Unboxing: Bianchi Infinito XE 105 - dobre namiešaný cesťák

Čo takto zmiešať prvky drahších modelov s rozumnou sadou a krásnym a čistým talianskym dizajnom?

Bianchi je značka, ktorá má bohatú históriu, ponúka priehrštie emócií a hlavne nezaspala na vavrínoch. Napreduje aj na poli technológií a tyká si s modernými prvkami dnešných cesťákov. Ešte by to mohla pokaziť uletené cena, ale aj v tomto ohľade vedia ponúknuť slušnú ponuku. Presne také je aj toto prevedenie Infinita s prívlastkom XE na najvďačnejšej sade Shimano 105, čo sa týka pomeru cena/výkon. Tak sa poďme pozrieť, ako takýto miláčik príde zložený v krabici a čo z neho vznikne jeho poskladaním.

Špecifikácia


Unboxing

Bianchi sme tu dlhšie nemali, človek len vidí ilustráciu na krabici a už má motýliky v bruchu. Kto si dovolí dať ako hlavný motív časovkára?


So skladaním veľa práce na takomto cesťáku nebude, žiadne zložitejšie operácie nie sú vyžadované.


Bianchi potešilo flaškou a košíkom v balení, nezabudlo ani na pastu pre bezpečné osadenie sedlovky.


Model XE je dostupný len ako disková verzia. Pevné osi je dobré udržiavať čisté a jemne namazané, vyhneme sa nežiaducim zvukom.


Na skladanie stačia bežné nástroje, najväčší oriešok bude pekné osadenie omotávky. Chce to prax, aby to aj vyzeralo a aj dobre držalo.


Poďme na technické detaily. Rám je karbónový a je k dispozícii až v 7 veľkostiach. Každá veľkosť je navrhnutá zvlášť a má svoje špecifiká, napr. rozdielnu dĺžku zadnej stavby. Je pripravený aj na montáž elektrického radenia, okrem vstupu pri hlavovej rúrke, sú všade káble pekne schované. Aj takéto endurance prevedenie nezanedbáva aerodynamiku, celok pôsobí uhladene.


105ku netreba predstavovať, tu ju máme v prevedení kompakt (50/34 prevodník) a vzadu až 32 zubový pastorok. To je pre takýto bicykel pre dlhšie výjazdy a kľudné strmšie stúpania vhodná skladba prevodov.


Brzdíme kotúčmi, na cestnom bicykli časté prevedenie flat mount.


Kolesá Fulcrum Racing 918 prídu od výroby obuté do plášťov Vittoria Zaffiro Pro Slick 700x28, rám znesie až 32ky. Pohodlie na prvom mieste.


Taliani sú “estéti”, prejavilo sa to ja na hliníkových komponentoch ako sedlovka, predstavec a riadidlá.


Hmotnosť je adekvátna výbave (veľ. 57). Na podobnom čísle bežne vídať aj drahšie modely na Ultegre. Výmenou kolies za karbónové sa dostaneme blízko 8 kg.


Bianchi je kus pekného bicykla, po jeho kúpe nebude problém v našom eshope nájsť doplnky vo farbe celeste.


Geometria


Cena a dostupnosť

Cena daného modelu je po zľave 2 499 €. Tento bicykel nájdete aj v našom eshope.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Video: Výber bicykla online vs. realita - 3x slušný cesťák Bianchi, Pinarello a Orbea

Porovnali sme 3 podobné cestné bicykle, najprv podľa online ponuky eshopu a potom naživo.
Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Unboxing: Giant Revolt Advanced 3 - rýchly a flexibilný

Ľahký rám, možnosť prispôsobenia rázvoru kolies a mnoho ďalšieho. Ak sa nevieš rozhodnúť, či chceš na cestu alebo do terénu, Revolt „berie" oboje rovnako dobre.
Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Unboxing: Ghost Asket Essential - všestranný „štrkolet“

Uprednostňujete skôr bočné cesty s hrubým asfaltom, rôzne lesné chodníky, štrkové a poľné skratky? Ideálnym riešením bude gravel – možno práve Ghost Asket…
keyboard_arrow_up