Doplnky, ktoré využijete pri športovej jazde

Intenzívny výjazd. To je synonymum pre enormnú spotrebu energie a vysoké nároky na materiál bicykla. Avšak vďaka správnym doplnkom si ho môžete bez problémov vychutnať.

Rex Race Day


Pri vašom výjazde potrebujete ochranný prostriedok, ktorý nanesením vytvára aerosólový, fluórkarbónový povlak a odoláva nepriazni počasia a extrémnym podmienkam. Nemaže, ale pri aplikácii na už lubrikovanú pohonnú sústavu chráni jej činnosť a znižuje trenie a hluk. Balenie s rozprašovačom v objeme 85 ml vystačí na 5-6 aplikácií a je vhodný pre všetky disciplíny cyklistiky. Cena tohto produktu je na úrovni 80 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Powerbar Caffeine Boost


Okrem sacharidov alebo solí je potrebné do tela dostávať aj iné zložky - hlavne počas intenzívnych výjazdov. Kofeín pôsobí priaznivo pri nabudení organizmu, aj pri vytrvalostných aktivitách, čo ocení každý unavený cyklista. Powerbar Caffeine Boost obsahuje 25 ml tekutého obsahu, zloženého z 200 mg kofeínu z extraktu z guarany a čaju maté. Užíva sa najmä pred a počas tréningu. Cena tohto produktu je na úrovni 3 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

BBB BSB-54 Toolpack


Vyhnúť sa defektu je ťažké a počas výjazdu to môže znamenať stratu cenných minút, ktoré nevenujete jazdeniu ale riešeniu technického problému. S praktickým organizérom pod sedlo alebo na rám od BBB, ktorý ukrýva okrem priestoru pre náhradnú dušu aj náhradnú bombičku a multifunkčné náradie, vás už takáto nepríjemnosť nezaskočí. Navyše si doň môžete vložiť aj cennosti. Cena tohto produktu je na úrovni 43 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Lezyne Tubeless CO2 Blaster


Minimalistické rozmery sady od Lezyne sú pravým pomocníkom cyklistu. Už na prvý pohľad ide o prostriedok pre riešenie defektov bezdušových systémov a ich opravu. Súprava 2v1 obsahuje CO2 pumpičku, 2x bombičku CO2 a náhradné knôty spolu s oceľovým výstružníkom, ktorým vyfrézujete otvor a zalepíte poškodený plášť. Pumpička disponuje regulátorom tlaku. Uchytenie je možné na ráme bicykla. Cena tohto produktu je na úrovni 50 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

OTE Energetický gél s kofeínom


Energiu pri vysokom výkone je potrebné dopĺňať v primeranej forme, napríklad aj energetickými gélmi. Tie od OTE obsahujú sacharidy a elektrolyty s neutrálnym Ph a nezaťažujú váš žalúdok. Ako bonus je tu pridaný aj kofeín. Vyrobené sú z ovocných koncentrátov, čím sú vhodné aj pre vegánov. Obal disponuje otváraním Dual Delivery. Na výber sú príchute citrón a limetka či čierne ríbezle. Cena produktu je na úrovni 3 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Veloskin Chamois Cream


Chamois Cream vytvára vrstvu medzi vami a sedlom a tak bráni treniu. To je jeden z najväčších problémov nás cyklistov. Patentovaná receptúra je plná aminokyselín, minerálov a vitamínov, ktoré upokojujú vašu pokožku a bránia množeniu baktérií na tomto citlivom mieste. Krém má jemnú vôňu pomarančového kvetu a bergamotu. Na rýchle vstrebanie sa používa pri výrobe bambucké a kakaové maslo. Cena produktu je na úrovni 17 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Kompava ArgiNO Drink


Správnou voľbou nápoja pred výjazdom aj po tréningu dosiahnete maximálny výkon. ArgiNO Drink vďaka svojmu zloženiu odďaľuje únavu, zabezpečuje prísun živín do organizmu, buduje, rysuje a regeneruje svalstvo. Ide aj o prekrvenie svalstva a umožnenie až 8-hodinového „pump“ efektu. Výhodné balenie v 350 g množstve na 32 dávok je dostupné v 3 príchutiach - jahoda, limetka s jablkom a kiwi. Cena produktu je na úrovni 34 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

KMC reťaz X12


Okrem ochrany pohonu je pre správny výkon potrebná aj voľba vhodnej reťaze. KMC X12 svojou kvalitou ponúka dlhú trvácnosť a nízku hmotnosť. Štruktúra článkov X-Bridge umožňuje hladké radenie a montáž s rýchlospojkou Missing Link. Kompatibilná je so všetkými majoritnými systémami SRAM, Shimano a Campagnolo s 12 rýchlostnými kazetami. Celkový počet 126 článkov váži 268 gramov. Cena tohto produktu je na úrovni 40 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

PTN Rokkline


Vložky do plášťov sú populárne najmä kvôli možnosti pokračovať aj keď pri výjazde narazíte na defekt pneumatiky. PTN Rokkline sú vyrábané z technopolyméru s konštrukciou uzatvorených komôr. Sú kompatibilné s každou veľkosťou ráfika bez potreby ho nejako upravovať. Dostupné sú vo viacerých veľkostiach. Ak vás často trápia defekty, tak vložky do plášťov vám môžu pomôcť. Cena produktu sa pohybuje na úrovni 70 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Tubolito S-Tubo MTB


Na bicykloch sa snažíme ušetriť každý gram. Ak vozíte duše, tak očakávate, že nebudú vážiť veľa. Celková hmotnosť duší od Turbolita vo verzii S-Tubo je na úrovni 82 gramov. Sú odolné proti precvaknutiu. Oproti klasickej duši je odolnejšia a ako bonus tu máte spomínanú nižšiu hmotnosť. Tenšia stena umožňuje lepšiu skladnosť a tak sa vám zmestí do kapsičky, batohu či dokonca vrecka nohavíc. Cena sa pohybuje na úrovni 31 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up