Cestné bicykle s cenovkou cez 5 000 € - útok na pódium

Hľadáte niečo, s čím by ste dosahovali na pretekoch cestných bicyklov stále lepšie a lepšie výsledky? Ponúkame vám výber toho najzaujímavejšieho zo segmentu „cesťákov“ s cenovkou nad 5000 €.

Isaac Meson

Značka Isaac ponúka možnosť si vytvoriť a poskladať svoj bicykel snov. Možno preferujete určitý typ pohonu, iné plášte či sedlo. Pri modeli Meson sa nemusíte báť a určite si nájdete kombináciu, ktorá bude zaujímavá a šitá práve pre vás. Ak sa uskromníte na určitých komponentoch, tak s cenou môžete ísť aj nižšie a na druhej strane sa dá ísť s výbavou aj do kvalitnejších sád. Voľba je len na vás.

  • Sada: SRAM Force AXS eTap, kazeta 11-28
  • Plášte: Plášte Schwalbe One 25
  • Kolesá: FFWD F3 30 mm Carbon

Cena nami zvolenej výbavy sa pohybuje okolo 6 000 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Bianchi Oltre XR4

Kompletne nový rám, ktorý bol dizajnovaný s myšlienkou, že na ňom budú použité diskové brzdy. Tie dodala značka Shimano vo verzii BR-R8070. Integrované riadidlá Vision Metron 5D ACR nielen pekne ladia s krivkami tohto bicykla, ale získavajú aj potrebné sekundy, ktoré očakávate v tejto cenovej kategórii. Plne integrovaná kabeláž už len korunuje taliansku eleganciu značky Bianchi.

  • Sada: Shimano Ultegra Di2 ST-R8070, kazeta 11-28
  • Brzdy: Shimano BR-R8070
  • Plášte: Plášte Schwalbe One 25
  • Kolesá: Vittoria Rubino Pro G2.0, 700x25

Cena sa pohybuje okolo 7 000 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Wilier Cento 10 Pro

Pánom pri výbere svojho vysnívaného cestného bicykla môžete byť aj pri kúpe značky Wilier. Vyberáte si z rôznych rýchlostných sád, bŕzd a nezabudlo sa ani na širokú ponuku farebného spracovania rámu. My sme pre vás zvolili výbavu so sadou Shimano Ultegra 8020, brzdami vo verzii Ultegra 8070 a ako čerešničku na torte tu máte kolesá Fulcrum Racing s plášťami Vittoria Rubino PRO 4.

  • Sada: Shimano Ultegra 8020, kazeta 11-30
  • Brzdy: Shimano Ultegra R8070
  • Plášte: Vittoria Rubino PRO 4 700x25
  • Kolesá: Fulcrum Racing 500

Cena nami zvolenej výbavy sa pohybuje okolo 5 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Cannondale System Six Ultegra Di2

System Six je bicykel od výrobcu Cannondale a dosahuje najnižšiu úroveň odporu vzduchu. Ak si chcete pošetriť svoje ťažko vydreté watty, tak tento bicykel vám môže pomôcť. Kotúčové brzdy, širšie plášte a znížený odpor vzduchu poteší každého, kto sa chce na svojom „stroji“ cítiť pohodlne a zároveň nezabúdať na čo najlepší športový výkon.

  • Sada: Shimano Ultegra Di2, kazeta 11-30
  • Brzdy: Shimano Ultegra Di2, 160/140 mm
  • Plášte: Vittoria Rubino Pro Speed, 700x26 mm
  • Kolesá: HollowGram 64 SL KNOT, Carbon

Cena sa pohybuje okolo 6 500 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Pinarello Prince Fx Disk

Modelový rad Prince má v sebe veľké množstvo prvkov a technológií, ktoré by ste našli aj pri modeli Dogma. Možno nepotrebujete top model, ale Prince ponúka pekný pomer ceny a kvality. Hlavnými charakteristikami je dobré vedenie stopy, stabilita, aerodynamika a pri tom sa nezabúda ani na pohodlie počas dlhých výjazdov.

Prémiový karbón Torayca T900 v sebe skrýva tuhosť a navyše je veľmi flexibilný a pohltí veľké množstvo nerovností. Ak chcete zveriť svoje kilometre značke, ktorá vyhrala posledné ročníky Tour de France, tak Pinarello je tu pre vás. Cena sa pohybuje okolo 5 300 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Canyon Ultimate CF SLX 8.0

Hmotnosť len 7,5 kilogramov v kombinácii so špičkovými komponentami prináša bicykel, ktorý sa nebojí žiadnej výzvy. Pri rýchlostnej sade stavili výrobcovia na SRAM vo verzii Force eTap AXS. Aj pri prvom pohľade na dizajn musí zaplesať srdce nejedného cyklistu. Čierna farba z vás spraví skutočného elegána na dvoch kolesách.

  • Sada: Sram Force eTap AXS, kazeta 10-28
  • Brzdy: SRAM Force eTap AXS HRD
  • Plášte: Schwalbe Pro One Evo 25 mm
  • Kolesá: DT Swiss ARC 1400 Dicut

Cena sa pohybuje okolo 5 500 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.



Basso Diamante Disc

Potrebujete diskové brzdy alebo ste priaznivcom ráfikových bŕzd? Pri modeli Diamante od značky Basso sa môžete spoľahnúť na to, že si bicykel vyskladáte podľa vašich predstáv. Okrem rôznych sád od Shimana sú k dispozícii aj sady Campagnolo. Bicykel by však mal aj nejako vyzerať.

Na ráme si všimnete futuristický dizajn, aerodynamické prvky a je dostupný v rôznych farebných kombináciách. Aj pri kolesách máte na výber značku Campagnolo alebo Microtech. Je to len na vás. Konečná cena, samozrejme, závisí od výberu komponentov, ktoré si zvolíte. Cena začína od 5 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o predstavených modeloch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Top model švajčiarskej značky zažil so mnou celú sezónu a tak si trúfnem povedať, aký skutočne je.
Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou PR článok

Cestné bicykle do 3 000 € - prvé kilometre s radosťou

Tritisíc eur je suma, za ktorú si už dokážeš zaobstarať naozaj slušný cestný bicykel. Aké modely stoja za zváženie?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
keyboard_arrow_up