Gravel bicykle ako nastupujúci trend - novinky pre sezónu 2020

Gravel jazdenie sa v posledných rokoch teší stále väčšej obľube. Vybrali sme modely, ktoré hravo zvládnu dlhšie presuny po asfaltovej ceste a nezľaknú sa ani terénu. Pozrime sa na niektoré z nich.

Norco Search XR A1

Kanadský výrobca má vo svojej ponuke aj gravel modely. Jedným z nich je Search XR A1. Hliníkový rám spĺňa všetky požiadavky, ktoré by gravel bicykel mal spĺňať. Je tu priestor pre pneumatiky až do šírky 45 milimetrov, dvojprevodník s 30 a 46 zubami a práve ten zabezpečuje vysokú univerzálnosť či už v teréne alebo na asfalte. Pri vašich výjazdoch na poľných cestách určite oceníte aj kombináciu plášťov Schwalbe G-One s ráfikmi WTB i23.

  • Sada: Shimano GRX FD-RX810, kazeta 11-34
  • Brzdy: Shimano GRX BR-RX400
  • Plášte: Schwalbe G-One Bite 700x38c
  • Kolesá: WTB ST i23 TCS 2.0

Cena sa pohybuje okolo 1 850 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Rock Machine Gravelride CRB 900

11-rýchlostná sada Shimano GRX, kazeta s počtom 11 až 42 zubov či ráfiky s plášťami od WTB. To je krátke predstavenie modelu od českej značky Rock Machine. Modelový rad Gravelride má jednoprevodník so 40 zubami a karbónový rám vrátane vidlice. Je dostupný v piatich rôznych veľkostiach od XS (48 cm) až po veľkosť XL (58 cm). Pneumatiky s ráfikmi sú pripravené na bezdušové použitie, aby ste si svoju jazdu v teréne užili čo najviac.

  • Sada: Shimano GRX ST-RX810, 11-rýchlostná, kazeta 11-42
  • Brzdy: Shimano GRX ST-RX810/BR-RX810, 160/140 mm
  • Plášte: WTB Riddler TCS Light/Fast Rolling Tan Wall 700x45C
  • Kolesá: WTB Speed Terra ST i23

Cena sa pohybuje okolo 2 800 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Pinarello Grevil

Slávny výrobca sa už dávno nesústreďuje len na výrobu kvalitných cestných modelov. V ich portfóliu nájdete aj výstavné kúsky určené pre gravel jazdenie. Modely Grevil sú ponúkané vo viacerých výbavách a cenových hladinách. Preto bude len na vás, akou cestou sa vyberiete.

Buď siahnete po modeloch, ktoré sú osadené špičkovými komponentami alebo si zvolíte cenovo dostupnejší model, ktorý má v ponuke stále kvalitné sady a výbavu. Napríklad nami zvolený model má kolesá Fulcrum Racing 700 a je kompletne osadený sadou SRAM Force. Cena sa pohybuje okolo 4 500 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



GT Grade Carbon

Gravel je pomerne mladá forma jazdenia. No od samého počiatku je v nej aktívna práve značka GT. Ich ikonický model Grade ponúka Triple Triangle dizajn rámu, aby filtroval v zadnej časti vibrácie a bol pohodlný aj v nespevnenom teréne. Osadený je spoľahlivou sadou Shimano 105. K dispozícii máte aj dvojprevodník s počtom zubov 30 a 46 a kolesá dodala značka WTB. Tohto výrobcu nájdete na ráfikoch a plášťoch.

  • Sada: Shimano 105, 11-rýchlostná, kazeta 11-34
  • Brzdy: Shimano 105, 160/160 mm
  • Plášte: WTB Riddler TCS Light, 700x37c
  • Kolesá: WTB ST i23 TCS 2.0

Cena sa pohybuje okolo 2 500 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Cannondale Topstone

Hliníkový rám v kombinácii s karbónovou vidlicou prináša ten správny pomer ceny a výkonu, ktorý sa skrýva v modeli Topstone od Cannondale. Na komponentoch nájdete nápis 105, čo predznačuje použitie sady Shimano 105. Dvojprevodník má 30 a 46 zubov a kolesá sú od WTB. Na ráme nájdete viaceré možnosti na pripevnenie košíkov alebo nosičov na výjazdy, ktoré by teda mohli trvať ideálne aj viac dní.

  • Sada: Shimano 105, 11-rýchlostná, kazeta 11-34
  • Brzdy: Shimano 105, 160/160 mm
  • Plášte: WTB Riddler TCS Light, 700x37c
  • Kolesá: WTB ST i23 TCS

Cena sa pohybuje okolo 1 900 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Mongoose Guide

Ak neviete, či je gravel jazdenie pre vás to pravé, tak môžete siahnuť aj po cenovo výhodnom modeli, ktorý vám pomôže zodpovedať túto otázku. Za cenu okolo 900 eur dostanete gravel geometriu a sadu od Shimana, ktorá vám pomôže pri vašich prvých krôčikoch na tomto type bicykla. Dvojprevodník zvyšuje univerzálnosť bicykla Mongoose, ktory môže byť vaším spoločníkom pri objavovaní nových miest.

