Kellys 2020 – modely pre každého horského cyklistu

Kellys sa už dlhodobo radí k výrobcom, ktorí sa dokážu adaptovať na rôznorodé podnety zo sveta cyklistiky – a tým myslíme trendy, akými sú enduro, trail či dokonca elektrobicykle.

Ako už tradične, aj Kellys delí svoju ponuku do niekoľkých prehľadných a logicky usporiadaných celkov. Podstatným rozdielom medzi jednotlivými skupinami je ich využitie a teda aj špecifikácia či geometria bicyklov. Od pohodových alebo výkonnostných cross-country verzií, cez zábavné trailové a enduro bicykle, až k agresívnym zjazdárskym modelom. Chýbať nebude ani elektro séria a to s početným zastúpením. Výber je už len na vás.

Elektro – svet ako na dlani

Inovácie a technologický pokrok sa uplatňujú aj v cyklistickom priemysle. Dôkazom toho je celá škála bicyklov Kellys s dodatočným motorom, nazývaných aj elektrobicykle.


V tomto smere môžeme v ponuke nájsť dvojicu odlišných zameraní. V prvom rade ide o klasické hliníkové hardtaily, avšak s nádychom pohodlnejšieho a univerzálneho poňatia jazdenia. Pod týmto pojmom sa skrýva využitie aj teleskopickej sedlovky (pri najvyšších vyhotoveniach), širších plášťov – 2,35“ a uvoľnenej geometrie so 67,5 stupňovým hlavovým uhlom a 120 mm vidlicou.


Ani tu sa delenie nekončí. Myslelo sa totiž aj na rozdielnosti vo fyziognómii tela ženy a muža a výsledkom je model Tayen, určený pre dámy. Až 11 verzií, s 29“ ale aj 27,5“ kolesami, doplnené aj verziou so zadným nosičom, blatníkmi a svetlom, sú dostatočným spektrom pre správny výber. V závislosti od verzie sú bicykle vybavené motormi Panasonic GX0 s až 90 Nm a 504 Wh batériou, alebo Shimano Steps E7000 so 60 Nm a až 630 Wh batériou. Cena začína od 1 999 €.


Obdobne je tomu aj v prípade pánskych modelov, zjednotených pod názvom Tygon. Výbava sa v mnohom zhoduje s radou Tayen, čo sa potvrdzuje pri motoroch Panasonic, avšak s doplnkom vyššej verzie Shimano E8000 a taktiež 630 Wh batérie. Cena začína od 1 999 €.


V prípade celoodpruženého segmentu už „ide do tuhého“. To znamená, že hodnoty nového celoodpruženého modelu Theos narastajú - a to v oblasti zdvihu, ktorý sa vyšplhal na 150/150, respektíve 160/150 mm. Ani v jednom prípade nechýba teleskopická sedlovka, batéria s kapacitou 630 Wh a minimálne 10 rýchlostná sada. Šírka plášťov sa taktiež dostala až na číslo 2,6“ čo je zárukou správneho gripu a dostatku pohodlia, kdekoľvek budete. Celkovo 5 spracovaní začína na cenovke 3 599 €.

Cross-country – od hliníka až ku karbónu

Staré známe porekadlo hovorí, že rozmer 26“ je mŕtvy. Nuž, v prípade tejto sekcie mu budeme musieť protirečiť. Kellys využíva možnosť a účelnosť aj týchto „malých“ kolies a radí ich do svojej ponuky, predovšetkým v rámci cenovo dostupnejších bicyklov.


Doslovne bránou do pretekárskej cyklistiky je Gate, v prípade ktorého nájdeme okrem dvoj, už aj jednoprevodníkovú sadu s 10, ale aj 12 prevodmi. Premeny sa dočkal aj rám, označený prívlastkom Dynamic RRC, s agresívnejším, 69,5 stupňovým hl. uhlom. Nechýbajú pevné osy a rýchle plášte Schwalbe Rapid Rob. Cena začína od 949 €.


