Získajte dostatok sily s elektro kolekciou Giant 2020

Významný počet modelov v ponuke Giant v tomto roku zastáva aj elektro kategória. Od mestkých cez gravel až k horským. Výber je už na každom jazdcovi.

Japonský výrobca dokáže pokryť azda každú disciplínu bez rozdielu. Rovnako sa mu to darí aj v segmente s doplnkom elektrifikovanej pohonnej jednotky, ktorá je vo veľkej časti označovaná ako Giant SyncDrive. Je to spojenie výrobkov Yamaha so značkou Giant. Základnými rozdielmi medzi SyncDrive Sport a o čosi vylepšenou SyncDrive Pro je podpora až piatich režimov, o 380 g nižšia hmotnosť a 13 % redukcia veľkosti Pro voči Sport. Pro navyše dokáže odpovedať na podnet jazdca v intervale 190 ms, zatiaľ čo u Sport ide o 500 ms. Obe ale ponúkajú až 80 Nm točivého momentu a výkon 250 W.

Na výlety či do mesta pohodlne a ekologicky

Snáď najneutrálnejším miestom pre elektrobicykle je mesto. Do práce, na nákup či len pri potrebe prepraviť sa rušnými ulicami dokážete ušetriť nielen čas, ale aj svoje nervy. Navyše, ak sa vám zachce vyraziť na poobedný či aj celodenný výlet, s týmito strojmi sa dostanete na nové miesta s ľahkosťou.


K tomu vám dokáže dopomôcť napríklad pohodovo ladený Explore E+, ktorý sa nestratí ani v mestskej džungli. Jeho charakteristickými črtami je niekoľko užitočných prvkov ako napríklad zadný nosič, blatníky či svetlá (okrem Explore E+ 4).

S prednou odpruženou vidlicou so 60 mm zdvihu vás neprekvapí akýkoľvek výmoľ a vďaka 28“ kolesám s 45 mm plášťami bude cesta rýchlo ubiehať. V trojici prevedení, ktoré sa ešte delia na dámsky a pánsky typ spracovania rámu, sa uspokojil motor Giant SyncDrive so 400, respektíve 500 Wh batériou. Cena začína od 2 150 €.


Aj keď je to univerzál, ako predchádzajúci mestský bojovník, má svoje špecifické pomenovanie - gravel. Revolt E+ Pro je karbónovým strojom, ponúkajúcim pohodlie, ale aj výkon. Poľné a šotolinové cesty prebrázdite na 28“ kolesách s 45 mm plášťami, k čomu vám dopomôže motor Giant SyncDrive Pro Yamaha s až 80 Nm a 375 Wh batériou, ktorá je integrovaná v spodnej rámovej rúrke. Cena je 4 100 €.

Les je miestom pre pokoj, ale aj pre radosť

Keď vám sily nestačia, ale predsa sa chcete previezť medzi stromami na obľúbených zvážniciach, vtedy sa hodí model Fathom E+. Vďaka jeho zaujímavému spracovaniu a unvierzálnosti disponuje až päticou vyhotovení. Po dvoch 29“ a 27,5“ a jednom juniorskom.


Hliníkový zástupca Fathom E+ je, ako bolo spomenuté, dostupný v 29“ a 27,5+“ prevedeniach, ktoré sa ešte v rámci výbavy líšia na tri stupne. Hlavným rozdielom okrem veľkosti kolies sú aj použité plášte - v prípade 27,5“ kolies ide o širšie, až 2,6“ pneumatiky pre dostatok istoty.

Výbava je skôr orientovaná na základné komponenty a jednoduchosť, na čele so 120 mm vidlicou. Čo sa týka pohonnej jednotky, ide o rovnaký model Giant SyncDrive Sport s 250 W. Odlišnosť nájdeme vo veľkosti kapacity batérie medzi 400 a 500 Wh. Cena začína od 2 299 €.