  • Sada: Shimano Sora ST-R3000, 9-rýchlostná, kazeta 11-34
  • Brzdy: Promax DSK-330, 160/160 mm
  • Plášte: Kenda Small Block 8 700x47c
  • Kolesá: WTB ST-19

Cena sa pohybuje okolo 850 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Marin Headlands 2

Kalifornský výrobca ponúka v tomto segmente model Headlands. Pri vyššej výbave nájdete medzi komponentmi bicykla Shimano GRX. Táto sada sa stará o radenie či brzdenie. Ráfiky si ako tradične vyrobil Marin a na nich sú pneumatiky Schwalbe G-One. Na ráme bicykla nájdete veľké množstvo rôznych úchytov, ktoré zabezpečia prichytenie nosičov či fliaš s vodou. Stačí sa už len vybrať na dobrodružstvo.

  • Sada: Shimano GRX GX8010, 11-rýchlostná, kazeta 10-42
  • Brzdy: Shimano GRX Hydraulic Disc, 160/160 mm
  • Plášte: Schwalbe G-One Performance 700Cx40
  • Kolesá: Marin Aluminum Double Wall

Cena sa pohybuje okolo 2 600 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Superior X-road Comp

Veľmi podarenou a zaujímavou farebnou kombináciou sa prezentuje Superior vo verzii X-road Comp. Sivá farba rámu pekne kontrastuje s pneumatikami od Schwalbe vo verzii G-One, ktoré sú na ráfikoch od DT Swiss G 1800. No pri bicykli nerozhoduje len dizajn. Veľmi dôležitá je výbava, v tomto prípade od Shimana. Bicykel je vybavený jednoprevodníkom so 40 zubami a na zadnej kazete nájdete rozsah od 11 do 42 zubov.

  • Sada: Shimano GRX BL-RX600, 11-rýchlostná, kazeta 11-42
  • Brzdy: Shimano GRX BL-RX600/BR-RX400
  • Plášte: Schwalbe G-ONE Allround Raceguard
  • Kolesá: DT Swiss G 1800 Spline DB25

Cena sa pohybuje okolo 2 300 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Wilier Jena

Taliani to jednoducho vedia. To dokazuje aj gravel model Jena od výrobcu z Apeninského polostrova. Návrhári a dizajnéri pri tomto bicykli mysleli hlavne na pohodlie jazdca, ktorý bude zdolávať nespevnené povrchy a cestu k ďalšej poľnej ceste si skráti cez asfalt. Pri kúpe tohto modelu si môžete vyskladať svoj vysnívaný bicykel, ktorý bude mať osadenie, aké preferujete.

Vybrať si môžete tiež z viacerých farebných kombinácií ako je čierno-sivá, modro-červená či modrá v kombinácii so sivou. Cena začína od 3 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Canyon Grail CF SL 7.0

Geometria Gravel Pro od značky Canyon sľubuje stabilitu, svižnosť a harmonickú spoluprácu s kokpitom CP07 Gravel. Kolesá od DT Swiss v kombinácii s plášťami Schwalbe zabezpečujú výbornú priľnavosť na štrkovom podklade. Rám je vyrobený z karbónu a práve tento materiál pomáha k ešte väčšiemu pohodliu v sedle bicykla. Samozrejmosťou je aj vidlica, ktorej podstatu tvorí už spomínaný karbón.

  • Sada: Shimano GRX RX810, 11-rýchlostná, kazeta 11-34
  • Brzdy: Shimano RX600
  • Plášte: Schwalbe G-One Bite
  • Kolesá: DT Swiss C 1850 Spline

Cena sa pohybuje okolo 2 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Bianchi Impulso Allroad GRX

S gravel modelom prichádza aj talianska značka Bianchi. Technológia BAT v zadnej časti pomáha pohlcovať nerovnosti a nárazy počas jazdy, a tak sa aj mimo asfaltovej cesty budete cítiť dostatočne pohodlne. Trojnásobne zoslabovaný hliníkový rám tvarovaný hydroformingom zabezpečuje nízku hmotnosť a tuhosť. Každé oko poteší vnútrom vedená kabeláž a použité plášte pri tomto modeli môžu byť až do šírky 40 mm.

  • Sada: Shimano GRX 600 ST-RX600, 11-rýchlostná, kazeta 11-34
  • Brzdy: Shimano BR-RX400
  • Plášte: Kenda Flintridge 700x35
  • Kolesá: Reparto Corse CDX22 Disc

Cena sa pohybuje okolo 2 100 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Issac Torus Xplore

Niekedy sa vám bicykel páči a zaujala vás jeho geometria či dizajn. No pri pohľade na osadenie ste sklamaný, lebo rýchlostná sada, obutie alebo ráfiky nie sú podľa vašich predstáv. Gravel model od Issac-u prináša možnosť si vyskladať svojho miláčika na potulky cestami i necestami.

Napríklad vybrať si môžete rýchlostné sady Shimano 105, Shimano Ultegru, GRX alebo SRAM Rival či Force. Ak sa vám nepozdávajú základné ráfiky od DT Swiss, tak si tento model môžete vylepšiť karbónovými kolesami. Takto sa môžete pohybovať vo výbave ale aj cene oboma smermi. Cena začína od 3 000 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý z ponúkaných modelov zaujal, neváhajte navštíviť stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu PR článok

Dámske bicykle do 2 500 € - na cestu aj do terénu

Pohyb na dvoch kolesách je skvelá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvom. Prinášame výber dámskych bicyklov z našej ponuky pre rôzne kategórie.
Gravel - do novej sezóny na novom bicykli PR článok

Gravel - do novej sezóny na novom bicykli

Cestami aj necestami, vyvetrať sa, aj si zapretekať, či zažiť dobrodružstvo. Ak zvažujete kúpu nového gravelu, inšpirujte sa našou ponukou.
keyboard_arrow_up