Základný servis – aby vám nič nechýbalo

K jazdeniu neodlučiteľne patrí aj údržba, servis a v neposlednom rade núdzové riešenie problémov, na ktoré je potrebné vybaviť sa správnymi nástrojmi a doplnkami.

Cyclon Bike Care Cleaner


Očistu bicykla docielite kvalitným čistidlom. Napríklad tým od Cyclon, ktoré okrem odstraňovania blata, jemného oleja a každodenných nečistôt je aj biologicky rozložiteľné. Neobsahuje rozpúšťadlá ani fosfáty, je PH-neutrálny a navyše s príjemnou vôňou. Vďaka rozstrekovaču nanesiete požadované množstvo a necháte pôsobiť. Následne zmyjete vodou. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

RPS Hyper Wiper


O tom, že mazať je nutné okrem reťaze aj odpruženie, azda nemusíme hovoriť. Práve na tento účel slúži RPS olej, ktorý ošetruje klzáky vidlíc a tlmičov, rovnako aj ich tesnenia. Pôsobí ako mazací olej a súčasne zabraňuje zatuhnutiu klzákov. Len niekoľko kvapiek postačuje na ochranu. Po aplikácii ponorte vidlicu do zdvihu a nechajte pôsobiť. Dodávaný je v 50 ml balení. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 9 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Rex Chain Cleaner


Tento čistiaci prostriedok rozpúšťa všetko, čo na svojom bicykli nechcete mať. Poradí si s olejom, voskom a odstráni aj tvrdé častice z reťaze bicykla. Nezanecháva povlak na ráme a ani brzdových kotúčoch. Nemusíte sa teda obávať horšieho brzdného účinku. Použiť ho môžete aj s práčkou reťaze, kedy ho je potrebné riediť v pomere 1:2. Balenie obsahuje 1 liter prostriedku. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 16 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

SKS Leverman


Aký by to bol cyklista, ktorému by doma alebo pri výjazde chýbali montpáky? Jednoduchý, ale pritom dôležitý nástroj dokáže zachrániť výjazd. SKS Germany ponúka set 3 kusov so špecifickým tvarovaním pre povolenie galuskového ventilu alebo spustenia tlaku pri autoventile. Zaoblená časť pomáha kĺzaniu sa montpáky po ráfiku. Otvorom ju zas upevníte o špicu. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 4 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Most samolepiace záplaty


Defekt spôsobený prepichnutou dušou dokáže pokaziť nejeden spokojný výjazd. Možným spôsobom, ako už existujúci problém vyriešiť, je zalepiť dušu v mieste prepichnutia. K tomu poslúžia samolepiace záplaty Most. Bez použitia lepidla po očistení plochy duše pritlačíte túto záplatu a po vložení do plášťa nafúkate. Problém vyriešený. Sada záplat sa skladá zo 6 kusov. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 9 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Bianchi Touch-Up


Taliansky výrobca bicyklov sa so svojimi skúsenosťami delí aj v sfére starostlivosti o dvojkolesových miláčikov. Výsledkom je korektor laku. Jeho úlohou je prekryť, eliminovať a aj vyhladiť kozmetické chyby, ktoré vznikli na rámoch. Jemné škrabance zacelíte jednoducho a navyše s jednou z 5 dostupných farieb, medzi ktorými nechýba ani povestná celeste. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 17 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Lezyne Rap-21 CO2


Multikľúč od Lezyne dokáže vďaka svojim 21 funkciám splniť väčšinu úkonov počas alebo po výjazde. A to sa určite vo vašej výbave zíde. Kompaktné rozmery s hmotnosťou 178 g ukrývajú klasické prvky ako imbusy, torx, skrutkovače, nitovač, centrovací kľúč, montpáku, nôž či integrovanú CO2 hlavu. Hliníkové telo s CNC spracovanými nástrojmi vydrží aj časté použite. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 35 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Park Tool I-Beam


Ak sa snažíte ušetriť gramy a priestor v zadných vreckách alebo v batohu, multikľúč je správnym riešením. Park Tool I-Beam v útlom tele skrýva najčastejšie využívané nástroje každodenného využitia. Sú nimi imbusy, plochý skrutkovač, torx, nitovač reťaze a samozrejme montpáka. Všetko je to v duralovom tele s jednoduchým vyklápacím systémom. Celková hmotnosť je len 140 g. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 25 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Weldtite Dirtwash


Poznáte to sami – pri preprave bicykla dávate dole kolesá a reťaz si „behá“, ako chce. Jej nedostatočné napnutie môže spôsobiť poškrabanie rámu alebo jej zaseknutie. S pomocou vodítka Dirtwash ostáva reťaz napnutá aj po demontáži kolesa z rámu bicykla. Navyše ju môžete vďaka nemu očistiť točením kľúk. Použitie je možné aj pri Boost či klasických rozmeroch pevnej osi. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 10 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

CTM Binn


Spratný multikľúč od výrobcu CTM s názvom Binn sa vojde do každého vrecka dresu a splní potrebné a nevyhnutné úkony pre plynulý výjazd kdekoľvek ste. Až 18 funkcií, medzi ktorými sú imbusy, skrutkovače, torx, nitovač, montpáka, centrovací kľúč a rozťahovač brzdových doštičiek, je vsunutých do kompaktného tvaru. Kvalitné kovové telo a hmotnosť 160 g sú zárukou spoľahlivosti. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 22 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci PR článok

Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
keyboard_arrow_up