale pekne označené, zabezpečené, žiadne komplikácie pri rozbaľovaní som nemal. Balenie už obsahuje kazetu a redukcie na pevnú os. Čomu ja dávam dôležitosť, je návod, ktorý je ľahký, zrozumiteľný a poradí si s ním aj úplný laik, teda aj ja .


Bike sa mi nasadzoval jednoducho, nezavadzala žiadna brzda, alebo koleso. Rýchlo som vybavil registráciu na Zwifte, odporúčam zabezpečiť si aj ANT USB kľúč. Nevznikne žiaden problém so spojením, lebo nie každý Windows to spáruje cez Bluetooth.


V Zwifte sa zjaví postavička cyklistu a všetko začína. Prehľadne vidím trasu, všetky údaje ako rýchlosť, vzdialenosť, kadenciu, tepy a novinkou pre mňa sú watty. Keď nebojujete so samým sebou, ale ešte aj s wattmi, ktoré nič neodpustia, dostal som zabrať. Na Zwifte som si zvolil workout, to je jazdenie podľa wattov, ktoré sú dopredu zadefinované. A nebolo mi všetko jedno . Odpor mi príde dosť reálny, jeho presnosť si netrúfnem hodnotiť. Ľahké to určite nie je, skôr naopak, mal som pocit, že makám viac ako vonku. Maximálny odpor je pre mňa dostačujúci, toto ma limitovať určite nebude. Na výber je aj možnosť simulácie, kedy odpor, watty naskakujú podľa práve prechádzaného profilu. Bola to príjemná zmena, to je asi ešte zábavnejšie.


Pri tréningu odporúčam aspoň jeden uterák a vodu. Ideálne je mať otvorené okno, alebo dvere, hlavne keď ide do tuhého . Čo sa týka hlučnosti, tak tá tam vždy nejaká je, ale zatiaľ sa nikto nesťažoval. Je to v norme a navyše, keď sa zavriete do vedľajšej izby, nerušíte ostatných.


Zábava

SUITO v spojení so Zwiftom hodnotím pozitívne. Ponúka širokú škálu možností a tréningov. Dnes sa vozím po meste, zajtra už stúpam na slávne kopce. Detailne rozoberie váš výkon a hlavne to nie je to trpké čumenie do steny. Tréning sa stáva hrou, motiváciou posunúť sa ďalej a ďalej... a kľudne si môžete aj zapretekať!


Výhodou oproti spinningu je hlavne dĺžka tréningu, ktorú si zvolím sám, ale tiež čas kedy chcem trénovať a čo chcem trénovať. Rodina určite ocení čas, ktorý takto strávite doma a nie presúvaním sa na/z tréningu. Čo vám však nikto nenahradí, sú ľudia, ktorých ste stretávali na spoločných tréningoch. Spinning mám tak stále rád .


Príď si ho vyskúšať do MTBIKER centra

Vyskúšať si jazdu na Elite SUITO je možné bezplatne aj počas aktuálne prebiehajúcich testovacích dní Elite v našom MTBIKER centre Hrádok, presné termíny a všetky informácie nájdete v sekcii Kalendár na tomto odkaze.

Ak sa rozhodujete, ktorý z ponuky trenažérov bude ten pravý pre vás, pomôcť môže aj toto video z predstavenia vyššieho modelu Direto X:


Cena testovaného trenažéra sa pohybuje okolo 649 € a nájdete ho aj v MTBIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Testovacie dni Elite - cyklotrenažéry

calendar_today 14.10.2019 - 14.12.2019
format_list_numbered 11. kolo - Testovacie dni
label Nesúťažné podujatie
place MTBIKER centrum, Hrádok 225 (Slovensko)

kajlixs 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

12 otázok pre výber správneho cyklotrenažéra

Ktorý trenažér získal podľa tvojich odpovedí najviac bodov? Klasika s brzdením o plášť, moderný s vlastnou kazetou, valce alebo Smart Bike?
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
keyboard_arrow_up