Novinky v oddelení okuliarov

Okuliare sú pre cyklistu drobný, ale dôležitý detail, bez ktorého sa nezaobíde. Často to zistí až vtedy, keď si ich zabudne doma. Dnes sa pozrieme na niekoľko noviniek, ktoré by ste si doma pred výjazdom určite zabudnúť nemali.

BBB BSG-63


Okuliare vám zabezpečia 100% ochranu pred UV žiarením a rám je vyrobený z odolného materiálu Grilamid. Dodávané sú s tromi vymeniteľnými sklami Easy-Change vo farbe žltej, dymovej a čírej. Použitie jednotlivých skiel asi ani netreba vysvetľovať. Nemenej dôležité je dostať k okuliarom aj prepravné puzdro, aby boli v bezpečí, keď ich nepoužívate a samozrejmosťou je čistiaca vreckovka. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Sparviero 2


Bezrámové prevedenie týchto okuliarov od talianskeho výrobcu zabezpečuje neobmedzený výhľad. A ten je pri jazde dôležitý. Jednodielna šošovka má povrchovú úpravu Revo a atraktívny farebný dizajn. Poskytujú ochranu počas slnečných dní a sú pohodlné vďaka anatomickému nosníku. Takisto sa dodávajú s pevným puzdrom a vreckom z mikrovlákna, takže sa ich nemusíte báť odložiť do batohu. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Shimano Spark


Panoramatické jednodielne šošovky vo farbe smoke red zaujmú na prvý pohľad. Hydrofóbna úprava odpudzuje vodu a zároveň spôsobí, že sa sklá budú menej špiniť. Ďalšou výhodou je úprava proti poškriabaniu. Okuliare majú vymeniteľné sklá a v balení dostanete aj číre šošovky. Okrem toho je pribalená aj náhradná nosná opierka vo veľkosti XL a spolu s tou, ktorá je na okuliaroch, sú samozrejme nastaviteľné. Cena sa pohybuje okolo 75 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Neon Arrow ARW X6


Teraz si predstavíme okuliare od výrobcu Neon. Majú minimum dizajnérskych prvkov a sú orientované hlavne na výkon. Poskytujú úplné periférne videnie, vďaka širokému povrchu šošoviek a špeciálnu ochranu pred vetrom. Tvar minimalizuje nežiadúce pohyby okuliarov. V balení nájdete vreckovku na ich čistenie a mikrovlnené puzdro. Takto ich budete mať chránené pred poškriabaním či poškodením. Cena sa pohybuje okolo 82 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Uvex Sportstyle 804 V


Fotochromatické slnečné okuliare sú vhodné napríklad pre vytrvalostných jazdcov, ktorí počas dňa nemusia riešiť meniace sa svetelné podmienky. Technológia variomatic® je známa z lyžiarskych okuliarov a v krátkom čase reaguje na intenzitu svetelných lúčov. Nosia sa pohodlne vďaka nastaviteľnému nosníku a mäkkým tvarovateľným nožičkám. V ponuke sú vo viacerých farebných variantoch. Cena sa pohybuje okolo 160 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Alpina Nylos HR


Atraktívne čierno-neónové sklá so zrkadlovou úpravou odrážajú infračervené svetlo a tak chránia váš zrak. Na výrobu šošoviek bol použitý materiál Ceramic a špeciálne zakrivenie Optimized Airflow zabraňuje zahmlievaniu. Pogumované ramienka zabránia nežiadúcemu pohybu okuliarov počas aktivity. Určené sú nielen na cyklistiku, ale využijete ich pri behu či iných rekreačných športoch, ktorým sa venujete. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Force Amoledo HR


Ak hľadáte jedny okuliare do rôznych svetelných podmienok, model Amoledo by mohol byť pre vás ten pravý. S tromi vymeniteľnými sklami vás neprekvapí žiadne počasie. Tmavé sklá vás ochránia pred jasným letným slnkom, rozjasňujúca hnedá sa hodí na jarné alebo jesenné výjazdy a číre sklá ochránia váš zrak pred vetrom a nepríjemnými muchami. Sklá sú vyrobené z polykarbonátu a rám z odolného Grilamidu. Cena sa pohybuje okolo 40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kellys Dice


Cyklistické okuliare od slovenskej značky Kellys vás ochránia pred UV žiarením. Fotochromatické vymeniteľné sklá vám zaručia širokouhlý pohľad za každého počasia, navyše s povrchovou úpravou proti poškriabaniu. Ľahký a pohodlný rám Grilamid TR90 s výrezmi v hornej polovici zabraňuje zahmlievaniu. Pohodlné nosenie zaručujú aj mäkké gumené časti na nose a koncoch bočných ramienkov. Cena sa pohybuje okolo 120 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bell Descender


Prinášame aj jedny okuliare pre fanúšikov enduro jazdenia. Sú kompatibilné s väčšinou prilieb. Rám je potiahnutý mäkkou penou, ktorá je príjemná na tvári a vďaka vynikajúcemu odvetraniu a nízkej hmotnosti si okuliare jednoducho obľúbite. Výrobca myslel aj na také detaily, ako je remienok z vnútornej strany potiahnutý silikónom, aby dokonale priľnul ku prilbe a nespôsoboval nepríjemné šmýkanie. Cena sa pohybuje okolo 56 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Altitude Crossover


Ak patríte k tým ľuďom, ktorým skoro žiadne okuliare nesadnú, máme pre vás riešenie v podobe modelu Crossover. Vďaka ramienkam s pogumovaným koncom majú okuliare skvelú priľnavosť a sklá, ktoré majú zakrivenie označené ako Base 8, sadnú naozaj všetkým jazdcom. Šírka okuliarov je 130 mm a dostanete aj pevné puzdro. Primárne sú určené pre využitie v horách, ale dajú sa nosiť aj na bicykel. Cena sa pohybuje okolo 70 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


CTM Slid


Trailové okuliare od značky CTM vo verzii Slid sú vyrobené z ľahkého a flexibilného materiálu TR90. Majú posúvateľné straničky pre doladenie ideálnej polohy. K pohodliu prispieva aj nastaviteľný nosník. V balení nájdete ružové sklá určené do tmavších podmienok či jemne dymové do každého počasia. Ochrana pred slnkom sa zastavila na UV400. Proti zahmlievaniu bojuje anti-fog úprava a ventilačné otvory vo vrchnej časti. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up