Unboxing: Orbea MX 24 TEAM DISC – detská raketa

S takto vyhotoveným strojom zásadne zvyšujete šancu, že juniorovi cyklistika zachutí a ostane pri nej.

Vo veku, keď dieťa výškou dobieha dospelých, sa už dá vytušiť, ako je to s jeho vzťahom k športu a k bikovaniu. Pokiaľ sa „chytá” a svoj „bicyklík” rád a často používa, tak pri kúpe nového stroja je dobré investovať do výbavy, ktorá mu poslúži či umožní mu vychutnať si krásy tohto športu.

Špecifikácia

orbea bike

Unboxing

Menšia krabica naznačuje, čo sa bude nachádzať vo vnútri.

orbea bikeorbea bike

Balenie ozaj dôsledné, z bicykla skoro nič nevidieť. Nechýba povinná výbava balenia a všetko pre používanie biku.

orbea bikeorbea bike

Netradičné ochranné prvky nás bavia, aj tu sme niečo našli .

orbea bikeorbea bike

Pri opise začneme rámom. Je vyhotovený z hliníka a má prepracovaný dizajn. Tvarovanie ako z bikov pre dospelých, náznak modernej slopingovej geometrie. Super je, že má už otvory pre klasický košík, na detských bikoch býva problém s jeho osadením.

orbea bikeorbea bike

Skladanie nie je technicky náročné. Pokojne takúto krabicu hodíte po kúpe do auta a doma s juniorom spoločne zložíte. Nech sa buduje jeho vzťah k bikom aj v tomto smere.

orbea bikeorbea bike

Osadenie znesie športové zaobchádzanie. Výborne budú slúžiť hydraulické brzdy Shimano MT400. Na úvod treba „mladému” vysvetliť, ako s nimi narábať, ich účinok ho môže zaskočiť.

orbea bikeorbea bike

Radenie 1x10 umožní jazdcovi jednoduchú voľbu prevodov, netreba narábať s prešmykovačom. Budú vôbec túto zručnosť v budúcnosti bikeri ešte potrebovať?

orbea bikeorbea bike

Na tomto bicykli nám odpružená vidlica chýba. Bola by to hmotnosť navyše a aj tak by to bol pravdepodobne len pružinový variant. 24” kolesá sú na univerzálnych plášťoch Kenda so šírkou 2,10”. Ak by sa žiadala jazda vo väčšom teréne, treba vymeniť za niečo s výraznejším vzorom.

orbea bikeorbea bike

Na biku sú aj takéto vychytávky, ochrana prevodníka a aj vodítko, nech reťaz ostáva tam, kde má.

orbea bikeorbea bike

Hmotnosť sa zastavila niečo okolo 11 kg.

orbea bike
A tu máme nového parťáka pre vašu ratolesť.

orbea bike

Geometria

Pri detských bicykloch je pri voľbe správnej veľkosti dôležitý rozmer kolies. V tomto prípade je to 24” a je určený na výšku 135 - 155 cm, vyššie sme už vo svete dospelých.

orbea bikeorbea bike

Cena a dostupnosť

Cena daného modelu sa pohybuje okolo 539 €. Tento bicykel už má svojho šťastného majiteľa. Ďalšie varianty detských bicyklov od značky Orbea nájdete v MTBIKER shope.

Využi služby MTBIKER centra - Bikefitting a doručenie bicykla

V našom MTBIKER centre máme profesionálne vybavenie pre nastavovanie a optimalizáciu posedu s názvom Bikefitting. Ide o službu, ktorá na základe individuálnych fyziologických daností každého jazdca určí správne nastavenie posedu. V prípade, že sa rozhodneš využiť túto službu, detailné informácie o spôsobe objednania, druhoch merania, cenách a zľavách až do výšky 100% nájdeš v sekcii Bikefitting na tomto odkaze.

Ak si objednáš bicykel na našom eshope alebo osobne v MTBIKER centre, je niekoľko možností, ako ti môže byť doručený. Jednou z nich je osobný odber v MTBIKER centre s poskladaním a garančným servisom zdarma. Pri cene bicykla nad 1 000 € môžeš využiť možnosť nášho bezplatného doručenia k tebe domov. Viac informácií aj o ďalších formách doručenia nájdeš na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Unboxing: Bulls Wild Creed RS - „drvič“ trailov z Nemecka

Viac zdvihu, viac zábavy - záleží už iba na vašich schopnostiach, ako dobre viete bicykel ovládať. Wild Creed je pripravený na všetko.
Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Môj bicykel snov alebo na čom pôjdem BIKE Transalp

Každý si pod pojmom „dream bike“ môže predstaviť niečo iné. Dnes sa pozrieme, ako vyzerá taký bicykel podľa mojich kritérií a ako sa splnil jeden sen.
Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratónec v elektrike

Stúpať s ľahkosťou do kopcov, prejsť hrebeňom a potom si užiť zjazd. Je jedno, či to budú preteky, tréning alebo výjazd s partiou. Je Orbea OIZ M11 ideálnym bicyklom?
keyboard_arrow_up