Výbava pre športovú jazdu - keď ide do tuhého

Pri vašich jazdách nemôžete nič podceniť. Nespoliehate sa len sami na seba, ale aj na veci vo výbave.

HJC Furion 2.0


HJC je výrobca s takmer päťdesiatročnou tradíciou. Značka je vám možno známejšia z Moto GP, avšak v ponuke má aj cyklistické prilby, ktoré sú na veľmi dobrej úrovni. Je to vďaka technickému vývoju práve v motošporte. Model Furion je naozaj krásny dizajnérsky kúsok, ale to by nestačilo. Vďaka svojmu aerodynamickému tvaru má skvelý ventilačný systém, takže ušetrené watty nie sú na úkor komfortu. Cena sa pohybuje okolo 200 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Cratoni Speedfighter


Model Speedfighter ma viaceré technologické vychytávky. Je to napríklad inteligentný systém zapínania RLS vyvinutý samotným výrobcom. Pomocou tohto systému dokážete rýchlo nastaviť potrebnú dĺžku zapínania a vďaka penovému vankúšiku pod bradou vás nebude nič tlačiť. Výstelka vo vnútri prilby má antibakteriálnu úpravu a tak zvládnete aj dlhé výjazdy, pretože sa dokonale prispôsobí tvaru hlavy. Cena sa pohybuje okolo 150 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


BBB BSD Phalanx


Ak ste fanúšikom cestnej cyklistiky, tak potrebujete sedlo prispôsobené dlhým výjazdom. Špeciálna ergonómia účinne znižuje tlak na panvovú kosť, vďaka čomu nebudete zbytočne trpieť. Sedlo je unisex a vyrába sa v troch šírkach. Vyberú si teda všetci jazdci vrátané nežného pohlavia. Bezpečný úchyt poskytujú dve duté titánové ližiny v spodnej časti sedla s nízkou hmotnosťou a nastavovacou stupnicou. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Michelin JET XCR 29X2.25


Značka Michelin je na trhu s plášťami už dlhodobo známa svojou kvalitou. Preto sa na ňu spoliehajú najmä profesionáli. Model JET XCR je určený pre jazdcov cross-country, takže kombinuje nízku hmotnosť, ale aj potrebnú odolnosť a dostatočný grip. Vďaka novému opletu Race Shield je plast ľahší a zaujímavosťou je, že pri výrobe boli použité dve rôzne gumové zmesi, čo sa prejaví na výkone. Cena sa pohybuje okolo 63 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Sportful Bodyfit Pro Bomber 111


Ak potrebujete oblečenie na cestné výjazdy vyriešiť jedným kúskom, kombinéza je tou pravou voľbou. Spodná časť je vyrobená so špeciálneho materiálu, ktorý poskytuje oporu pre svalstvo na nohách a vrchná časť z funkčného materiálu, ktorý dovoľuje telu dýchať. Na dlhých výjazdoch je práve tento odvod tepla veľmi dôležitý. Určite viete, že značka Sportful podporuje aj Petra Sagana. Kto by nechcel nosiť to, čo náš šampión? Cena sa pohybuje okolo 250 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


FFWD F4D


Karbónové kolesá od značky FFWD používajú kvalitné švajčiarske náboje DT Swiss a sú prispôsobené na kotúčové brzdy. Sú v ponuke aj pre klasické brzdy a rovnako si môžete zvoliť medzi plášťovým prevedením a galuskovým. Výška 45 mm sa hodí na všetky traťové profily a v diskovej verzii sú kolesá odolné aj pre cyklokros a gravel. Dodávajú sa aj s ventilkami pre jednoduchú konverziu na bezdušový systém. Cena sa pohybuje okolo 1 420 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Bianchi Super-micro road


Mikro pumpa, ktorá vašu batožinu nezaťaží. Pri hmotnosti 80 gramov nie je problém ju dať do vrecka dresu. Napriek malým rozmerom nafúka pneumatiku až na 8 barov a to aj vďaka opracovaniu presnými CNC strojmi. Kompatibilná je s oboma najčastejšími systémami a spoľahnúť sa môžete aj na hliníkový zámok ventilu. Zložená má len 125 mm. Takáto pumpa nájde využitie aj pri vašom výjazde. Cena sa pohybuje okolo 35 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Prologo Scratch-M5 PAS


