Náradie pre nadšeného domáceho mechanika

Ak ste cyklista, ktorý rád rozoberá svoj bicykel, pravidelne vymieňa komponenty a ladí detaily, potom sa vám hodí aj vhodné náradie.

BBB BBS-101 Bleedkit

bike servis
Ak vaše brzdy strácajú výkon, tak pravdepodobne sú zavzdušnené. Oprava kotúčových bŕzd nemusí byť pre vás nočnou morou. Sada Bleedkit obsahuje striekačky, fľaštičku, hadičky, adaptéry aj uzatvárateľné klipy. S touto sadou dokážete brzdy naplniť aj odvzdušniť. Určená je pre kotúčové brzdy značiek Shimano, Magura, Hayes, Avid či Sram. Používať môžete rovnako minerálny olej ako aj brzdovú kvapalinu. Cena sa pohybuje okolo 26 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Most Pump-One

bike servis
Väčšina z nás nosí na bicykli počas svojich výjazdov malú príručnú pumpu v batohu. Avšak v garáži či pivnici, kde zvyknete opravovať svoj bicykel, rozhodne potrebujete pumpu, s ktorou nebudete koleso fúkať celú večnosť. Model Pump-One má telo vyhotovené z lešteného hliníka a dostatočne veľký analógový manometer, ktorý ma stupnicu až do 18 barov a stane sa vaším veľkým pomocníkom. Cena sa pohybuje okolo 110 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Park Tool momentový kľúč

bike servis
Ak sa pustíte do opravy bicykla s karbónovým rámom, zistíte, že pre správne utiahnutie skrutiek už potrebujete momentový kľúč. Na to aby ste skrutky uťahovali tou správnou silou, vám dobre poslúži momentový kľúč od Park Tool. Jeho pracovný rozsah je nastaviteľný od 2 do 14 Nm. Nastavíte si ho na požadovanú úroveň a môžete skrutky utiahnuť. Umožňuje uťahovanie s pravým aj ľavým závitom. Cena sa pohybuje okolo 130 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Lezyne Torque Drive

bike servis
Ak si vo svojej dielni potrpíte na to, aby popri funkčnosti náradie aj dobre vyzeralo, máme pre vás tento kúsok. Momentový kľúč Torque Drive je vyrobený z opracovanej hliníkovej konštrukcie a má odnímateľnú rukoväť v zlatej farbe. Krútiaci moment si môžete nastaviť v rozsahu od 2 Nm do 10 Nm. Dodáva sa so základnou sadou bitov, ktoré sú spolu so samotným kľúčom umiestnené v praktickom puzdre. Cena sa pohybuje okolo 50 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Weldtite CycloTools

bike servis
Do tretice sa pozrieme ešte na jeden momentový kľúč, tentokrát z ponuky značky Weldtite, ktorá sa na výrobu dielenského vybavenia špecializuje už roky. Obsahuje niekoľko inbusových bitov, tri základné torx bity a predlžovací nadstavec. Všetko je uložené v praktickom plastovom boxe. Nastaviteľný rozsah je 2 až 24 Nm a každý kľúč je dodávaný s certifikátom, čiže na udávané hodnoty sa môžete spoľahnúť. Cena sa pohybuje okolo 75 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pro Advanced

bike servis
Ak sa neviete rozhodnúť, čo vám v dielni ešte chýba, alebo svoj bicykel ešte len servisovať začínate, máme pre vás riešenie. Kufrík s náradím, ktoré je vybrané s ohľadom pre opravy bicyklov. Obsahuje 27 druhov náradia vrátane drobností ako je sada na lepenie a otvárač na fľaše. Všetko náradie je v kufríku bezpečne uložené v penovej výplni, takže ho bez obáv môžete v prípade potreby vziať so sebou. Cena sa pohybuje okolo 210 €, viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci PR článok

Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.
Domáca údržba - čo by nemalo chýbať v garáži cyklistu? PR článok

Domáca údržba - čo by nemalo chýbať v garáži cyklistu?

Kilometre pribúdajú a s nimi aj potreba údržby a očisty, aby všetko fungovalo, ako má a predĺžila sa životnosť dielov. Čo by nemalo chýbať v domácej výbave cyklistu?
keyboard_arrow_up