Najväčším tromfom v oblasti XC je Hacker, výhradne s 29“ kolesami a karbónovým rámom a 12-rýchlostnou sadou sa radí k špeciálom pre výkonnostných cyklistov. Už 69 stupňový hl. uhol korešponduje so 100 mm zdvihu a v prípade najvyššej špecifikácie aj s teleskopickou sedlovkou. Víťazstvo je na dosah. Cena začína od 1 699 €.

Trail – užívajte si každý chodník naplno

„Viac zdvihu“ je často synonymom k „viac zábavy“. V prípade trailových modelov Gibon a Thorx sa niet čomu čudovať.


Prvý spomínaný, Gibon, je hardtailom s hliníkovým rámom, avšak už výhradne s 27,5“ kolesami a vo väčšine prípadov aj s teleskopickou sedlovkou. Zdvih narástol až na úroveň 120, resp. 130 mm. S tým sa spája aj 67 stupňový hl. uhol pre agresívnejšie jazdenie. Tri verzie vám dajú na výber medzi odlišnými osadeniami. Cena začína od 849 €.


Naopak celoodpružená verzia trailového stroja, Thorx, sa popýši 5 verziami s dvomi 27,5“ vyhotoveniami. Samozrejmosťou sú široké riadidlá a krátky predstavec, výlučne teleskopická sedlovka a položená geometria. Čo sa týka zdvihu, ten sa zastavil na hodnote 150/140 mm. Odolnejšie sú aj plášte či kolesá. Cena začína od 1 999 €.

Enduro – nebojte sa pustiť si to

Snáď najrýchlejšie sa rozširujúca kategória horskej cyklistiky je oprávnene obľúbená. Veľa adrenalínu a stále možnosť jazdiť celý deň kdekoľvek sa vám zachce, hrajú v jej prospech.


Kellys stavia na osvedčenú klasiku, Swag v troch verziách. Ich spoločnými menovateľmi sú 27,5“ kolesá, až 170 mm vpredu a vzadu, a robustnosť v podobe 2,35“ plášťov Schwalbe Hans Dampf či hliníkového rámu. Nezabudlo sa ani na teleskopickú sedlovku či 780 mm riadidlá. V najvyššej konfigurácii nájdete aj pružinový tlmič. Cena začína od 1 999 €.


Zjazd – oddajte sa gravitačnej sile


Výborné výsledky A. Rojčeka na Svetovom pohári v zjazde boli zásluhou aj samotného stroja, ktorý doviedol Adama do cieľa. Často sa diskutuje na tému veľkosti kolies v prípade tejto „gravity“ disciplíny. Kellys dal svojim užívateľom na výber: 2 verzie s 27,5“ kolesami a jeden s 29“. Svojský dizajn uchytenia tlmiča je osadený pružinovým tlmičom. K tomu sa pridáva sada plášťov Schwalbe Magic Marry, vidlica RockShox Boxxer a 10 rýchlostná sada Shimano Zee. Cena začína od 2 999 €.

Viac informácií o celkových parametroch bicyklov alebo o dostupnosti sa dozviete na stránkach predajcu Kellys.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen 2023 - nová generácia obľúbených ebikov

Kellys Tygon a Tayen patria medzi veľmi úspešné modely v rámci segmentu ebikov. Na sezónu 2023 prichádzajú s viacerými vylepšeniami, ktoré z nich môžu spraviť doslova bestsellery. Ktoré to sú?
Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Video: Kellys Theos a skúsenosti pretekára - toto všetko zvládne

Ako sa jazdí s unikátnym elektrobicyklom skúsenému pretekárovi? Prečo Kellys Theos rád využíva v tréningu?
Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024 PR článok

Pestrá španielska ponuka z Baskicka – Orbea 2024

Táto značka si nájde fanúšikov, ktorí radi bojujú proti sekundám, alebo potrebujú poriadny stroj do ťažkého terénu.
keyboard_arrow_up