Verzia Fathom E+ Pro je vyrobená už z ľahšieho hliníka Aluxx Sl. Nechýba taktiež rozdelenie na 29“ a 27,5+“ kolesá. Tri stupne výbavy pre 29“ a dva v rámci 27,5+“ ponúkajú jednoprevodníkové sady od Shimano Deore, SLX alebo SRAM SX. V najvyšších variantoch je prítomná vidlica RockShox s 35 mm nohami či teleskopická sedlovka. Označenie Pro sa odráža aj v použitom motore, ktorým je Giant SyncDrive Pro s 500 Wh batériou.


Aby s vami deti stíhali aj počas dlhých výjazdov, podnietiť ich môžete modelom Fathom E+ Junior. Ide o jednoduchý bicykel s až 100 mm vidlicou, 9-rýchlostnou sadou Shimano Deore a 26“ kolesami. Energiu dodáva motor Giant SyncDrive Sport v spolupráci so 400 Wh batériou. Cena je 2 100 €.


Presunieme sa do hravejšieho prostredia trailového jazdenia. Tu tróni celoodpružený hliníkový model Stance E+ v 27,5+“, ale aj 29“ verzii. Základom je rám z odľahčeného Aluxx SL hliníka pre 130/120 mm zdvihu. V oboch rozmeroch kolies je na výber z dvoch verzií, ktoré sa spoliehajú na sady Shimano Deore, SLX 1x12 či SRAM SX Eagle.

Tri zo štvorice modelov disponujú aj teleskopickou sedlovkou pre umocnenie zážitku. Ak ide o pohonnú jednotku, tou je pre 27,5+“ verzie Giant SyncDrive Sport a pre 29“ SyncDrive Pro, všetky s 500 Wh batériou. Cena začína od 3 200 €.


Ešte o niečo viac zdvihu prináša modelový rad Trance E+ Pro. Hliníkový rám z Aluxx Sl je prítomný aj na tomto stroji. Kto čakal veľké kolesá, dočkal sa ich v podobe 27,5+“ robustných, a predsa agilných kúskov.

Zdvih sa zastavil na hodnote 150 mm a teleskopická sedlovka je už nutnosťou. Za zmienku stojí aj použitie sád SRAM X01 Eagle a Shimano XT 1x12. Motor je, samozrejme, Giant SyncDrive Pro s 500 Wh batériou. Cena začína od 4 000 €.


Posledným, ale určite nie menej zaujímavým, je Reign E+ Pro. Enduro mašina na ktorýkoľvek trail s doplnkom energie v podobe Giant SyncDrive Pro je zbraňou veľkého kalibra. Hliníkový rám Aluxx SL so 170/160 mm zdvihu, 27,5+“ kolesami a teleskopickou sedlovkou je tým správnym riešením, ak milujete zjazdy. Rám je na to uspôsobený aj vďaka 64,5-stupňovému hlavovému uhlu, či plášťom Maxxis Minion v šírke 2,6“. Cena začína od 4 970 €.

Viac informácií o dostupnosti a kompletných špecifikáciách nájdete na stránke výrobcu.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 – výkonný a zábavný ebike

Zažite rýchlosť v stúpaniach a úsmev na tvári dolu trailom. Pokojne aj niekoľkokrát po sebe. Dostatok výkonu a jazda plná zábavy sú hlavné rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: Giant Stance E+ 2 – „elektroparťák“ na traily

Unboxing: Giant Stance E+ 2 – „elektroparťák“ na traily

Výkonný motor, ľahké ovládanie a citlivé odpruženie posunú vaše hranice jazdenia, zábavy a dobrodružstva na úplne novú úroveň. My sa teraz pozrieme na to, ako je bicykel vybavený.
Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen patria medzi veľmi úspešné modely v rámci segmentu ebikov. Na sezónu 2023 prichádzajú s viacerými vylepšeniami, ktoré z nich môžu spraviť doslova bestsellery. Ktoré to sú?
keyboard_arrow_up