Servisné náradie – čo by vám nemalo chýbať

Ak budete potrebovať utiahnuť uvoľnenú skrutku, vymeniť niektorý z komponentov alebo vyriešiť aj trochu vážnejší technický problém, s týmto náradím to zvládnete.

Most F8 Premium

bike-naradie
Ako už názov napovedá, toto je prémiové náradie a ukrýva v sebe 21 šikovných kúskov. Vyrobený je z chróm-vanádiovej ocele, vďaka ktorej sa môžete spoľahnúť na kvalitu. Nájdete tam imbusové aj torx kľúče, dva skrutkovače, nitovač na reťaz a dokonca aj otvárač na fľaše. Celé náradie môžete vložiť do puzdra, vďaka ktorému ho ľahko zmestíte do vrecka v drese. Malé náradie, ale veľký pomocník na výjazdoch. Cena sa pohybuje okolo 55 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

BBB BTL-112 Driveset

bike-naradie
Srdcom každého bicykla je pohon a o ten sa treba aj náležite starať. Aby ste sa mohli počas výjazdu spoľahnúť, že všetko je v poriadku, treba čas od času spraviť dôkladný servis. V praktickom púzdre nájdete zabalené všetky potrebné kľúče na servis pohonu vášho bicykla. Servisný kľúč s piatimi nástavcami, kľúč na misky stredového zloženia, kľúč na kazetu. Navyše imbussové kľúče 8 a 10 mm. Cena sa pohybuje okolo 76 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Park Tool kufor na náradie

bike-naradie
Máte vo svojej dielni veľké množstvo náradia a neviete ho efektívne uskladniť? Park Tool prináša kufor na lepšiu organizáciu a uskladnenie nástrojov. Štandardne je v kufri uložená sada PK-63 a tento kufor sa dá kúpiť samozrejme aj so spomínanou sadou. Kufor je vyrobený z plastu a zatváranie je na dve oceľové pracky. Hmotnosť je na úrovni 3,5 kilogramu a vo vnútri nájdete aj vloženú poličku s priehradkami. Cena sa pohybuje okolo 93 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Multikľúč Y Imbuss

bike-naradie
Ak je pre vás veľká sada zbytočná a stačí vám len občas niečo malé dotiahnuť či opraviť, tak si vystačíte s trojramenným multikľúčom v tvare Y. Nájdete na ňom imbusáky veľkosti 4 a 5 mm, ktoré sú pri servise bicyklov asi najpoužívanejšie. Navyše je tento multikľúč doplnený aj torx kľúčom 25 mm, aby vás ani tieto hviezdicové skrutky neprekvapili. Niekedy totiž vie hobby servisáka zaskočiť fakt, že nemá kľúč s týmto tvarom. Cena sa pohybuje okolo 9 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Retainer and Spanner Set PRO

bike-naradie
Set, ktorý je elegantne uložený v kufríku od anglickej značky Weldtite. Je to značka zameraná na výrobu dielenského vybavenia a v tejto oblasti sa vypracovali na špičku. O tom svedčí aj tento set sťahovákov stredového zloženia. Povedzme si na rovinu, to už je servisný zásah, do ktorého sa pustí len skutočný domáci kutil. Ak teda nevyužije služby profesionálneho servisu, tak s touto sadou by ste to mali zvládnuť bez problémov. Cena sa pohybuje okolo 113 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

SKS Tom

bike-naradie
Slogan značky hovorí za všetko – kto je pripravený, nie je prekvapený. 18 funkcií v jednom multináradí obsahuje imbusové a centrovacie kľúče, dve montážne páky, plochý aj krížový skrutkovač. Nechýba torx kľúč, a navyše tam nájdete aj rozťahovač brzdových doštičiek. Nitovač reťaze vám pomôže v tých najhorších prípadoch a keď všetky servisné úkony dokonale zvládnete, môžete použiť otvárač na fľaše. Cena sa pohybuje okolo 25 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov PR článok

Kvalita, spoľahlivosť a dostupnosť - výber produktov

Pre mnohých z nás je cyklistika sezónnym koníčkom či alternatívnym spôsobom prepravy. Vtedy je údržba a servis hlavne o nižších výdavkoch. Čo by vás mohlo zaujať?
Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci PR článok

Servisné doplnky - drobnosti, aj veľkí pomocníci

Ak sa chystáte zazimovať bicykel alebo len potrebujete doladiť nastavenia a detaily po sezóne, pozrite sa s nami, čo by sa mohlo zísť v domácej servisnej výbave.
Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy PR článok

Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy

Záver sezóny je ideálny čas na obmenu komponentov na bicykli. Nemusí ísť však iba o „spotrebáky“, určite poteší aj nejaký ten upgrade.
keyboard_arrow_up