Novinka: Canyon predstavuje vynovený Neuron:ON a Spectral:ON

Nemecký výrobca Canyon aj v roku 2020 prináša vylepšenú dvojicu elektrobicyklov, ktoré majú čo ponúknuť aj v náročnom teréne.

V dnešnej dobe už do značnej miery rozvinutá sféra elektrobicyklov nenecháva takmer žiadneho z výrobcov chladným. Ukážkou toho je aj prítomnosť celoodpružených modelov Neuron:ON a Spectral:ON. V súčasnej sezóne sa im dostalo viacerých zmien – v geometrii, ale aj v osadení. Pozrieme sa teda na ne jednotlivo, aby nám neušiel ani jeden detail.

bike canyon

Neuron:ON – celodenné výlety s ľahkosťou a pohodlím

Kto by si neprial takého dvojkolesového parťáka, ktorý dokáže držať krok počas celého dňa, vo výšľapoch či zjazdoch, neuberať na komforte jazdy a ešte naviac dodávať slušnú dávku sily? V tomto ohľade dominuje model Neuron:ON.

bike canyon
Charakteristickými znakmi sú predovšetkým hodnoty zdvihu, ktoré sú na úrovni 130 mm, čo je adekvátna dávka na akékoľvek dobrodružstvo. K tomu sa pridáva teleskopická sedlovka, široké, 2,6“ plášte, dva rozmery kolies, v závislosti na veľkosti rámu a jednoprevodníková výbava.

bike canyon
Čo je však nové? Prepracovania sa dostalo prednému trojuholníku, ktorý v roku 2020 nesie okrem plne integrovanej batérie aj integrovaný motor, čím vzniká tuhší a odolnejší celok. Tým sa taktiež zlepšila aj ovládateľnosť bicykla – zníženie centra ťažiska napomáha k stabilnejšiemu vedeniu stopy aj v exponovanom teréne.

bike canyon
Ak hovoríme o pohonnej jednotke, tou je vo všetkých variantoch Shimano Steps E8000, teda najvyšší model japonského výrobcu. Podľa informácií dokáže v Eco móde zvládnuť až 100 km. Len 2,8 kg motor ponúka v spojení s 504 Wh batériou až 70 Nm točivého momentu.

Zaujímavosťou je aj možnosť použiť energiu na nabíjanie mobilu či iných elektronických zariadení prostredníctvom výstupu USB-C.

bike canyonbike canyon

Ak ide o jednotlivé variácie, potom sa môžete tešiť na trojicu hliníkových rámov s odlišným osadením, avšak spoločnou charakteristikou. Dostupný Neuron:ON 7.0 je vybavený 12-rýchlostnou sadou Shimano SLX a kolesami RaceFace AR30. Súčasne je v ponuke aj dámska verzia s rovnakým osadením, pomenovaná Neuron:ON 7.0 WMN. Cena je jednotná, 3 599 €.

bike canyonbike canyon

S o čosi lepším osadením sa pýši Neuron:ON 8.0, s vidlicou Fox Rhythm 34 a tlmičom Float DPS alebo sadou Shimano SLX/XT. Hmotnosť je 23,4 kg (M), zatiaľ čo cenovka je na úrovni 3 999 €. Na najvyššej pozícii tróni Neuron:ON 9.0 s hmotnosťou pod 23 kg, za čo vďačí vidlici RockShox Pike Ultimate, sade Shimano XT a plášťom Schwalbe Hans Dampf a Nobby Nic 2,6“. Cena je 4 499 €.

bike canyon

Spectral:ON – ak sa nebojíte rýchlosti

Nebojte sa, vynovený Spectral:ON dokáže okrem slušného zrýchlenia ponúknuť aj dostatok istoty a brzdného účinku. Dôvodom pre to je karbónový predný trojuholník, ktorý nielenže celkovo redukuje hmotnosť až o jeden kilogram, ale rovnako navyšuje tuhosť. Ani tu nechýba úprava ťažiska smerom k povrchu trailu. Budete tak mať svoju jazdu vždy pod kontrolou.

bike canyon
Ďalšími charakteristickými vlastnosťami sú vyššie zdvihy, teda 150 mm na oboch koncoch, ale s inovatívnym prístupom použitia dvoch rozmerov kolies súčasne – vpredu 29“ a vzadu 27,5“ pri všetkých veľkostiach rámov. Spolu so 66,5 stupňovým hlavovým uhlom získate ešte položenejšiu pozíciu pre ešte agresívnejšie jazdenie.

bike canyon
Ani tu nechýba motor Shimano Steps E8000 s 504 Wh batériou, ktorá prináša energiu aj vášmu mobilu či svetlu cez USB-C port. Pomocníkom sú aj riadidlá s predstavcom, ktoré umožňujú vnútorné vedenie laniek a teda čistejší vzhľad a jednoduchosť.

bike canyonbike canyon

Tak ako Neuron:ON, aj Spectral:ON má v ponuke tri verzie, začínajúc so Spectral:ON CF 7.0, ktorý je osadený 12-rýchlostnou sadou Shimano SLX a kolesami RaceFace AR30 s 2,6“ plášťami. Myslelo sa aj na dámy, čoho výsledkom je identický Spectral:ON CF 7.0 WMN, avšak s upravenou geometriou. Cena je 4 599 €.

bike canyonbike canyon

Strednou cestou je Spectral:ON CF 8.0 s hmotnosťou pod 22 kg, vybavený odpružením Fox 36 Performance, sadou a brzdami Shimano XT. Cena je 5 599 €.

Najvyššiu špecifikáciu ponúka Spectral:ON CF 9.0. Zlatistá farba napovedá o prítomnosti značky Fox v najvyššej verzii Factory s úpravou Kashima. Sada Shimano XTR a karbónové kolesá Reynolds TR 309 E z neho robia raketu enduro jazdenia. Cena je 6 999 €.

Viac informácií o jednotlivých modeloch získate na stránke Canyon.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde PR článok

E-novinky Canyon - evolúcia v plnom prúde

Canyon na tento rok kompletne inovoval svoju ponuku horských elektrobicyklov. O ktoré modely ide? V čom sa líšia oproti predchodcom? Ako sú vybavené?
E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste PR článok

Predstavenie: Marin Rift Zone E - zábava na prvom mieste

E-bikov je dnes na trhu nepreberné množstvo. Nový Rift Zone E má však niečo, čo konkurencia dlhodobo ignoruje.
keyboard_arrow_up