Maziva do extrémnych podmienok

Jesenné a samozrejme skoré zimné obdobie je časom, kedy sa neraz všetky živly prírody stretnú v boji proti pohodovému výjazdu. A základom "úspechu" je aj správny výber maziva.

Force Extreme


Jednoduché namazanie reťaze zabezpečí olej Force Extreme v kompaktnom balení v podobe spreja. Jeho zloženie je určené do náročných podmienok, kedy nedokážete pohonnú sústavu chrániť od blata, vody a iných nečistôt. Dobre vteká do všetkých záhybov reťaze a zároveň chráni pred koróziou. Svoju funkciu plní univerzálne či už na cestných alebo horských bicykloch. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 6 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Weldtite TF2 Extreme Wet


Výrobca Weldtite ponúka mazanie pod menom TF2 Extreme Wet, ktorého základom sú syntetické oleje s prímesami, ktoré súčasne chránia reťaz a zároveň znižujú trenie. Vďaka odolnosti voči vode vydrží aj pri umývaní bicykla. Minimalistické balenie ho predurčuje do každej garáže a na cesty, najmä ak očakávate premenlivé podmienky. Dodávaný je v 125 ml balení. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 6 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

BikeWorkx Chain Star


Chain Star je biele mazivo v spreji, ktoré vďaka pridaným aditívam pekne vniká do priestorov reťaze, kde vytesňuje vlhkosť, maže celú plochu reťaze a taktiež chráni kovové časti pred koróziou. Vhodný je pre všetky druhy bicyklov - cestné, trekingové či horské - kdekoľvek sa s nimi vydáte. Balenie v objeme 400 ml je dostatočnou dávkou na dlhodobé užívanie. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 12 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Shimano Wet Lube


Výrobca pohonov Shimano sám vie, aké náročné je v nepriaznivých podmienkach zachovať reťaz čistú a zároveň namazanú. Práve k tomuto účelu je vyrobený Shimano WET Lube. Ide o syntetické mazivo pomáhajúce vďaka svojej vyššej viskozite odolávať náporu vody. Tak budete ochránení pred koróziou. Súčasťou 100 ml balenia je aj uzáver v podobe dávkovača priamo na reťaz. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 6 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Cyclon Bike Care Wet Lube


S obsahom P.T.F.E. prídavku sľubuje Cyclon Bike Care dlhotrvajúci účinok, rovnako ako aj jednoduchú aplikáciu. Jeho použitie je všade tam, kde hrozí nadmerné namáhanie - napr. pri horských bicykloch, BMX alebo aj motocykloch. Navzdory svojej odolnosti voči vonkajším vplyvom nevytvára mazivo lepivú vrstu na povrchu. Dodávané je v 125 ml alebo 625 ml balení. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 11 €. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Rex Black Diamond Chain Lube


Bezriedidlové, vysokofluórové mazivo na reťaz Rex Black Diamond sa vyznačuje receptúrou pre nízke trenie, znížené opotrebenie a odolnosť voči dažďu. Black Diamond je názov pre grafénové nanočastice, ktoré sa vmiešavajú do maziva. Ideálne je tak predovšetkým na súťažné a výkonnostné podujatia, počas akéhokoľvek ročného obdobia, do suchých alebo vlhkých podmienok. Cena tohto produktu sa pohybuje na úrovni 40 € za 30 g balenie. Viac informácií získate na tomto odkaze.

Pre kompletné informácie o produktoch, prosím, navštívte stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia PR článok

Oblečenie do horšieho počasia - vietor a dážď ťa nezastavia

Jeseň, to nie sú len padajúce listy a romantika babieho leta. Neodmysliteľne k nej patrí aj horšie počasie a do toho je potrebné sa náležite obliecť.
Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu PR článok

Oblečenie do vetra a chladu - nedaj chorobe šancu

Zimné obdobie mnohí označia ako ideálne na to, aby človek po výjazde ochorel. No dobre zvolené oblečenie spraví obrovský rozdiel a prinášame opäť niekoľko tipov.
Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Ako si poskladať oblečenie pre celoročné jazdenie

Začali ste s cyklistikou a radi by ste komfortne jazdili aj vtedy, keď sa ochladí či keď spadne pár kvapiek dažďa? Dnes vám skúsim poradiť, ako si dať dokopy výbavu, ktorá bude dostatočne univerzálna pre širokú škálu teplôt.
keyboard_arrow_up