Canyon cestná kolekcia 2020 - posuňte sa na vyššiu úroveň

Či už túžite po aerodynamických krivkách, po nízkej hmotnosti alebo po univerzálnom bicykli na cesty aj mimo nich, Canyon má v ponuke na rok 2020 pre každého niečo.

V zásade má každý z cestných modelov Canyon svoje vlastné miesto a špecifický účel. Pre milovníkov výkonu je pripravený Aeroad alebo Ultimate, zatiaľ čo pre drsnejšie povrchy je lepšie zvoliť Inflite. Triatlonové a časovkárske ambície pomôže naplniť Speedmax. Ak sa však nesnažíte dosahovať maximálne hodnoty nameraných wattov, ale preferujete pohodlné a dlhé výjazdy, potom je po ruke EnduranceGrail.


Endurance - vytrvalec na športové použitie

Komfort, precíznosť a adekvátny prenos sily charakterizujú model Endurance. Jeho uvoľnenejšia geometria ponúka vzpriamenejšiu pozíciu na bicykli, a tým aj nižšiu mieru namáhania rúk a iných častí tela. Keďže ide o tzv. „univerzál“, Canyon predstavil okrem očakávaného hliníkového vyhotovenia aj dvojicu karbónových verzií. Celkovo je na výber dvadsaťjeden špecifikácií, medzi ktorými sa nachádza aj početné zastúpenie dámskych prevedení.


Endurance AL znamená prijateľnú cenu, dostupnú výbavu a technológie vyšších kategórií. To znamená čiastočné vedenie laniek vnútrom, osadenie ráfikovými alebo diskovými brzdami alebo hmotnosť do 9 kg. Vo výbave sa môžete spoľahnúť na Shimano Tiagra alebo 105 spolu s kolesami Fulcrum alebo DT Swiss. Cena začína od 999 €.


Vstupom do kategórie karbónových cestných bicyklov je Endurance CF, ktorého hmotnosť rámu je len 1 040 g. Dvojica špecifikácií používa ráfikové brzdy a sadu Shimano 105 alebo Ultegra. Cena začína od 1 499 €.

Ak však chcete staviť na účinné kotúčové brzdy, je vhodné siahnuť po Endurance CF SL. Až osem spracovaní ponúkne výbavu od Shimano 105 až po elektronickú Ultegra Di2 s karbonovými kolesami. Cena začína od 1 999 €.


Posledné kúsky z tohto modelového radu patria aj do sféry pretekania. Dôkazom je víťazstvo na minuloročných pretekoch Transcontinental Race, ktoré sú jedným z najťažších vytrvalostných podujatí v Európe. Aj preto má Endurance CF SLX nízku hmotnosť a súčasne bezprostredný prenos výkonu medzi jazdcom a cestou. Tri verzie sú vybavené výlučne elektronickou sadou Sram Force eTap alebo Shimano DuraAce Di2 s karbónovými doplnkami. Cena začína od 5 499 €.

Grail - kamkoľvek vás cesta zavedie

Nespevnené cesty, potreba objavovať, sloboda pohybu - teda všetko, čo sa spája s cyklistikou je prítomné v gravel segmente. Model Grail sa prezentuje osobitými prvkami, ako širšie plášte až do šírky 40 mm, pohodlná geometria pri celodenných jazdách a dostatok prevodov, či už idete do kopca alebo z neho. Navyše máte na výber z hliníkových alebo karbónových verzií, výlučne s kotúčovými brzdami.


Dostupným variantom je hliníkové prevedenie Grail AL s piatimi špecifikáciami, medzi ktorými nájdeme aj dve dámske. Vo väčšine prípadov je pohon zabezpečený dvojprevodníkovou sadou Shimano GRX RX400 alebo RX810, zatiaľ čo dostatok komfortu dodávajú 40 mm plášte a karbónová vidlica. Cena začína od 1 499 €.


Odľahčený karbónový rám a vidlica verzie Grail CF SL prináša rýchlosť a nízku hmotnosť, zatiaľ čo si vďaka možnosti voľby medzi jedno- alebo dvojprevodníkom nastavíte správne prevody pre váš štýl jazdenia - navyše aj v elektronickej verzii. Zaujímavosťou je aj integrácia predstavca a riadidiel do karbónového kokpitu, ktorý pohltí nechcené vibrácie. O podobný efekt sa v zadnej časti stará karbónová sedlovka. Cena začína od 2 299 €.


Najvyšším modelovým spracovaním je Grail CF SLX 8.0 s elektronickou sadou Shimano alebo Sram. Súčasne s nimi získate karbónovú sedlovku, kokpit a v neposlednom rade aj kolesá - celok atakujúci hmotnosťou 8 kilogramov.

Inflite - nástroj majstra sveta

Mathieu van der Poel je meno nezastaviteľnej legendy, víťaziacej tak v cyklokrose, ako aj v XCO alebo cestnej cyklistike. Práve cyklokros odštartoval jeho kariéru a v súčasnosti je úradujúcim majstrom sveta. Model Inflite bol jeho spoločníkom pri nejednom víťazstve aj vo Svetovom pohári.


Pre začínajúcich nadšencov tohto náročného športu je pripravená hliníková verzia s karbónovou vidlicou, kotúčovými brzdami a, samozrejme, jednoprevodníkom a 11-rýchlostnou kazetou. Cena je 1 599 €.


