Súťaž s cyklosmerovníkmi MTBIKER a SCK - ako spoločne prispievame k rozvoju cyklistiky

Spustili sme pre vás sľúbenú súťaž a prinášame vám informácie o tom, ako vznikla, aké sú jej pravidlá a ako ste sa do nej s nami v prvom kole zapojili.

Medzi zaujímavé aktivity, do ktorých sme sa minulý rok zapojili, bola podpora značenia našich cyklociest. Keďže dobré značenie je dôležitou súčasťou rozvoja cyklistiky, spojili sme sa so Slovenským cykloklubom (SCK) s cieľom podporiť jeho tvorbu a rozšírenie. O tom, ako táto spolupráca vznikla, sme písali v tomto článku.


Samotná cyklistika zaznamenáva za posledné roky na Slovensku veľký rozvoj, čomu sa vzhľadom na krásy našej prírody nedá čudovať . S tým prirodzene súvisia aj pribúdajúce aktivity nadšencov, akými je aj spomínaný SCK. Toto občianske združenie vzniklo v roku 1994 a dnes je už riadnym členom Eúropskej cyklistickej federácie (ECF) a národným koordinátorom trás EuroVelo. V súčasnosti je vďaka ich aktivitám Slovensko pokryté cyklosmerovníkmi na väčšine územia.

Spoznajte nové miesta

Vďaka značeniu sa ani začínajúci cyklisti nemusia obávať vyraziť za zážitkami aj mimo svojich domácich lokalít a ľahko tam nájsť zaujímavé trasy. Spoločne s SCK sa snažíme podporiť rozvoj cyklistiky a prispievať tak nielen k rozširovaniu značenia v nových lokalitách, ale zároveň udržiavať tie existujúce v dobrom stave.


Ako sa zapojiť do súťaže

A ako sme vám už dávnejšie sľúbili, tento rok sme do tejto aktivity zapojili aj vás prostredníctvom malej súťaže cez náš Instagram mtbiker_sk, ktorú sme nedávno spustili. Pravidlá sú jednoduché - keď počas výjazdu natrafíte na cyklosmerovník s MTBIKER tabuľkou, stačí si s ním spraviť peknú fotku, zverejniť ju na svojom IG profile a označiť hashtagom #mtbikersk. Je dôležité, aby išlo o príspevok a nie príbeh, nakoľko k príbehom sa nevieme spätne po 24 hodinách vrátiť a zozbierať ich.


Každé dva týždne vyberieme najzaujímavejšie príspevky a za odmenu vám za ne pošleme balíčky s niekoľkými praktickými cyklodarčekmi. Zároveň ich prezdieľame v príbehoch na našom IG, takže prostredníctvom tejto súťaže sa s ostatnými podelíte o nové zaujímavé lokality.

Príspevky s cyklosmerovníkmi nemusia byť iba samostatné fotografie - veľmi vítané sú ako súčasť celého albumu z nejakého pekného výjazdu s tipmi na zaujímavý výlet. Spoločne tak aj vy s nami prispejete k rozvoju cyklistiky na Slovensku a spoznáme množstvo nových zákutí. Najkrajšie tipy na výlet odmeníme aj poukážkami na nákup v našom MTBIKER shope .


Súťaž sa rozbieha a ani zďaleka ešte nekončí - v máji sme rozdali prvé darčeky a množstvo ďalších máme pre vás pripravených na celú sezónu. Takže veselo jazdite, foťte a zdieľajte s nami vaše výlety. V blízkej dobe bude na našom webe k dispozícii aj zoznam cyklosmerovníkov s mapou, takže vám pribudne malá pomôcka. Zatiaľ treba mať oči na stopkách a užívať si túto objavovaciu hru.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa už zapojili a tešíme sa na ďalších.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

Rozhovor: Jakub „Wechet“ Jankových - z MTBIKERu až na Majstrovstvá SSC mechanikov

O tom, že máme šikovných mechanikov, sa môžete presvedčiť pri poruchách vašich dvojkolesových tátošov a ich servise u nás. Ako však dať túto šikovnosť „na papier“?
Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tip na výlet: Cez Antonstál do Súče - asfaltový únik z civilizácie

Tento tip na výlet mám v hlave už veľmi dlho. Zádrheľ je v tom, že vždy, keď túto trasu idem, akosi zabudnem fotiť.
keyboard_arrow_up