Test: Dres a nohavice GORE® C5 Cancellara – pod záštitou legendy

Legenda cestnej cyklistiky vložila svoj um a vkus do oblečenia značky Gore. Ako sa to podarilo pri letnom komplete nielen na cestný bicykel?

Značka vyrábajúca oblečenie z funkčných materiálov nielen pre cyklistiku si vybrala ako ambasádora „pána cyklistu” Fabiana Cancellaru. Kto len kútikom oka sledoval cestnú cyklistiku nedávnych rokov, tak mu toto meno netreba predstavovať. Švajčiar, ktorý bol často súperom nášho Petra na jarných klasikách, bol známy aj tým, že keď sa oprel do pedálov, vyzeralo to, že používa skrytý motor. Tieto podozrenia sa nikdy nepotvrdili .

Okrem tohto „ťahu” sa vždy prezentoval ako profík a kultivovaný človek a toto sa prenieslo aj do kolekcie od značky GORE, z ktorej som mal možnosť otestovať dres s krátkym rukávom a elastické nohavice s trakmi a vložkou s označením GORE® C5 Cancellara. Okrem kategórie C5, čo je stredná trieda oblečenia vhodná na bežné používanie a aj pre športovú jazdu, existuje aj C7, to sú top veci pre pretekárov a na druhej strane si môžete vybrať aj civilnú C3.

oblecenie goreoblecenie gore

Prvý dotyk

Pri výbere správnej veľkosti som sa riadil tabuľkami na stránkach GORE a rozhodol som sa pre L-ko. Síce som vysoký, ale štíhlejšej postavy, po prvom vyskúšaní sa ukázala veľkosť ako správne zvolená. Nebol problém ani s trakmi, ktoré občas bývajú pre mňa kratšie a kým sa vynosia, trochu ťahajú, tu sadlo hneď všetko od začiatku.

oblecenie gore
Na oblečení mám rád prepracované detaily, aj na základe nich si k veciam vytváram vzťah už pri rozbaľovaní. Veľmi pekným prvkom sú označenia miest na drese aj nohaviciach, kde Fabian zažil nejaký cyklistický úspech. Sú schované na trakoch nohavíc a z vnútornej strany dresu, takže to si prečíta len majiteľ. Asi som pekný závislák, bez googlenia som poznal skoro všetky . Veľmi pekne vyzerá aj zlaté prevedenie iniciálov FC na tmavomodrom podklade.

oblecenie goreoblecenie gore

Pri detailnejšom preskúmaní šitia musím povedať, že kvalita je výborná. Nikde netrčí ani tá najmenšia nitka, všetko dokonale prevedené.

oblecenie goreoblecenie gore

Dres

Dres je podľa výrobcu vhodný na teploty 16 - 24 °C a s tým aj súhlasím. Ak by teplota ešte stúpla, existujú viac perforované varianty letných dresov a hlavne by bola limitom tmavá farba. Na druhú stranu je praktická a dres dlhšie vydrží „ako nový”. Materiál je príjemne hladký, strih dobre padne, taký dobrý kompromis medzi príliš obtiahnutým dresom a pohodlím. Na spodnej strane má gumičku, takže sa nebude vyhŕňať, rukávy sú ukončené lemom. Na kľúče alebo peniaze rád používam malé vrecko na zips.

oblecenie goreoblecenie gore

Krátke nohavice

Na nich ma potešilo hneď viacero vecí. Základom je kvalitná vložka, ktorá má dostatočnú hrúbku a dobre mi slúžila aj pri tréningoch 100 km+. Nie úplne bežné je všitie mäkučkej látky do citlivých predných partií pánov. Má poskytnúť lepší komfort a vetranie. Predná strana týchto partií je zošívaná v tvare československej zástavy , tento strih mi sedí.

oblecenie goreoblecenie gore

Veľmi pekne a funkčne sú vyhotovené traky vrátane priedušnej látky na krížoch a nohavice dobre podrží širokánska gumička na nohách.

oblecenie goreoblecenie gore

Napriek tomu, že dres je tmavší a nie tak bezpečný ako pri neónových farbách, je na ňom dostatok reflexných prvkov. Či všité pásy na nohaviciach, alebo na boku dresu, reflexné sú aj nápisy Gore.

oblecenie goreoblecenie gore

Ak sa bavíme o farbe, tak takýto dizajnovo jednoduchý variant ľahšie zladíte, ak si potrpíte aj na takéto detaily. Ja viem, že niekto dizajn oblečenia až tak neprežíva, ale poslednú vec, čo ma napadla pri tomto komplete je, že to bude decentný variant aj pre starších cyklistov, alebo ak sú nejaké kilá navyše. Niektoré polopriesvitné kúsky v bledých farbám nemusia lichotiť takýmto postavám. Tu je OK aj strih, čo som už spomínal a dostatočne veľké budú aj väčšie veľkosti. Len pozor, ak musíte kúpiť väčšie nohavice kvôli hrúbke stehien a máte kratšie nohy, aby neboli nohavice až veľmi dlhé. Nemali by zasahovať až k ohybu kolena, budú odierať.

oblecenie goreoblecenie gore

Na záver spomeniem ešte raz kvalitu šitia, tá ma pozitívne prekvapila. Nehrozí, že budete po chvíľke nosenia obšívať. Cena mi príde adekvátna prevedeniu, ak na bicykli trávite viac času, toto sú dobre investované peniaze. Cena za dres sa pohybuje okolo 88 € a viac informácií získate na tomto odkaze. Za nohavice zaplatíte okolo 100 € a pre ďalšie informácie kliknite na tento odkaz.

Zdroj fotografie F. Cancellara vo fotogalérii: gorewear.com
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
cepooo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Test: Craft PRO - dokonalý štrkový set

Nebudem vám klamať, aj mne sa už niekedy zdá testovanie piateho setu gravel oblečenia za rok trochu prehnané. Veď toľko tých rozdielov medzi výrobcami predsa nemôže byť.
Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Test: Zimné oblečenie Sportful – aký materiál u mňa vyhráva?

Prečo som si obľúbil bundu Sportful Total Comfort a nohavice Fiandre? Je rozdiel v materiáloch tak zásadný?
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
keyboard_arrow_up