Väčšina vyhotovení však disponuje karbónovým setom vidlice a rámu. Pätica špecifikácií ponúka nielen kombináciu jedno- alebo dvojprevodníka, ale aj hliníkové či karbónové kolesá. Navyše, Inflite CF SLX 9.0 ponúka elektronickú sadu Sram alebo Shimano, karbónovú sedlovku a kokpit. Cena začína od 2 199 €.

Aeroad - aerodynamika na prvom mieste

Ak chcete byť rýchli, musíte si zvoliť správny nástroj, ktorý svojím spracovaním šetrí čo najviac energie. Jedným z najdôležitejších faktorov cestnej cyklistiky je odpor vzduchu. Práve proti nemu bojuje neprehliadnuteľná konštrukcia rámov Aeroad. Ploché karbónové rúrky, vysoké ráfiky a masívna oblasť stredu či hlavovej rúrky z neho robia špecialistu na roviny.


Celkovo desať verzií ponúka krivkami rovnaký základ s odlišnými osadeniami. Dostupnejšie spoliehajú na kvalitu Shimano 105, avšak už s karbónovými kolesami Reynolds s výškou 58 mm. Vyššie varianty už ponúkajú aj sadu Shimano Ultegra alebo elektronickú Ultegra Di2. Pre viac brzdného výkonu sú pripravené kotúčové brzdy. Cena začína od 2 699 €.


Ani tu nechýba verzia Aeroad CF SLX s dvojicou elektronických sád Sram Red eTap alebo Shimano DuraAce Di2. Samozrejmosťou sú karbónové kolesá DT Swiss ARC 1100, karbónový kokpit a sedlovka. Cena začína od 7 299 €.

Ultimate - nízka hmotnosť je kľúčom k rýchlosti

Ak sa chcete dostať na monumentálne stúpania s ľahkosťou a v rekordnom čase, musíte bojovať s gravitáciou a odľahčiť svoj bicykel. Model Ultimate je vyrobený so zámerom útočiť na spomínanú gravitáciu. Nízka hmotnosť je tak primárne zaručená karbónovým rámom a vidlicou so subtílnymi priemermi rúrok.


Široké spektrum dostupných modelov nesie označenie Ultimate CF SL. Ide o jedenásť bicyklov, z ktorých štyri sú venované výlučne dámam. Na výber je z kotúčových alebo klasických ráfikových bŕzd so sadou Shimano 105, Ultegra alebo dokonca elektronickými Ultegra Di2 či Sram Force eTap. Pri vyšších verziách získate aj karbónový kokpit spolu so sedlovkou. Cena začína od 1 699 €.


O čosi nižšou hmotnosťou sa môže popýšiť Ultimate CF SLX, prezentujúci sa na svetových podujatiach cestnej cyklistiky. Ich výnimočnosť sa prejavuje v použití výhradne karbónových kolies, sedlovky a kokpitu. Verzie s označením Aero sú vybavené kotúčovými brzdami, pomáhajúcimi v dlhých alpských zjazdoch. Márne by ste však hľadali mechanické sady - každé z deviatich vyhotovení má elektronickú sadu. Cena začína od 4 199 €.


Hmotnosť 5,67 kg hovorí sama za seba. Edícia EVO je zameraná výlučne na hraničnú redukciu každého nadbytočného gramu. Ide o jeden z najľahších produkčných rámov na svete s integrovanými meračom výkonu. Exkluzívne karbónové komponenty a možnosť výberu medzi ráfikovými alebo kotúčovými brzdami sú známkou kvality dvojice prevedení. Cena začína od 7 799 €.

Speedmax - všetko pre boj s časom

Triatlon alebo časovka majú jediný cieľ - blížiť sa ku hraniciam možného a nestrácať ani sekundu. Špecifické tvarovanie karbónového rámu a vidlice má za následok minimálny aerodynamický odpor a tuhosť celku. Samozrejmosťou sú časovkárske riadidlá a radenie, rovnako ako kratšie sedlo a vysoké ráfiky kolies.


Verzia Speedmax CF je určená pre každého, kto sa chce priblížiť profesionálom. Už v základe získate karbónové kolesá Reynolds s 58 mm výškou ráfiku a sadu Shimano 105. Deväť špecifikácií ponúka štyri dámske, na vrchole ktorých je výbava v podobe Shimano Ultegra Di2 s kolesami Zipp 303/404 a 808. Cena začína od 2 999 €.


Či už ste jazdcom tímu Movistar alebo nie, tým, čo budete mať spoločné, je časovkársky model Speedmax CF SLX. Vybavený vrcholovými technológiami ponúka karbónové komponenty a výlučne elektronickú sadu Shimano Ultegra alebo DuraAce Di2. Odlišné výšky ráfikov majú horný limit až v diskovej verzii Zipp. Cena začína od 5 799 €.

Viac informácií o jednotlivých modeloch získate na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade PR článok

Cestné a gravel modely do 5 000 € – kvalita v prvom rade

Vonku ešte ani poriadna zima nezačala, no s príchodom nového roku sa blíži aj nová sezóna. Čo tak doplniť horský bicykel cestným alebo sa s novým bicyklom posunúť na ďalšiu úroveň?
Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel PR článok

Vyber si svoj cestný alebo gravel bicykel

V našom eshope nájdeš viac ako 250 bicyklov zameraných na jazdu po asfaltových, spevnených, či poľných a štrkových cestách. Pozri si menší redakčný výber z našej ponuky.
Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu PR článok

Pinarello séria X a nová Dogma X - to najlepšie na dlhú jazdu

Nové modely od Pinarella s označením X sú na svete a ich hlavná prednosť je pohodlnejší posed a komfort. A ešte aj dobre vyzerajú.
keyboard_arrow_up