Ako sa dostatočne ochrániť pred dažďom

Hovorí sa, že nie je zlé počasie, len nepripravený cyklista. Vo chvíľach, keď sa strieda teplota a prehánky s vysokou intenzitou výkonu, potrebujete byť vždy pripravení.

Gore C5 GTX


Model C5 s GoreTex membránou je adekvátnym pomocníkom pri vystavení premenlivému počasiu. Aj napriek plnej vodoodolnosti poskytuje vysoké hodnoty priedušnosti. Nízka hmotnosť, 248 g, možnosť kompaktného zbalenia a určenie aj pre nosenie batohu sú určite výhodou. V zadnej časti je umiestnené priestranné vrecko na zips. Vysoký golier a reflexné prvky sú samozrejmosťou. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 220 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Mavic Cosmic H2O


Ani výrobca Mavic nezabúda na nepriaznivé počasie. Bunda Cosmic H2O je na jednej strane skladná - len 110 g materiálu sa dá zložiť do praktického vrecka, a na strane druhej odoláva vode a vetru vďaka viacvrstvovej tkanine vybavenej navyše polyuretánovou membránou. Prekrytý celorozopínací zips, plne utesnené švy a reflexné prvky sú tým, čo potrebujete. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 150 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Castelli IDRO 2


Do kvality sa jednoducho oplatí investovať. Presvedčiť sa môžete na bunde od Castelli, ktorá je najľahšou nepremokavou bundou tohto výrobcu, má len 107 g. Avšak poskytuje dostatočnú ochranu pred nepriazňou počasia a to vďaka materiálu Gore-Tex ShakeDry, nepremokavým zipsom YKK Vision a anatomickému strihu, ktorý adekvátne obopne telo. Určená je do teplôt 6-20 °C. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 250 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Eleven Retro


Preneste sa do dôb velikánov cyklistiky s kúskom histórie, ktorý nie je len módnym doplnkom. Funkčná šiltovka od Eleven poskytuje ochranu pred chladom, priamym slnečným žiarením a rovnako aj pred nepriazňou počasia. Predný šilt pomáha tomu, aby vám voda nešla do očí. Jednoduchosť pri výbere zaručuje univerzálna veľkosť a navyše prívlastok „vyrobené v Taliansku“. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


CRAFT Mist Rain


Viaceré vrstvy robia z tejto bundy vetru a vodoodolného pomocníka takmer počas celej sezóny. Ochranu pred dažďom zabezpečujú lepené švy, podložený zips, ktorý je navyše krytý légou či rukávy a spodný diel ukončený elastickým lemom. Priedušnosť poskytujú ventilačné panely v oblasti podpazušia. Praktickosti napomáha aj reflexné sfarbenie a jednoduchý spôsob zabalenia s malými rozmermi. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Santini ICE 2.0


V premenlivom počasí, keď očakávate dážď, vietor a iné prírodné živly, je dobré sa pred výjazdom vybaviť dostatočnou ochranou. Bunda Santini ICE 2.0 je utkaná z materiálu Windtex, čím dlhodobo odoláva zvýšenému náporu vody. Vďaka reflexnému sfarbeniu je vhodná aj na večerné a ranné výjazdy. Navyše v podpazuší nechýbajú odvetrávacie otvory. Zabaliť ju dokážete do vlastného vrecka. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 100 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Sportful Fiandre NoRain Team


Odolné nohavice s úpravou v podobe nanotechnológie nedajú vlhkosti možnosť preniknúť k vašim nohám. Materiál NoRain Thermal rovnako udržuje teplotu vášho tela na komfortnej úrovni. Tomu dopomáha aj minimalizovanie stehov, komfortné sieťové traky a Camlock zipsy na členkoch. Istotou je aj Bodyfit vložka, vyvinutá v spolupráci s profesionálnymi cyklistami. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 120 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Alé Klimatik K-Atmo WR


Sýte farby dresu nie sú jediným svetlým bodom tohto kúsku. Je určený na jar a jeseň, tento dres pozostáva z materiálu Acquazero Termo 3L DW, ktorý je priedušný a odpudzuje vodu a, samozrejme, odoláva aj vetru. Výkonnostné ambície sú podčiarknuté pretekárskym strihom. Hermeticky uzatvorený golier odoláva vode a vďaka reflexným prvkom budete dostatočne viditeľný. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 150 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Force X45


Cenovo dostupná bunda od českého výrobcu ponúka kompletnú ochranu pred prípadným slabším dažďom alebo vetrom. Jednoduché zloženie z nylonu zaručuje vodoodolnosť na hodnote 3000 mm H2O. Dopĺňa ju elastická guma v páse a na zápästiach pre správne držanie bundy, podlepené švy, reflexné prvky a možnosť zloženia do zadného vrecka, ukončeného praktickým zipsom. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Polaris AM Summit


Určená do počasia, ktoré s vami nemá zľutovanie. Bunda Polaris AM disponuje okrem 2,5 vrstvového materiálu aj dodatočnou kapucňou, ktorú je možno poľahky odňať. Istotou je vodoodolný zips, bočné otvory na vetranie a vďaka ochrannému protišmykovému materiálu na pleciach a bokoch znížené opotrebenie pri nosení batohu. Potrebné drobnosti schováte v prednom alebo zadnom vrecku. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 130 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

SKS Speedrocker


Tieto polymérové blatníky sú určené pre 28“ bicykle so šírkou plášťov do 42 mm. Kvalitné spracovanie je viditeľné na dvojčlennej konštrukcii predného blatníka, nárazuvzdornom materiále, eloxovaných nerezových vzperách so širším tvarom ESC Vario Safety System a možnosti predĺžiť blatník na zadnom kolese výsuvným nadstavcom. Hmotnosť setu je len 480 g. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.


Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí PR článok

Oblečenie do dažďa aj vetra - v pohodlí aj v nepohodlí

Jar sa veľakrát nesie nielen v znamení otepľovania, no i nepríjemných prehánok a studeného vetra. A do týchto podmienok treba správne oblečenie.
Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí PR článok

Oblečenie do jarných podmienok – nech ťa nič neprekvapí

Jar sa nám začala tento rok skôr, no nič to nemení na tom, že počasie je vrtkavé. Raz je teplo, potom chladno, fúka vietor, občas prší. Nechýba ti niečo z nášho výberu?
Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku PR článok

Univerzálna výbava - na bicykel, do mesta aj na turistiku

Máme radi univerzálnosť a produkty, ktoré využijeme na väčšinu outdoorových aktivít. V našej ponuke si určite vyberieš aj ty. Nechaj sa inšpirovať redakčným výberom.
keyboard_arrow_up