Weldtite Pure - prispieť malou troškou

Množstvo obalov a jednorazových balení, ktoré sú súčasťou tak ekologického športu, akou je cyklistika, je často neúnosné. Avšak aj v tomto ohľade môžeme priložiť ruku k dielu...

Výrobca Weldtite sa zaoberá prevažne inovovaním a dodávaním čistiacich prostriedkov pre viaceré odvetvia, medzi ktoré patrí aj cyklistika. Ich doplnky pokrývajú všetko to, čo po alebo pred výjazdom budete potrebovať, aby ste pripravili svojho dvojkolesového parťáka na ďalší výlet. A tu netreba zabúdať ani na väčší, ekologický kontext, ktorý je prítomný aj pri takej jednoduchej aktivite, akou je čistenie bicykla.


Weldtite Pure Aluminium

Ak sa obzriete v garáži okolo seba a uvedomíte si, koľko rôznych plastových nádob využívate na uskladnenie odlišných čistiacich, mazacích, odmasťovacích a iných prostriedkov, možno vás zarazí aj skutočnosť, že každú z nich po jej vyprázdnení jednoducho vyhodíte. To ale nemusí byť nemenné pravidlo. Weldtite prišiel s myšlienkou, ktorá ho spája s množstvom iných, zodpovedných firiem: „Doplňte, opäť použite, redukujte.“ Snahou je znížiť plastový odpad a to formou dlhodobého nahradenia jednorazových fliaš za trvácne. V tomto prípade ide o Weldtite Pure Aluminium.


Ako ste už určite z názvu vytušili, plastový materiál nahrádza hliník. Fľaša sa tak stáva odolnejšia voči mechanickému poškodeniu a zároveň odoláva povestnému zubu času. Navrchu nádoby je osadený praktický rozprašovač, ktorý je možné jednoducho odšraubovať a doplniť obsah fľaše novou zmesou na čistenie.


V ponuke je teda samostatná fľaša v objeme 500 ml, ku ktorej si môžete dokúpiť Bio koncentrát Pure Bike Wash Concentrate, dodávaný v praktickej 200 ml veľkosti, z ktorej pripravíte až 2l zmesi. Ten nie je súčasťou balenia. Cena individuálne predávanej hliníkovej fľaše je 7,50 €, prípadne si môžete zvoliť balenie fľaše spolu s 200 ml koncentrátom Bike Wash za cca 13 €. Viac informácií ako aj jej dostupnosť nájdete na tomto odkaze.


Pre úplnú starostlivosť o bicykel je však dobré doplniť si svoju sadu aj o iné prostriedky, ktoré nielen čistia, ale súčasne udržujú dvojkolesový stroj v plnej funkčnosti. Teda, ak sa vám podarilo bicykel po výjazde aj náležite umyť, je vhodné dokončiť revitalizáciu aj aktívnym nanesením ochrany v podobe leštiaceho prípravku, akým je aj Pure Bike Protector. Jednoduchým nastriekaním a následným rozleštením vytvoríte na povrchu vrstvu, ktorá pomáha chrániť pred UV žiarením a vďaka ktorej je odstraňovanie nových nečistôt opäť o niečo jednoduchšie.


Práve v dnešných dňoch sa znovu ubezpečujeme o tom, že jeseň prináša množstvo zrážok. V takých prípadoch môžeme staviť na univerzálne mazivá, alebo siahnuť po špecificky ladených prostriedkoch, vhodných práve na ťažšie podmienky, kedy sa voda dostáva na povrch reťaze a eliminuje očakávaný hladký chod. Napríklad Pure Wet Lube v 100 ml balení vám vystačí na mnoho jázd a vďaka svojmu zloženiu nezmizne ani po prvom umytí bicykla. Vytvára tak ochranný plášť na povrchu hybných častí bicykla.


Obdobne je tomu aj v prípade pevne namontovaných častí, ktorých styčné plochy si vyžadujú dodatočné utesnenie a zakonzervovanie v podobe tuhších mazív, teda vazelínou. Tá dokáže odolávať nepriazni počasia počas desiatok jázd bez potreby zvýšenej pozornosti o jej stav. Komponenty, akými je aj stredové zloženie, šrauby, hlavové zloženie a iné ložiská na vašom bicykli, bude následne aj jednoduchšie demontovať. Ako sa hovorí: „Kto maže, ten jede!“.

Viac informácií o jednotlivých produktoch nájdete na stránke predajcu na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Test: Kärcher OC 6-18 Premium – už neumývajte bicykle v kúpeľni

Veľkorysé riešenie, ktoré má dostatočnú zásobu vody a výdrž batérie aj pre tých, ktorým pri umývaní záleží na detailoch.
Ako pripraviť a udržať bike pojazdný - tipy na výbavu PR článok

Ako pripraviť a udržať bike pojazdný - tipy na výbavu

Správna starostlivosť o bicykel vie jeho životnosť zásadne predĺžiť. Okrem pravidelného servisu k tomu patrí aj čistenie.
keyboard_arrow_up