Kellys Green Bike Tour 2009

Je večer, sedím za počítačom, popíjam portské a rozmýšľam nad dnešným dňom. Keď sa ma dnes hocikto opýtal ako bolo, odpoveď bola: Super! Bol som na druhom ročníku Kellys Greenbike tour...

Začalo sa to ešte cez týždeň, od pondelka horúčavy, ale v stredu sa začali ozývať chýry, že by malo pršať. V piatok som sa bol registrovať, prevzal čip, číslo a balíček: gél, pumpu, fľašu a držiak fľaše. Slušné za 10 euro " title="... Zároveň info z Internetu hovorilo, že v sobotu by v Bratislave nemalo pršať, keď tak po štvrtej. Takže spokojný som išiel domov, pripravil bike, pripol čip a číslo, pripravil veci na oblečenie a šup do postele.

Manželka ma ráno zobudila vetou, o šiestej pršalo. Ajaj.... pomyslel som si. Tak ďalší mokrý maratón tento rok. Vonku však bolo teplo, 22 stupňov, takže snáď to pôjde, pomyslel som si. Prišiel som na miesto činu, Partizánsku lúku okolo pol deviatej. Štart dlhej bol o desiatej, krátkej o pol hodinu neskôr. O deviatej sa chopil mikrofónu spíker podujatia, známy pod menom Šarkan. Úlohu zvládol so cťou, aj keď cyklistika asi nie je jeho šálka kávy.

Pred štartom prestalo pršať, takže až také tristné to nakoniec nebolo. Rozhodol som sa tento rok pre krátku trať. Okolie Bratislavy trať asi pozná, je to značená zelená cyklo trať. Začína sa na Partizánskej lúke, pokračuje sa po asfalte k Železnej studničke. Tí, čo mali ambície na výsledok, tu mali šancu ísť dopredu. Za Železnou sa trať stáča do lesa a tu sa vytvárajú zápchy spôsobené tlačiacimi cyklistami. Keďže som sa dopredu nehrnul, štupel som zažil aj ja. Aspoň som si oddýchol...

Kellys Greenbike Tour
Ďalej trať pokračuje cez Kačín na Malý Slavín a Biely kríž. Je to zmes širokých a rýchlych lesných ciest, kde sa pole štartujúcich začína trhať. Na Biely Kríž sme došli skupina asi 20 ľudí. Na Bielom Kríži bolo jediná občerstvovačka krátkej trate. Všade boli ochotné dievčatá, čo podávali vodu a iontový nápoj. Nechal som si naplniť fľašu, schmatol musli a nektarínku, že pôjdem. Ale, nektarínka ma dáko zmohla. Bicykel šiel na zem a ja som stál nad debničkou s nektarínkami a tlačil jednu za druhou. Veľmi vydarené. Okrem ionťáku, vody, nektarín boli ešte banány, horalky a dva druhy musli. Biely Kríž bol zároveň najvyšším miestom krátkej trate. Ďalej trať pokračovala výživným blatovým údolím Vydrice. Veľmi rýchla a technická pasáž. Vďaka blatu bola ešte zaujímavejšia, aj keď tretry a moje oblečenie si to asi nemyslelo. O biku ani nehovorím. Na konci Vydrice už prešmyk začínal protestovať, ale do konca neostávalo veľa. Cesta pokračovala na Spariská a cez červenú TZ na Kamzík. Asi jediný výživný výšľap. Po ňom nasledoval rýchly zjazd do cieľa.

Dlhá trať je spoločná s krátkou, z Bieleho sa pokračuje na Pezinskú Babu, odtiaľ zjazd do Limbachu a tiahly výšľap smer Biely Kríž. Odtiaľ sú trate spoločné.

Čo sa týka počasia, teplota bolo okolo 20 stupňov, dá sa povedať ideálne na maratón. Ranný dážď niektoré miesta rozbanil, iné ostali viac-menej suché. No, rozhodne sa neprášilo... Počas preteku a ani po ňom už nepršalo. Niektoré miesta, hlavne v okolí Vydrice však boli riadne blatové, plus 2 brody zaručili že nik do cieľa suchý neprišiel.

V cieli každého čakalo odčipovanie, vyfasoval minerálku, bagetu a keksík (či čo to bolo...).
Postavil som sa so radu na umytie biku. Bola tu len jedna hadica so slabým prúdom, čakal som asi pol hodinu. Napriek tomu, minulý rok nebolo nič také, takže každý pokrok sa cení. Kto vie, možno o rok budú už dve hadice " title=". Bike som zložil do auta, zjedol proviant, vymenil oblečenie a išiel som do priestoru cieľa. Pre pretekárov bolo pripravené ešte pivo, resp. kofola a cestoviny. Komu bolo málo, ešte si mohol kúpiť cigánsku alebo guláš.

Kellys Greenbike Tour
Celkovo bola v cieli výborná atmosféra. Vyhrávala kapela (tuším whatever(?)), a medzi cyklistami bola čulá vrava. Niektorí okukovali novú kolekcie bicyklov Kellys, iný pozerali stánky BBB, Castelli, Garmin, Penco a iných. Po kapele vystúpili Old School Brothers, ktorí dostali dav do varu. Ľudia stáli a tlieskali. Sú fakt dobrí... Okolo amfiteátru sa preháňali deti na malých bicykloch, ktoré mali tiež svoju súťaž. Milé, že organizátori mysleli aj na drobizg, prípadne na rodiny cyklistov, ktoré čakali na tých svojich. Deti dostali ceny, všetky dostali diplomy a mali aj detskú tombolu. Potom nasledovali ceny pre dospelákov a tradičná tombola.

Celkovo podujatie hodnotím veľmi dobre. Trať bola excelentne značená, nechýbali regulovčíci a vďaka mokru bolo na trati aj menej turistov. Atmosféra v cieli výborná, minuloročné problémy s jedlom sa neopakovali. Vďaka patrí Lacovi za značenie, chlapcom z Greenbiku a všetkým ktorí sa podieľali na tomto skvelom podujatí. Trate 31 a 73 km a 620 cyklistov, ktorí aj napriek mokru sa rozhodli zašportovať si. Dovidenia o rok!

Foto © tmax

Diskusia
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=6&t=16311&st=0&sk=t&sd=a&start=660

Výsledky
http://www.vos-tpk.sk/2009/greenbike09.pdf

Fotky
http://www.kellysgreenbiketour.sk/index.php?src=sk/galeria/2009
http://picasaweb.google.com/pajoncsek/20090822_KellySGreenBikeMaraton#
http://pbphoto.sk/fotky/sport/Kellys_grenn_bike_tour_2009/album/index.html
http://picasaweb.google.com/jammin006/KellysGreenbike2009#
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Unboxing: Kellys Hacker 70 29'' - slovenský XC hardtail

Výkonnostne orientovaní jazdci, ktorí vedia oceniť jednoduchosť a všestrannosť bicykla s „pevným zadkom“, by nemali preskočiť ponuku slovenského výrobcu Kellys.
Video: Kellys Gate 90 - univerzálny spoločník

Video: Kellys Gate 90 - univerzálny spoločník

Hardtail je bicykel, na ktorom začínal takmer každý biker, a tie dnešné ponúkajú veľmi zaujímavý mix vlastností za slušné peniaze.
Test: Kellys Gate 90 - univerzál na každú situáciu

Test: Kellys Gate 90 - univerzál na každú situáciu

Hardtail je bicykel, na ktorom začínal hádam každý biker, a tie dnešné ponúkajú veľmi zaujímavý mix vlastností.
keyboard_arrow_up