Čo sa udialo v Lechnici v roku 2019

Mladý singletrailový rezort Lechnica mal tento rok sezónu tradične od apríla do októbra s dvomi odstávkami. V tomto roku však bolo pre návštevníkov pripravených niekoľko noviniek.

Na čo sa v ďalšom roku môžete pri návšteve Lechnice tešiť? Okrem pravidelnej údržby trailov pribudli v Červenom Kláštore dva veľké navigačné bannery pre lepšiu orientáciu návštevníkov.


Ďalšou novinkou je možnosť podporiť rezort - údržbu trailov zakúpením jednorázovej (3 €), mesačnej (7 €), alebo ročnej (30 €) podpory - identifikačného pásika. Ten sa dá nalepiť napríklad na rám bicykla či pod predstavec a tým ostatným bikerom poukázať, že vám na výstavbe a údržbe trailových rezortov záleží. Rovnako podporíte Lechnické traily aj zakúpením nálepky (1 €) alebo drevenej magnetky (3 €). Rezort tiež pripravuje výrobu špeciálnej edície nových tričiek.


Jazdu si po novom môžete vychutnať aj bicyklom z požičovne, nakoľko od 1. júla 2019 pribudla možnosť požičať si priamo v Lechnici celoodpružené bicykle značky Rock Machine. A tak ak si budete chcieť otestovať niektorý z modelov alebo budete mať na tom vašom neočakávanú technickú závadu, môžete rátať aj s touto možnosťou. V Lechnici majú najvyššiu triedu Blizzardov 90 za symbolickú cenu 20 €/deň. Táto testovacia cena z roku 2019 bude podľa informácií v roku 2020 upravená, avšak nepôjde o nič dramatické a stále bude požičovňa v Lechnici najlacnejšou požičovňou obdobných kvalitných bikov v širokom okolí (ak nie vôbec na celom Slovensku). Ako uviedol starosta obce a strojca Lechnických singletrailov Jozef Musala, požičovňu aj vďaka spolupráci so spoločnosťou Sloger (dodávateľom zn. Rock Machine na Slovensko) vedia prevádzkovať ako službu k singletrailom, nie ako zárobkovú činnosť. A tak to bude aj v nasledujúcich rokoch.

Ponechať v bezpečí svoje autá môžete na súkromnom parkovacom mieste na konci obce. Práve na tomto mieste sa dajú nakúpiť spomínané spomienkové predmety, tričká a podporné pásiky.


Posledná informácia je o pretekoch Lechnica MTB TOUR 2019, ktoré sa uskutočnili v dňoch 7. - 8. júla 2019. (7. 9. - enduro, 8. 9. - XC). Enduro bikeri si užili až 5 meraných rýchlostných skúšok - 4 z nich boli klasika a 1 tzv. BLIND ENDURO RACE. Išlo o inú vytýčenú trať určenú len na túto akciu. Výsledky pretekov:

Enduro:
  • Muži – Peter Krajčoviech
  • Ženy – Karolina Kraśinska
  • Chlapci – Maroš Krupa

Xc:
  • Muži – Karel Hartl
  • Ženy – Karolina Kraśinska
  • Chlapci – Goran Gemza
  • Dievčatá – Michaela Krupová
  • Kráľ Lechnických Trailov 2019 – Peter Krajčoviech 81 b. (na základe bodovania z RS a XC)
  • Kráľovná Lechnických Trailov 2019 – Karolina Kraśinska 110 b. (na základe bodovania z RS a XC).


Avízo z Lechnice je, že na rok 2020 pripravujú opäť nejaké novinky. Čo to bude, na to si ale musíte počkať do najbližšej sezóny. Čo sa však dá prezradiť už teraz, je termín konania 3. ročníka Lechnica MTB TOUR 2020. Na budúci rok je termín pretekov stanovený na posledný (predĺžený) prázdninový víkend 29. - 30. august 2020. A o tom, že sa oplatí rezervovať si tento termín práve pre Lechnicu, svedčí informácia, že sa môžu na novinky tešiť ako enduro pretekári, tak aj maratónci .
report_problem Našiel si v texte chybu?
warzone 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Test: VAUDE Virt Softshell II – multifokál medzi nohavicami?

Sú softshellové nohavice Virt II skutočne natoľko univerzálne ako vyzerajú? Aký typ cyklistu ich ocení najviac?
Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily PR článok

Enduro bicykle – skroť tie najťažšie traily

Skoky, technické pasáže a členitý terén sú pre teba rajom, ale vieš sa do toho aj oprieť, keď bojuješ o sekundy na rýchlostnej skúške? Tieto bicykle ťa budú zaujímať.
Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť PR článok

Enduro a trail výbava - odolnosť a bezpečnosť

Jazda na trailoch či enduro má isté špecifiká. Drsný terén vyžaduje vyššiu odolnosť komponentov aj výbavy a nemenej podstatná je tiež bezpečnosť. Nechýba ti nič?
keyboard_arrow_up