Tento model sedla bol navrhnutý pre off-road jazdenie, ale obľúbili si ho cyklisti naprieč viacerými disciplínami. Je to unisex model určený pre dlhé jazdy a to vďaka svojmu polstrovaniu. Systém PAS je technológia, s ktorou dochádza k znižovaniu nepríjemného tlaku. Sedlo je ideálne pre jazdcov, ktorí obľubujú dlhé a stredne dlhé trate. Hmotnosť pri veľkosti 250x140 mm sa zastavila na čísle 185 gramov. Cena sa pohybuje okolo 135 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Uvex Race 9


Bezpečná, ľahká a dobre odvetraná - to sú tri veci, ktoré túto prilbu najlepšie definujú. Primárne je určená pre cestných jazdcov, ale obľúbia si ju aj športoví jazdci, ktorí majú radi horské bicykle. Vyrába sa v dvoch nastaviteľných rozmeroch. Zapínací systém IAS 2K poskytuje komfort rýchleho nastavenia šírky aj výšky zapínania. Jej hmotnosť je na úrovni 285 gramov. Na záver spomenieme jej príťažlivý dizajn. Cena sa pohybuje okolo 190 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Lezyne Tubuless CO2 Blaster


Sadu na opravu bezdušových plášťov oceníte až vtedy, keď ju budete v teréne súrne potrebovať. V takých chvíľach budete radi, že ste zvolili sadu, ktorá efektívne vykoná svoju prácu. Vďaka oceľovému hrotu spravíte otvor, vložíte zátku a vďaka CO2 pumpičke nafúknete pneumatiku. Celá sada má elegantný dizajn a pôsobí kompaktne. Dostanete aj praktickú Velcro pásku na uchytenie k rámu. Cena sa pohybuje okolo 50 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


SiS GO Isotonic Gel


Pri cyklistike sa určite hodí aj špecifická športová výživa. Izotonický gél je dobre stráviteľný a nie je potrebné ho zapíjať vodou, avšak nezabúdajte ani na hydratáciu. V prípade dávkovania sa odporúča 1, maximálne 3 gély v priebehu hodiny. Vďaka tomu zabezpečíte rýchlu dávku sacharidov a to včas. Rovnako, ak už budete so silami na konci, tak Isotonic Gel môže byť vaša záchrana. Cena sa pohybuje okolo 1,40 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Vittoria Corsa


Galusky zo série Corsa spoliehajú na ručnú výrobu a pri ich spracovaní boli použité až štyri rôzne zmesi pre vyššiu odolnosť, dlhšiu výdrž a lepšiu priľnavosť za dažďa. Niet sa čo diviť, veď výrobca zbiera už roky skúsenosti na tých najprestížnejších svetových podujatiach v cyklistike a nejeden víťaz siahol na medailu aj vďaka týmto galuskám, ktoré mal obuté na kolesách. Samozrejmosťou je ochrana proti defektu. Cena sa pohybuje okolo 90 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


TF2 Advanced Ceramic Chain Wax


Nezabúdajme na príslovie, "kto maže ten ide". Preto tu máme novú generáciu mazacieho oleja. Ten aplikujte, ak máte záujem podať čo najlepší výkon a nechcete nič podceniť. Olej je vyrobený na báze vosku s prímesou keramiky. Vosk znižuje opotrebovanie pohyblivých komponentov a keramické aditíva udržujú tú správnu teplotu, aby všetko fungovalo ako má a to po čo najdlhší čas vášho výjazdu. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Kompava EnergoFit


Iontový nápoj EnergoFit je zdrojom viacerých prospešných látok, ktoré potrebujete pri svojom výkone. Sú to napríklad sacharidy, antioxidanty, minerály, elektrolyty a mnohé ďalšie. EnergoFit je určený na tréningy s dlhotrvajúcim zaťažením a pre vytrvalostné športy. Je teda veľmi prospešný aj pri cyklistike. Užívať ho môžete aj po tréningu pre celkovú regeneráciu tela. Vybrať si môžete z viacerých príchutí. Cena sa pohybuje okolo 11 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up