Novinka: Canyon predstavuje druhú generáciu E-MTB a uvádza Grand Canyon:ON

V posledných týždňoch sa s novinkami na poli horských elektrobicyklov roztrhlo vrece. Výnimkou nie je ani Canyon, ktorý si pripravil hneď dve.

Rok 2018 znamenal pre Canyon vstup do novej éry - do éry elektrobicyklov. Na samom počiatku stál Spectral:ON, pripravený vymiesť všetky obľúbené traily. Nedlho po ňom nasledoval ďalší revolučný model, Neuron:ON. Teraz pre tohto nemeckého výrobcu prichádza ďalší krok vpred. Presnejšie povedané, sú nimi až dve novinky. Okrem nového Grand Canyon:ON, ide aj o pretvorenie doterajšieho konceptu elektrobicyklov Canyon. Od tejto chvíle budú všetky vybavené plne integrovanou pohonnou jednotkou.


Tak ako aj „nemotorizovaný“ Grand Canyon, Grand Canyon:ON je hardtail pre jazdcov všetkých podôb. Zakladá si na robustnom ráme z hliníka s označením 6061 a najvýkonnejššom motore Shimano Steps E8000. Motor a batéria BT-E8035 sú plne integrované do spodnej rámovej rúrky, čím sa zaručí čistý a elegantný vzhľad. V prípade dobíjania batérie ju je možné vyňať prostredníctvom kľúča, alebo doplniť jej kapacitu bez potreby vyberania z rámu, a to s pomocou zástrčky v sedlovej rúrke. Toto však nie je konečný zoznam integrovania.

Ďalším krokom bolo efektívne umiestnenie tlačidla pre zapnutie/vypnutie motora do oblasti hornej rámovej rúrky s adekvátnym dosahom jazdca. Taktiež je možné využiť USB-C port pre nabíjanie potrebných zariadení, akým je mobil alebo hodinky. Novinkou je aj kombinácia riadidiel a predstavca, vyvinutých v spolupráci s Canyon, umožňujúc viesť kabeláž displeja motora priamo cez ich vnútro. V neposlednej rade neopomenieme ani prípravu v zadnej stavbe pre montáž stojana - pri každodennom používaní ho zaiste využijete.


Všetko ale nie je len o vzhľade. Funkčnosť podtrhuje zaujímavá škála vychytávok modelu Grand Canyon:ON. Vďaka Size Split (prispôsobení priemeru kolies veľkosti rámu), si jazdci môžu vychutnávať konzistentnú flexibilitu ovládania naprieč celým spektrom veľkostí rámu. 27,5“ kolesá sú osadené na XSS, zatiaľ čo 29“ priemer dominuje u M, LXL veľkostiach.

Aj napriek vyššej hmotnosti sa nemusíte obávať o istotu z jazdy. Výkonné 4-piestové brzdy s 203 mm kotúčmi (180 mm zadným v prípade XS a S) tak ponúknu dostatočnú dávku brzdnej sily. Ani strmšie výjazdy nebudú problémom so sedlom Canyon SD:ON, ktoré disponuje predĺženou zadnou časťou, získate oporu kdekoľvek budete.


Dostatok gripu zabezpečujú aj 2,6” plášte Schwalbe Nobby Nic, rovnako ako aj 120 mm zdvihu (v prípade XS 100 mm). Dôležitým údajom je okrem položeného, 67 stupňového hlavového uhla aj strmší, 74 stupňový sedlový uhol. Celkový obraz tohto všestranného bicykla podtrhuje aj 60 mm predstavec so 740/760 mm riadidlami.



Model Grand Canyon:ON je dostupný na stránke značky Canyon od dnes v troch verziách: 8.0, 8.0 WMN a 9.0. Cena jednotlivých vyhotovení je od 2 799 € do 3 299 €.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde PR článok

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde

Canyon na tento rok kompletne inovoval svoju ponuku horských elektrobicyklov. O ktoré modely ide? V čom sa líšia oproti predchodcom? Ako sú vybavené?
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste PR článok

Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste

E-bikov je dnes na trhu nepreberné množstvo. Nový Rift Zone E má však niečo, čo konkurencia dlhodobo ignoruje.
keyboard_arrow_up