MTBIKER a Častovský cyklookruh – užite si pohodu

Tento rok sme sa rozhodli podporiť aj akciu, kde nejde len o naháňanie sekúnd a prekonávanie vlastných limitov.

O tom, že máme u nás radi maratóny a preteky, vás asi presviedčať nemusíme, o čom svedčí množstvo reportov a videí z rôznych podujatí. Rovnako sme sa minulý rok rozhodli, viac angažovať pri organizácii a podpore, čoho výsledkom bol MTBIKER Novodubnický maratón. O ňom, ale ani o naháňaní minút na trati dnes písať nejdem...

Ja osobne sa na cyklistiku veľmi rád pozerám aj ako na výkonnostný šport, ale v podstate sa stále jedná o aktívne trávenie voľného času, o komunitu okolo a vo výsledku samozrejme o životný štýl. A tu nejde len o tréning, gramy, watty a pod. Vyraziť si s kamarátmi, so ženou, s deťmi a jednoducho mať pohodu pri jazdení. Práve to je pre mnohých najlepšia cyklistika a radi by sme podporili aj túto stranu mince. Ako?


MTBIKER Častovský cyklookruh

Akciou, ktorá spája pohodové atribúty jazdenia do jedného, je práve Častovský cyklookruh. Trochu symbolicky je to zase na opačnú stranu od nášho MTBIKER centra, ako je „Dubničák“. Jedná sa o cykloturistické podujatie, teda nesúťažné prejdenie vytýčenej a zabezpečenej trasy. Takže viete, kam máte ísť, môžete sa zladiť s kamošmi, manželkou alebo deťmi a samozrejme nechýba to hlavné – bufety a občerstvenie v cieli . Akurát s tým rozdielom, že si ich môžete oveľa viac vychutnať ako na pretekoch. Teda netreba rýchlo do seba tlačiť banány, hrozienka alebo kozmickú stravu ešte za jazdy.


Rovnako sa netreba ráno naháňať, aby ste stihli presnú minútu štartu – ten si môžete zvoliť podľa chuti v rámci určitého intervalu. No jednoducho pohoda a hlavne možnosť spoznať aj množstvo nových a rovnako naladených ľudí. Najlepšie pochopíte celú atmosféru z minuloročného reportu, ktorý písal Double.


„Takže, ak nemáte radi predštartovný stres, nechcete po kopcoch naháňať čas a v cieli padať v kŕčoch, ale naopak, chcete si vychutnať prírodu a popritom sa porozprávať aj s cudzími fanúšikmi cyklistiky v pohodovom bezstresovom tempe, je toto podujatie to pravé pre vás. Naopak si myslím, že je to aj pre tých, čo sa ešte boja ísť na maratón a chcú si vyskúšať, aké to je jazdiť na hromadnom podujatí a možno zistiť, že chuť pretekať je práve pre nich."

Našou úlohou ako partnera bude túto atmosféru ešte podporiť a doladiť tak, aby ste sa tu cítili čo najlepšie. Inak zázemie bude na lúke, neďaleko hradu Červený Kameň, ktorý tvorí dominantu okolia, takže bude, ako sa hovorí, na úrovni . Navyše z hlavného mesta je to sem kúsok.


Na výber budú celkovo 3 trasy v dĺžke 5 km, 22 km a 44 km, takže možností je viac než dosť a báť sa rozhodne nemusia ani začiatočníci alebo rodiny s deťmi. V cene je okrem štartovacieho balíčka, občerstvenia alebo tomboly aj darček pre prvých 600 zaregistrovaných. Všetky podrobnosti sa dozviete v našom kalendári.


Info k aktuálnej situácii

Keď sa pozriete na propozície, tak zistíte, že pôvodný termín, 06. 06. 2020, je zrušený a vieme prečo... Dátum sa totiž doladí podľa aktuálneho stavu, ktorý sa teraz dá ťažko predpovedať. Všetko sa samozrejme včas dozviete u nás, alebo môžete sledovať aktuálne novinky na Facebookovom profile BTC Častá.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Pozvánka: MTBIKER Častovský cyklookruh - pohoda na dvoch kolesách

Pozvánka: MTBIKER Častovský cyklookruh - pohoda na dvoch kolesách

Tradičná akcia pre všetkých malých aj veľkých nadšencov cyklistiky pripravuje ďalší ročník.
keyboard_arrow_up